26/04/2022 | Yazar: Kaos GL

Lezbiyen Görünürlük Günü müjdesi: Bu yıl “Nasılsın?” temasıyla 17.si düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu!

17. Kadın Kadına Öykü Yarışması kazananları belli oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Bebhinn Eilish, kesit

Lezbiyen Görünürlük Günü müjdesi: Bu yıl “Nasılsın?” temasıyla 17.si düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın kazananları belli oldu!

Hatice Günday Şahman’ın “Düğüm” isimli öyküsü birincilik, Papatya’nın “Kadınlık Ringi” isimli öyküsü ikincilik, S. Bihter Kuranel’in “Selam Na’aber?” isimli öyküsü ise üçüncülük ödüllerine layık görüldüler.

Necla Akdeniz’in “Kabul Günü” isimli öyküsü Jüri Özel Ödülü’nü, Sumru Tamer’in “Tutunanlara” isimli öyküsü Bağlar, İzler, Dostluklar Özel Ödülü’nü, Kıymet Güleş’in “Ailenizin Mırıltılı Sesi” isimli öyküsü Lock-down Lesbians Listening[1] Özel Ödülü’nü ve Nermin’in “Ufuk Çizgisi” isimli öyküsü ise Mektuplar, Yollar, Aşklar Özel Ödülü’nü kazandılar.

17-kadin-kadina-oyku-yarismasi-kazananlari-belli-oldu-1

Öyküler, jüri üyeleri Aylime Aslı Demir, Belma Fırat, Burcu Baba, Karin Karakaşlı, Oya Burcu Ersoy, Pelin Buzluk ve Süreyya Karacabey’in katılımıyla 24 Nisan’da gerçekleşen online buluşmada değerlendirildi.  

Kadın Kadına Öykü Yarışması 17. yılında

Kadın kadına aşkın görünmezliğine bir tepki olarak 2006 yılında “Mutlu Aşk Vardır” temasıyla yolculuğuna başlayan Kadın Kadına Öykü Yarışması 16 yaşında! Yarışma geçtiğimiz 17 yılda, “Mutlu Aşk Vardır”, “İlk Adım, İlk Kadınİlk Aşk”, “Ten ve Tutku”, “Ütopya”, “Bir Kadın (mı) Sevdim”, “Her Yerdeyiz”, “Mor”, “Yol”, “Bir Mücadeledir Aşk”, “Ses”, “Dert Bende Derman Bende”, “O Halde Aşk: Tanımaz Sınırları” “Süper Gücünü Hatırla”,  “Bir Dostluktan Neler Doğar” , “Geleceği Hatırla”, “Ev” ve bu yıl “Nasılsın?” temasıyla öykülerini çağırdı.


[1] The Eurocentralasian Lesbian* Topluluğunun pandemi boyunca gerçekleştirdiği Lock-Down Lesbians* Listening (LLL) online programlar ve Ukrayna-Polonya sınırında LGBTİ+ mülteciler için yarattığı güvenli evler ve çalışmalar için bu ödülün ismi EL*C özel ödülü olarak belirlenmiştir. Çalışmalarına göz atmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kadın, kültür sanat
İstihdam