26/04/2021 | Yazar: Kaos GL

Lezbiyen Görünürlük Günü müjdesi: Bu yıl “Ev” temasıyla 16.sı düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu!

16. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nı kazananlar açıklandı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Rabia Koca'nın “Kapı” isimli öyküsü Birincilik ödülüne layık görüldü. Kıymet Güleş’in “Konuşan Tozlar Bakışan Pencereler” isimli öyküsü İkincilik; Ayça Şebnem’in “Hatırlama Bahçesi” isimli öyküsü ise Üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Çiğdem Gönen, “Mustafa Abi, Geldik Evde Yoktun” isimli öyküsüyle Ters Köşe Özel Ödülü’ne; “Hayatım Bir Sanat Müzesi” isimli öyküsüyle Nihal Güres, Beden ve Arzu Özel Ödülü’ne; “Ev’e Yakın” isimli öyküsüyle Gökçin Çelikiz, Dayanışma Özel Ödülü’ne ve “Üç Beş Kuruş Bir Şey” isimli öyküsüyle Gülay Bad, Varım Buradayım Özel Ödülü’ne layık görüldüler.

Öyküler, jüri üyeleri Aslı Solakoğlu, Aylime Aslı Demir, Belma Fırat, Burcu Baba, Ebru Nihan Celkan, Karin Karakaşlı, Oya Burcu Ersoy, Pelin Buzluk ve Süreyya Karacabey’in katılımıyla 24 Nisan’da gerçekleşen online buluşmada değerlendirildi.  

Kadın Kadına Öykü Yarışması 16. yılında

Kadın kadına aşkın görünmezliğine bir tepki olarak 2006 yılında “Mutlu Aşk Vardır” temasıyla yolculuğuna başlayan Kadın Kadına Öykü Yarışması 16 yaşında! Yarışma geçtiğimiz 16 yılda, “Mutlu Aşk Vardır”, “İlk Adım, İlk Kadın, İlk Aşk”, “Ten ve Tutku”, “Ütopya”, “Bir Kadın (mı) Sevdim”, “Her Yerdeyiz”, “Mor”, “Yol”, “Bir Mücadeledir Aşk”, “Ses”, “Dert Bende Derman Bende”, “O Halde Aşk: Tanımaz Sınırları” “Süper Gücünü Hatırla”,  “Bir Dostluktan Neler Doğar” , Geleceği Hatırla ve bu yıl “Ev” temasıyla öykülerini çağırdı.


Etiketler: kadın, kültür sanat
İstihdam