21/04/2021 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL Derneği’ni hedef alan hükümet yanlısı medyanın cinsiyetçi ve homofobik nefreti Mart ayında Diriliş Postası, Aydınlık ve Haksöz Haber yayınlarıyla sürdü.

“Yazarın bu ifadeleri bir bütün olarak nefret söylemidir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede birbirleriyle yarışan hükümet yanlısı ve muhafazakâr yayın organları, karalama kampanyasıyla düşmanlaştırdıkları Kaos GL Derneği’ne karşı yayınlarına Mart ayında da devam ettiler.

Diriliş Postası, Aydınlık ve Haksöz Haber “köşe” yazıları ve “haber”leriyle Kaos GL Derneği’ni hedef aldılar.

“‘LGBT’li sapıklar’, ‘Ülkemizde ahlaksızlığın öncüsü Kaos GL’ gibi cümleler kurmuşuz”

Diriliş Postası’ndan Recep Yazgan, “KAOS sona erdi!” başlıklı köşe yazısında, kendisi hakkındaki suç duyurusunu bir kez daha haklı çıkarma gayretindeydi.

“KAOS GL adında bir dernek var. LGBTİ+ lezbiyen, gay, biseksüel, trans, interseks kişilerin cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığa maruz kalmaması için araştırmalar yapan ve dayanışma gösteren, kişi haklarını savunan dernek.” ifadeleriyle Kaos GL Derneği’nin ne için ve nasıl çalıştığını gayet güzel özetleyen Diriliş Postası köşe yazarı, ardından sıra kendi kuracağı cümlelere gelince gene aynı nakaratları tekrar etmekten vazgeçmiyor: “Bu dernek her ay homofobik nefret söylemiyle yazılı basında ‘LGBTİ+’lara ayrımcılık yaptıklarını düşündükleri yazarları’ fişliyor. Beni de her fişleme raporuna alıyorlar.”

“Şimdi…” diye devam eden Diriliş Postası yazarı, dezenformasyonla uğraşmıyor, nasıl olsa cinsiyetçi ve homofobik nefret söyleminin bedava olduğunu ve haliyle yanına kâr kalacağını bildiğinden doğrudan küfür saçmaya devam ediyor: “Tam da İstanbul Sözleşmesi’nin çöpe gönderildiği gün bana ve bir yazarıma kamu dava açılması için şikâyet dilekçesiyle savcılığa başvurmuşlar. Suçumuz neymiş bakalım; ‘Türkiye’de LGBT dernekleri gün geçtikçe semiriyor, şımarıyor ve sapıklıklarını propaganda ediyor’ diye yazmışız. ‘Batılı bazı kuruluşlar ‘Lut kavminin sapık dölleri LGBT’lileri fonluyor’ demişiz. ‘LGBT’li sapıklar’, ‘Ülkemizde ahlaksızlığın öncüsü Kaos GL’ gibi cümleler kurmuşuz. Dört sayfalık şikâyet dilekçesinin çok kısa özeti; “Yazarın bu ifadeleri bir bütün olarak nefret söylemidir.”

Nefret korosu nakaratları: Hem cinsiyetçi hem homofobik

LGBTİ+’lerin anayasal tanınma, ayrımcılıklara karşı güvence ve eşit yurttaşlık hakkını inkâr yetmeyince yaftala, hedef göster, kriminalize et, homofobik nefret söylemiyle nihayet LGBTİ+’ları “terör” ile ilişkilendir…

Homofobik “nefret kokteyli” ile “terör kokteyli”ni harmanlayan komplo korosundan Aydınlık köşe yazarları Şubat ayında, LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını hedef göstermiş, “LGBT örgütlerini… demokratik toplumdan izole” etmekten bahsetmiş, gene “terör” söylemiyle, Açık Toplum Vakfı, Soros ve Osman Kavala üzerinden sözü Kaos GL’ye getirip LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştırırken, homofobik hedef gösterme ve nefret saldırılarıyla “iç düşman” dezenformasyonunu yeniden üretmişti.

İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin ardından Sözleşme karşıtı kampanyasına devam eden Aydınlık gazetesi, “İstanbul Sözleşmesi'nin saklanan yüzü” başlıklı manşetinde, “Soros’un Vakıfları tarafından desteklenen ve çalışma alanlarında ün yapmış “tarafsız” GREVIO üyeleri” diyerek İstanbul Sözleşmesi Türkiye İzleme Platformu’nu karalarken Kaos GL Derneği’ni de sayıyor.

