23/09/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için yaz dönemi Faaliyet Raporunu yayımladı

Kaos GL Yaz faaliyetleri… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Haziran – Temmuz - Ağustos 2020 faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Yaz 2020 bülteninden işte bazı başlıklar…

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele…

Eğitim-Sen İstanbul 3 No’lu Şube LGBTİ+ Komisyonu, Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği, Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Onur Haftası kapsamında düzenledikleri etkinlikleri Kaos GL ile ortaklaşa yaptı.

LGBTİ+ Medya Okulu online tematik eğitimlerin üçüncüsü sosyal medya platformlarında karşılaşılan nefret söylemleri ile başa çıkma yollarını üzerine yapıldı.

kaosGL.org muhabir ve yazarları Medya Okulu’nun ikinci aşamasında veri gazeteciliği, röportaj ve özel haber teknikleri, haber analiz yazıları, medya okur yazarlığı alanlarında içerik üretti. Okul’da hazırlanan haberler kaosGL.org’ta okunabilir.

Karikatür Okulu’nun onuncu atölyesinde Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümü hocalarından Ekin Kılıç “karikatürde tipografi” anlattı. Karikatür Okulu, Temmuz ayındaki on birinci ders ile dönem programını bitirdi.

Türkiye'den ve yurtdışından görsel sanatçıları Ankara’da ağırlamayı planlayan Ankara Queer Sanat Programı - Konuk Sanatçı Evi’nin katılımcıları belli oldu.

17 Mayıs ve Kaos GL derneklerinin “Yaşlı LGBTİ+’lar” projesi 1 Temmuz’da başladı. Proje 17 Mayıs Derneği’nin 40+ LGBTİ+ Çalışma Grubu özelinde, savunuculuk ve lobicilik konusunda kesişimsel bilgi ve kaynak sağlamayı amaçlıyor.

Avukat Evrim Demirtaş’ın kaosGL.org için hazırladığı ve çeşitli alanlarda uzman 11 avukat ile görüşmelerden oluşan “Adaletin bu mu dünya” yazı dizisi yaz boyunca sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kaos GL’nin 2019 Nefret Suçları Raporu’nun okunmasını tavsiye etti: “Cinsel yönelimleri nedeniyle yurttaşlarımızın nasıl bir linç kültürüyle ve ayrımcılıkla karşı karşıya kaldıklarını görüyoruz.”

Kaos GL Derneği Mülteci Hakları Programı’nın yayımladığı “LGBTİ+ Mülteci Özbakım Rehberi” pandemi sürecinde LGBTİ+ mültecilerin yaşayabileceği zorluklara dikkat çekiyor ve bir destek hizmeti olarak uzman olan psikiyatristler ve klinik psikologlar tarafından paylaşılmış, güvenilir bilgileri paylaşıyor.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor.

Danışmanlık almak isteyen LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları…

Kaos GL Dergisi iki sayılık Karantina serisi ile LGBTİ+’ların pandemi sürecindeki deneyimlerini okuyucu ile paylaşırken, çeşitli sosyal izolasyon ile karantina hallerini de tartışmaya açtı. Derginin iki sayılık Karantina serisinde “karantina” sürecini ve/veya kavramın kendisini farklı perspektiflerden değerlendiren birçok yazı yer aldı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle sadece online yayınlanan Kaos GL Dergisi Karantina I ve Karantina II sayıları basılı olarak da yayımlandı.

Kaos GL, Homofobik ve Transfobik Nefret Söyleminin İnternet Seyrinde sosyal medya ortamlarından nefret söylemleri ile doğrudan üreten, yayan ve teşvik eden medya organlarından LGBTİ+’lara yönelik cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemlerini derledi. LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran kurumsal homofobik nefret söyleminin seyri Haziran boyunca devam ederken, kurumsal homofobik nefret söyleminin seyri İstanbul Sözleşmesi üzerinden kamu ve siyaset temsilcilerinin doğrudan katılımıyla Temmuz ve Ağustos aylarında da mola vermedi.

Kaos GL Derneği, 2019 Yılında Türkiye’de Gerçekleşen Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Raporu’nu kamuoyu ile paylaştı. 2020 Yılında İşlenmiş Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Araştırması anketi devam ediyor.

Kaos GL Derneği, LGBTİ+ çalışanların Türkiye’de özel sektör ve kamu istihdamındaki durumunu anlamak ve emek gücüne tam, eşit ve özgür katılımlarının sağlanma çabalarına katkı sunmak amacıyla hazırlanacak 2020 raporu için Kadir Has Üniversitesi ile yürüttüğü anket çalışması Ağustos ayında tamamlandı.

Kaos GL Derneği 2019 Aylık Faaliyet Raporları ve 2020 Mayıs Ayı Faaliyet Raporu işte burada…

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında Kaos GL Derneği etkinlikleri online yapılıyor. kaosGL.org internet gazetesi ve Kaos GL dergisi üzerinden yayın hayatını sürdüren derneğin danışmanlık faaliyetleri de devam ediyor.

Şehrinizde gökkuşağı etkinliklerine ev sahipliği yapmak isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!                                                                                  

 

 


Etiketler: yaşam
İstihdam