21/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Eylül Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı.

Kaos GL Eylül 2020 faaliyetleri… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Eylül ayı faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Eylül 2020 bülteninden işte bazı başlıklar…

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

Ankara 2. İdare Mahkemesi’nin Kaos GL Derneği’nin Ankara’daki “ikinci süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağına” ilişkin açtığı davada yasağın iptal kararını Bölge İdare Mahkemesi de onayladı.

BM Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliğine Dayalı Şiddet ve Ayrımcılığa Karşı Korunma Bağımsız Uzmanı ve Özel Raportörlerin LGBTİ+’lara yönelik artan hak ihlallerine dikkat çeken mektubuna yanıt veren Türkiye Hükümeti, Anayasa’nın eşitlik maddesindeki “vb.” ifadesinin yasada açıkça nitelenen ayrımcılık temelleri dışındaki temelleri de kapsadığını savundu. Ayrımcılığa karşı Türkiye’nin yasalarının yeterli olduğunu savunan Hükümetin BM yetkililerinin açıkça LGBTİ+’lara ayrımcılığı sorduğu mektuba yanıtında “cinsel yönelim”, “cinsiyet kimliği”, “LGBT”, “LGBTİ” ya da “LGBTİ+” ifadeleri ise hiç yer almadı.

17 Mayıs Derneği’nin “HIV ve LGBTİ+ Yaşlılar” çevrimiçi eğitimi yapıldı. Farklı mesleklerden 40’a yakın kişinin katıldığı eğitim, Kaos GL ve 17 Mayıs derneklerinin ortaklaşa projesi “Yaşlı LGBTİ+’lar” programı kapsamındaki bir dizi etkinliğinin ilki.

Bursa, Uludağ Üniversitesi’nin Cinsiyet Eşitliği Çalışmaları Kulübü, Kaos GL’den Aslı Alpar’ın moderatörlüğünde online karikatür atölyesi düzenledi.

Yoğurtçu Kadın Forumu, Kaos GL’den Aslı Alpar’ın moderatörlüğünde online karikatür atölyesi düzenledi.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor.

Danışmanlık almak isteyen LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Kaos GL Dergisi’nin Eylül-Ekim, 174. sayısı, “Normativite” dosya konusuyla yayınlandı.

Kaos GL’nin NotaBene Yayınları ile birlikte hazırladığı Queer Seri’nin son kitabı, Queer teori konusunda temel eserlerden biri olan Elizabeth Grosz’un “Uçucu Bedenler: Bedensel Bir Feminizme Doğru” kitabı yayınlandı.

LGBTİ+ haklarına ilişkin temel kavramların açıklandığı ve sıkça sorulan sorulara yanıtların verildiği “Sıkça Sorulan Sorular” broşürünün dokuzuncu baskısı yayınlandı.

“LGBTİ+ Hakları Alanında Çeviri Sözlüğü” yayınladı. Deniz Gedizlioğlu’nun hazırladığı sözlükte LGBTİ+ alanındaki kavramların Türkçe çevirilerinin yanı sıra açıklamalar da yer alıyor.

Kaos GL Derneği’nin temel yayınlarından olan “LGBTİ+ Hakları Sendikal Haklardır” broşürünün gözden geçirilmiş ve güncellenmiş dördüncü baskısı yayınlandı.

2020 Yılında İşlenmiş Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Araştırması anketi devam ediyor.

Kaos GL Derneği, LGBTİ+ çalışanların Türkiye’de özel sektör ve kamu istihdamındaki durumuna ilişkin yürüttüğü anket çalışmasını tamamladı. 2020 raporu hazırlama süreci devam ediyor.

LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran homofobik nefret söyleminin Eylül ayı seyri, Kaos GL’nin sosyal medya raporunda.

Kaos GL Derneği 2019 Aylık Faaliyet Raporları ve 2020 Eylül Ayı Faaliyet Raporu işte burada…

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında Kaos GL Derneği etkinlikleri online yapılıyor. kaosGL.org internet gazetesi ve Kaos GL dergisi üzerinden yayın hayatını sürdüren derneğin danışmanlık faaliyetleri devam ediyor.

Şehrinizde gökkuşağı etkinliklerine ev sahipliği yapmak ve Kaos GL Derneği ile bağlantıya geçmek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!


Etiketler: insan hakları, yaşam
nefret