Aydınlık gazetesinde daha önce de, GREVIO (Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddete Karşı Eylem Uzmanlar Grubu) ve İstanbul Sözleşmesi’ne (Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi) karşı yayınlanmış bir köşe yazısında, “İstanbul Sözleşmesi silah, Grevio Raporu mermidir. Biz bu oyunlara gelmeyiz” denilmişti: “İstanbul Sözleşmesi’nin amacı kadını korumak değil, kadın üzerinden Türkiye’ye emperyalist baskıyı arttırmaktır. Grevio Raporu’na karşı olup İstanbul Sözleşmesi’ni desteklemek olmaz. İstanbul Sözleşmesi silah, Grevio Raporu mermidir.”

Haksöz Haber isimli internet sitesinden 8 Mart kutlaması: “8 Mart ve LGBT sapkınlığı… 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sapkın LBGT örgütleri meydanlardaydı!”

“LGBT sapkınlığı”, “sapkın LGBT örgütleri”, “cinsi sapkınlar”, “cinsi sapkınlığı meşrulaştırmak”, “sol ve sapkın oluşumlar”, “sol-sapkın çevreler” ve “fahşa kültürü” gibi cinsiyetçi ve homofobik söyleminin serpiştirildiği nefret bülteninde doğrudan ve baştan “konu”ya giriliyor: “KAOS GL vb. sapkın oluşumlar 8 Mart’ta örgütlenerek gayrı meşru olanı meşrulaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu noktada Diyarbakır gibi bir ilde dahi yürüyüş düzenleyecek cürete sahipler.”

“Gayrı meşru olanın meşrulaştırılmasına karşı da aynı hızla tavır alınmalıdır!” çağrısında bulunan Haksöz Haber, daha önce de, Yeni Şafak’ın LGBTİ kurumlarını kriminalize eden ve hedef gösteren homofobik nefret bültenini kopyalayıp yapıştırıp olduğu gibi aktarmış, internet sitesinden bir “okur”u, “Eşcinsel ne demek?” diye sormuş gene kendi cevaplamıştı: “Cinsi sapık tabiri dururken.. Bunlar sapkınlıklarına ideolojik kimlik kazandırıp dava haline getirmeye çalışan haysiyetsizlerdir. Koronavirüs gibi karantinaya alınıp Allah haklarında hükmünü verene kadar, tevbe edip ıslah olana kadar gözetim altında tutulup topluma salınmamalıdırlar.”

Haksöz Haber “okur”larını LGBTİ+’ları topluca “karantina” veya “müebbet”ten aşağısı kesmiyor: “Hükümet bunlara da ahlaksızlığı yayginlastirdiklari ve toplumu fuhsa sapikliga davet ettikleri için 38 yıl veya müebbet verse ya! Topluma kin ve nefret de yatıyorlar. Tabi buna gelince fikir özgürlüğü derler. Halis hocanın fikirlerine gelince devlete ve millete zararı var deyip basarsiniz cezayı. Cübbeli ,bu sapiklari da kanal kanal gezip orgutleniyorlar deyip ,anlatsana!”

Hükümet yanlısı muhafazakâr medyanın hukuku LGBTİ+’ları tanımıyor

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemini sürdüren hükümet yanlısı muhafazakâr medya, düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni Şubat ayında da doğrudan hedef göstermişti.

Kaos GL Derneği’ni hedef gösteren nefret medyasının başını Akit çekiyor olsa da, muhafazakâr merkez medyadan Yeni Şafak gazetesi, nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden Akit ile yarışmaya devam etmiş, 4 gün boyunca manşetten Kaos GL’yi hedef almış ve LGBTİ+ derneklerini “ajan”lıkla yaftalamıştı.

İçişleri Bakanlığına kayıtlı LGBTİ+ derneklerinin çalışmalarını sanki gizli ve yasadışıymış gibi gösteren hükümet yanlısı medya organları, nefret yayınlarıyla doğrudan hedef gösterdiği LGBTİ+ derneklerini, “nefret” yetmeyince “terör” ile ilişkilendirip kriminalize ediyor.

Hükümet yanlısı muhafazakâr medya, Anayasal güvenceyle kurulmuş LGBTİ+ derneklerini, hem Anayasal bir hak hem Dernekler Kanunu’na göre kurulduğunu bildikleri halde, ifade ve örgütlenme özgürlüklerini inkâr edecek şekilde, LGBTİ+ kurumlarını kriminalize etmekten ve hedef göstermekten vazgeçmiyorlar.

2020 boyunca LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemiyle yetinmeyen hükümet yanlısı ve muhafazakâr medya, düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef gösterdiği yayınlar 2021’in Ocak ve Şubat aylarında da devam etti.

 


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam