03/09/2022 | Yazar: Ali Erol

“LGBT”yi “uyuşturucu” ve “terör”le birlikte telaffuz etmekte sakınca görmeyen İçişleri Bakanı ayrımcı dil ve söylemini Ağustos ayında da sürdürdü

İçişleri Bakanı, LGBTİ+ karşıtı söylemini “LGBT çocuğu”na kadar vardırdı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ karşıtı söylemini sürdüren Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, en son “LGBT çocuğu” ifadesini kullandı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayıp, her türlü tehdit ve baskıya karşı korumakla görevli olan İçişleri Bakanı, LGBTİ+'ları vatandaştan görmeyip ayrımcılığa tabii tutan, nefret söylemiyle hedef gösteren, yetinmeyip “LGBT” ifadesini “uyuşturucu” ve “terör”le birlikte telaffuz etmekte sakınca görmeyen ayrımcı dil ve söylemini Ağustos ayında da sürdürdü. 

LGBTİ+ toplumunu sistematik olarak hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “LGBT denilen sapkınlık” söylemiyle senenin ilk yarısında tek bir ayı bile atlamadığı gibi Ağustos ayında da yaz molası vermedi.

İstanbul: “LGBTİ’ye alıştırıp gençliğimizi elimizden alacaklar”

Ağustos ayında ilk olarak Şile Muharip Gaziler Derneği’nde gazilerle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “LGBTİ’yi Avrupa ülkelerinin yaygınlaştırmak istediğini” söylerken, “LGBTİ’ye alıştırıp gençliğimizi elimizden alacaklar” diye konuştu.

“LGBTİ midir nedir?”, “çoluğumuzu çocuğumuzu elimizden alacaklar” ifadeleriyle eşcinselliğin “Batı” dayatması olduğunu söyleyen ve Avrupa ülkeleriyle ilişkilendiren geleneksel siyasal söylemi hatırlatan ifadeleriyle İçişleri Bakanı, İstanbul Şile’de yaptığı konuşmada, “LGBTİ midir nedir, cinsiyetsizliği bu ülkenin üzerine salmak istemeleri tamamen bundandır. Tuhaf tuhaf işleri başımıza sarmak istemeleri bundandır. İlk önce alıştıracaklar, sonra çoluğumuzu çocuğumuzu, gelecek neslimizi elimizden alacaklar” dedi.

AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yüz Yüze 100 Gün" programı çerçevesinde Silivri'de AKP İlçe Başkanlığını ve belediyeyi ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ortaköy Mahallesi'nde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna yönelik sözlerinde “konu”yu gene “LGBT”ye getirdi: “…özellikle bu LGBT konusunda bu milletin düşüncesini nasıl değiştiririz…”

AKP İstanbul İl Başkanlığı’nın “Yüz Yüze 100 Gün” programı kapsamında Gazitepe Mahallesi’ne geçen İçişleri Bakanı, kahvehanede “Ey Kılıçdaroğlu” hitabıyla yaptığı konuşmada “konu”yu bir kez daha “LGBT”ye bağladı: “LGBT konusunda bu milletin ahlakını nasıl dejenere etmeye çalışırız…”

Akit, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerini aktarırken, “LGBTİ'yi Avrupa ülkelerinin yaygınlaştırmak istediğini ifade ettiğini” yazdı, “Avrupa ülkelerinin 5. kol faaliyetini açıkladı: Gençliğimizi LGBTİ’ye alıştırıp elimizden alacaklar” paylaşımı yaptı. GazetePencere’nin twitter paylaşımı ise “Türkiye’nin gündemi yolsuzluk, Soylu’nun gündemi LGBTİ” oldu.

Afyonkarahisar: “Biz sizin gibi LGBT çocuğu değiliz, biz Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağustos ayında, LGBTİ+ karşıtı ikinci konuşmasını, Afyonkarahisar’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Zafer Meydanı’nda düzenlenen 30 Ağustos Büyük Zafer’in 100. Yılı Etkinlikleri ve Afyonkarahisar Toplu Açılış Töreni’nde yaptı. Soylu, burada yaptığı konuşmada; “Biz sizin gibi LGBT çocuğu değiliz, biz Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz” sözlerini sarf etti.

Yeni Şafak, “Biz sizin gibi LGBT çocuğu değiliz, biz Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz. Bu milleti tanımıyorlar” başlığı atarken, İzmir’den bir baba, twitter’da, “Benim çocuğum LGBT Çocuğudur onur ve gurur duyuyorum Nefret değil sevgi kazanak” paylaşımı yaptı. Ankara’dan bir baba ise twitter’da, “Süleyman Soylu "Biz sizin gibi LGBT çocuğu değiliz, biz Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz" demiş. Benim çocuğum da bir LGBTİ+ çocuğudur, kimseye zararı dokunmayan vicdanlı ve iyi bir insandır, çok şükür bir Süleyman Soylu değildir. Ne mutlu bana!” paylaşımı yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ+’ları hedef alan sözlerine karşı daha önce de LGBTİ+ aile örgütleri tepki göstermiş, “evlatlarımızın yanındayız” açıklaması yapmıştı: “LGBTİ+’lar bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz, yeğenlerimiz, bizim evlatlarımızdır. Evlatlarımızı varoluşlarından ötürü dışlamıyor, aksine bağrımıza basıyoruz.”

YeniÇağ gazetesi, twitter hesabından, “Soylu LGBTİ’leri hedef aldı: Biz Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz” paylaşımı yaparken, “İçişleri Bakanı Soylu'nun hedefinde yine LGBTİ+'lar var” paylaşımı BirGün, HalkTV ve Tele1 TV tarafından da tekrar edildi.

DikenComTr, “Soylu yine ‘sevgi dolu’: Biz sizin gibi LGBT çocuğu değiliz, biz Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz” paylaşımı yaparken, T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz ise “Soylu, nefret suçu işliyor” dedi.

LGBTİ+ toplumu hak hukuk hürriyet istiyor!

Cinsiyet, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTİ+) yurttaşları da her türlü tehdit ve baskıya karşı korumakla görevli İçişleri Bakanı, karalama, kriminalize etme ve hedef göstermeye devam (1, 2) etse de LGBTİ+ toplumunun talepleri işte (1, 2) burada…


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, siyaset
İstihdam