15/09/2023 | Yazar: Kaos GL

Birleşik Devrimci Parti ve Kadınların Kurtuluşu, 17 Eylül Pazar günü yapılacak nefret mitinginin karşısında LGBTİ+’ların yanında olduğunu duyurarak “Nefret örgütlemeye derhal son verin!” dedi.

Devrimci Parti: Hetero-patriyarkanın karşısında, LGBTİ+’ların yanındayız Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Birleşik Devrimci Parti ve Kadınların Kurtuluşu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) 17 Eylül Pazar günü gerçekleşmesi planlanan “LGBT propagandasına dur de” etkinliğiyle ilgili kamu spotuna onay vermesi ve nefret mitingine çağrı videosunun bazı ulusal kanallarda yayınlanmasının ardından açıklama yayınlayarak “Lubunya olmayı değil istismarı engelleyin, LGBTİ+’ların yanındayız” dedi:

“Hayatın her alanında ayrımcılık ve şiddetle karşı karşıya olan LGBTİ+’ların varoluşları suç olarak tanımlanamaz. Bilime ve insan haklarına aykırı propaganda ile suç haline getirilemez.

RTÜK tarafından kamu spotu olarak yayınlatılmaya başlanan LGBTİ+’ları hedef gösteren video yayından kaldırılsın. LGBTİ+’ları hedef gösteren “Büyük Aile Buluşması” adı altında nefret suçunu örgütleyen kurumların karşısındayız. Lubunya olmayı değil istismarı engelleyin. Lubunyaların varlığına karşı karşı savaş açan hetero-patriyarkanın karşısında, LGBTİ+’ların yanındayız. Nefret örgütlemeye derhal son verin!”

TIKLAYIN – SPoD: İktidarın LGBTİ+’lara karşı suni bir karşıtlık yaratmak istediğinin farkındayız

TIKLAYIN – İHD LGBTİ+ Hakları Komisyonu: LGBTİ+ yurttaşlara karşı yürütülen ayrımcılık ve nefrete sonuna kadar karşı çıkacağız

TIKLAYIN – İHD Ankara Şubesi: 17 Eylül mitingi nefret suçudur, insan olmayı protesto edemezsiniz!

TIKLAYIN – Yeşil Sol Parti vekili Çubuk, nefret kamu spotunu Adalet Bakanı’na sordu

TIKLAYIN – TİP, RTÜK’ün LGBTİ+ karşıtı kamu spotuna karşı harekete geçti

TIKLAYIN – EMEP: LGBTİ yurttaşların yaşam haklarının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz

TIKLAYIN – Demir Leblebi: Kamu spotu değil nefret suçu!

TIKLAYIN – Direnişin Renkleri İzmir: Böyle bir yasak olamayacağını söylediğimiz için işkenceyle gözaltına alındık. Mücadelemizle cevap vermeye devam edeceğiz!

TIKLAYIN – RTÜK’ün onay verdiği, 17 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek nefret mitingine çağıran video; kamu spotu olarak yayımlandı.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, siyaset
İstihdam