14/10/2022 | Yazar: Ali Erol

Aydınlık gazetesi, toplumsal cinsiyet eşitliğine karşı belediye meclislerinde AKP’lilerin yürüttüğü homofobik nefret siyasetine ortak oluyor.

Aydınlık, CHP’li belediyelerin cinsiyet eşitliği çalışmalarını hedef aldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aydınlık gazetesi, CHP’li belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını hedef aldı.

İçişleri Bakanlığına kayıtlı LGBTİ+ derneklerinin çalışmalarını sanki gizli saklı ve yasadışıymış gibi servis eden, LGBTİ+ toplumu, kurumlarıyla birlikte doğrudan Kaos GL Derneği’ne karşı karalama ve nefret yayınlarına devam eden Aydınlık, en son CHP’li belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını hedef aldı.

Belediyeler cinsiyet eşitliği diyor, Aydınlık ise “aileye saldırılara izin vermeyeceğiz” çığırtkanlığı yapıyor

Aydınlık gazetesi, LGBTİ+’ların varlığını ve kent hakkını inkâr eden ayrımcı muhafazakâr siyasetin temsilcisi AKP’lilerin belediye meclislerinde toplumsal cinsiyet eşitliğine karşı sürdürdükleri muhalefete “29 belediyede LGBT birimi” başlığıyla ortak oldu.

“CHP’li Esenyurt Belediye Başkanının 'Eşitlik Şefliği' adında bir birim kurulması için verdiği teklife, Ak Partili üyeler “LGBT propagandası” nedeniyle karşı çıktı söylemini sürdüren Aydınlık, sosyal medya hesabından, Esenyurt’taki teklif reddedildi ancak Türkiye'de 29 belediyede 'Eşitlik Birimi' mevcut” paylaşımı yaptı.

CHP’li İstanbul Esenyurt Belediye Meclisi’nde, AKP’lilerin toplumsal cinsiyet eşitliğine karşı sürdürdüğü homofobik nefret siyasetine aracı olan Aydınlık, toplumsal cinsiyet eşitliğini hedefleyen CHP’li İstanbul Esenyurt Belediyesi’nin çalışmalarını engelleyen AKP’lilere mikrofon tuttu. Aydınlık’ın ara başlığı, “Aileye Saldırılara İzin Vermeyeceğiz” oldu: “Eşitlik Şefliği… Buna neden gereksinim duyuldu? Şişli ve diğer CHP’li belediyelerde bunu uygulamışlar. Hatta LGBT bireyleri de istihdam ettikleri söyleniyor. Biz de dedik ki ‘LGBT adı altında milleti cinsiyetsizleştirmeye müsaade etmedik, etmeyeceğiz’. Netice itibariyle de o yönetmeliği geçirmedik… Genç neslimizi hedef alan ve dolayısıyla aile kavramının altını oymaya zemin hazırlayan LGBT kavramına karşı duruşumuz her zaman bellidir. Aile kurumuna karşı saldırılara izin vermeyeceğiz…”

Toplumsal cinsiyet eşitliğiyle, “sosyal hizmet uygulamalarını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak, vatandaşa en yüksek faydayı sağlayarak, dezavantajlı grupların toplumsal hayatın tüm alanlarında hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmasını” hedeflediğini açıklayan Esenyurt Belediyesi’nin amacı, Aydınlık tarafından, “LGBT propagandası” olarak sunuldu.

Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nce hazırlanan “Eşitlik Birimleri Mevcut Durum Analizi” raporunda, toplumsal cinsiyet eşitliği, “Toplumsal cinsiyet eşitsizliği toplumda yaşayan her bireyin eşit haklara ve olanaklara sahip olmaması; bu hakları kullanma, fırsat ve kaynaklara erişim noktalarında fiilen eşit olmamaları anlamına gelmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri; öğrenim, iş yaşamına katılım, gelir elde etme gibi birçok alanda kadınların ve LGBTİ+ bireylerin yaşamlarını olumsuz etkilemekte ve üzerlerinde baskı oluşturarak onları dezavantajlı konuma itebilmektedir” ifadeleriyle tanımlanıyor. Aydınlık ise “toplumsal cinsiyet eşitliği adıyla hareket eden birimlerin önceliği LGBT” diye devam ediyor.

CHP’li İstanbul Kadıköy Belediyesi, Şişli Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bursa Nilüfer Belediyesi bünyesinde yürütülen toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını hedef alan Aydınlık, “Belediye Eşitlik Birimleri Mevcut Durum Analizi” çalışmasını gerçekleştiren Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği’nin (CEİD) ismini “Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği” diye yazarken, hükümet medyasından Milat’ın doğrudan hedef gösterme ve karalama kampanyasını devraldı. Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kadın kurucusunu fotoğraflarıyla hedef gösterirken Kaos GL Derneği’ni de hedef listesine dahil eden Milat’ın karalama ve nefret yayını bu kez Belediyelerin Eşitlik Birimleri gerekçesiyle Aydınlık tarafından olduğu gibi tekrar edildi.

Aydınlık’ın karalama kampanyasına Hükümet medyasından alkış

Aydınlık gazetesinin, CHP’li belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarını hedef alan yayını, LGBTİ+ karşıtı hükümet medyasının organlarıyla kopyala-yapıştır yaygınlaştırıldı.

Muhafazakâr merkez medyadan Yeni Şafak gazetesi, Aydınlık’ın karalama kampanyasına, “CHP'li 29 belediyede Avrupa Birliği tarafından finanse edilen LGBT birimi faaliyette” başlığı ile katıldı. Aydınlık’ın karalamasını kopyala-yapıştır olduğu gibi alıp yayan Yeni Şafak, CHP’li belediyelerin eşitlik çalışmalarının amacının “LGBT'nin kurumsallaşması” olduğunu ileri sürerken, “AK Parti'li üyelerin “LGBT propagandası” nedeniyle karşı” çıktığı söylemini tekrar etti.

Yeni Şafak, yetinmedi, bir gün sonra, “CHP'li Esenyurt Belediyesi Meclis toplantısında LGBT'nin kurumsallaşması için 'eşitlik müdürlüğü' kurma talebi gündeme geldi” dezenformasyonuyla bir de “infografik” hazırladı.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımayan yayıncılığıyla iktidarın “yaygın medya organ”ı halini almış olan Yeni Akit, CHP’li belediyelere dönük homofobik karalama kampanyasına “AK Parti olmasa geleceğini gör Türkiye! Sapkınlar için kurulması istenen birim reddedildi” başlığıyla katıldı. Akit, toplumsal cinsiyet eşitliğini, “sapkınlar… LGBT propagandası… sapkınlara hizmet” söylemleriyle birlikte kullandı.

Hükümet medyasının homofobik nefret siyasetini haber7, “LGBT CHP'li belediyeleri mesken tuttu... Mantar gibi çoğalıyorlar” başlığı; Takvim, “CHP’li belediyelerden LGBT lobilerine kurumsal kalkan! Avrupa Birliği finanse etti CHP destek verdi” başlığı ile yaydı.

Aydınlık’ın, “29 Belediyede AB fonlu LGBT birimi” başlıklı, CHP’li belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliğine karşı muhalefet bahaneli LGBTİ+ karşıtı karalama yayını, sosyal medyada paylaşımlarıyla da yaygınlaştırıldı: DailyIslamist, ÖncüGençlik, SonKurşun, Haksöz, NotHaber, SuperHaber, EhaMedya, Konya’nınNabzı


Etiketler: medya, nefret suçları, kent hakkı
nefret