21/11/2022 | Yazar: Ali Erol

LGBTİ+ karşıtı nefret mitinglerinin Batman ayağında çocukların ellerine “Eşcinsel Terör Örgütleri Kapatılsın!” dövizleri tutuşturuldu.

LGBTİ+ karşıtı nefret mitinginin Batman ayağı HÜDAPAR’dan Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ karşıtı nefret mitinglerinin Batman ayağına HÜDAPAR ev sahipliği yaptı. Küçük yaştaki çocukların ellerine “Eşcinsel Terör Örgütleri Kapatılsın!” dövizleri tutuşturuldu.

Eylül ayında İstanbul’da başlayan, Urfa, Konya, Ankara, Trabzon, İzmir ve Antep ile devam eden ve LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık haklarına karşı “aile” buluşması adı altında tertiplenen nefret mitinglerinin Batman ayağında “Eşcinselleştirmeye Dur De!” ve “Aileni Koru; Sapıklığa Kaosa Soykırıma Dur De! Feminist Eşcinsel Terör Örgütleri Kapatılsın!” pankartları açıldı.

lgbti-karsiti-nefret-mitinginin-batman-ayagi-hudapar-dan-1

“Siyasi parti temsilcileri, âlimler ve vatandaşlar”

HÜDAPAR’ın ajansı İLKHA, Batman’da “cinsel sapkınlığa karşı” düzenlenen (16 Kasım) organizasyona “siyasi parti temsilcileri, âlimler ve vatandaşlar”ın katıldığını geçti.

“Türkiye Aile Meclisi” öncülüğünde düzenlendiği belirtilen cinsiyetçi ve homofobik nefret organizasyonunda, İstanbul Sözleşmesi’nin feshiyle yetinmeyen konuşmacılar, “LGBT propaganda ve dayatması”na karşı “yerli, fıtrata ve inanca uygun yasa” istediler.

İstanbul Sözleşmesi’nden “çekilmek” yetmez diyen, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne (AİHS) kadar gözünü diken, toplumsal cinsiyet eşitliği karşıtlığını (1, 2, 3) feminist ve LGBTİ+ derneklerinin “terör” örgütü sayılıp kapatılması talebiyle sürdüren “Türkiye Aile Meclisi” isimli islamcı yapı ve sosyal medya hesabı olan “AdaletPlatformu” tarafından yıllardır dolaşımda tutulan “pankart”, LGBTİ+ karşıtı nefret mitinglerinin Batman ayağında “yenilenmeden” açıldı: “İstanbul Sözleşmesi Feshedilsin!”

“Türkiye Aile Meclisi” isimli yapı, “sapkınlığın merkezi olan dernekler kapatılmalı” söylemiyle sistematik olarak kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrısı yapıyor: “Fuhşiyata dur demek Ailemizi neslimizi devletimizi korumak için; Toplumsal Cinsiyet TCE/GENDER maskeli eşcinsel terörünü sapıklıkları savunmak ve sapkın kuruluşların terör casusluk soykırım faaliyetleri yasaklansın sponsorları dahil tüm varlıkları hazinenin olsun. TCE Toplumsal Cinsiyet maskeli feminist siyasilere bürokratlara bakanlara dur de!”

Kendini aynı zamanda TİHEK Türkiye İnsan Hakları Kurumu İstişare Komisyonu Üyesi olarak tanıtan Türkiye Aile Meclisi ve Adalet Platformu başkanı Adem Çevik, Batman'da düzenlenen “cinsel sapkınlığa karşı “aileyi koru” etkinliği”nde, HÜDAPAR’ın gazetesi Doğru Haber, ajansı İLKHA’nın aktardığına göre, “Bu küresel savaş ailemizi yok ederse milletimiz de neslimiz de devlet de yok olacak. Bu bir milli güvenlik meselesidir. Yasalarımız da yerli, fıtratımıza, inancımıza, hukuka uygun olursa ancak neslimizi, ailemizi koruyabiliriz” ifadelerini sarf etti.

Batman'da, “Türkiye Aile Meclisi öncülüğünde” düzenlendiği söylenen “cinsel sapkınlığa karşı “aileyi koru” etkinliği”nde, toplumsal cinsiyet eşitliği ile cinsiyetsiz bir toplum kurulmaya çalışıldığı öne sürülürken, önceki nefret mitinglerinde olduğu gibi “LGBT propaganda ve dayatması” nakaratı tekrar edildi.

Kadın ve LGBTİ+ düşmanı nefret mitingine katılanlar arasında sayılan İttihadul Ulema temsilcisi ise “şeytani plan” ifadesini kullandı. İttihadul Ulema, Ekim ayında Diyarbakır’da düzenlenen ve Taliban temsilcisinin de katıldığı “Alimler Buluşması”nda, “sapkın” söylemini sarf etmişti: “Toplumların çekirdeği ailedir. Aile, küresel sömürgeci güçlere karşı güçlü bir kalemizdir. Ümmetin uleması, aile kurumunun korunması için seferber olmalıdır. Ailenin yıkılması için sapkınlıkların, kanuni güvence altına alındığı bir dönemde, sapkın fikirler gibi, sapkın davranışların engellenmesi konusunda da ulema öne geçmeli ve topluma rehberlik etmelidir.”

Batman’daki LGBTİ+ karşıtı nefret organizasyonuna çağrı yapan kurumlar arasında Memur-Sen üyesi Sağlık-Sen Batman sosyal medya hesabı da yer aldı: “Aile denilen kutsal müessese toplumun en temel yapı taşıdır. Ailesini koruyan toplumunu korumuş olur. Neslin, kültürün, medeniyetin taşıyıcısı olan Aile kurumumuzun farkındalığını arttırmak, günümüzdeki aile üzerindeki baskı unsurlarını bertaraf etmek için ülke çapında alanlardayız”

lgbti-karsiti-nefret-mitinginin-batman-ayagi-hudapar-dan-2

“Cinsel sapkınlık” nefret söyleminin yerel basın seyri

LGBTİ+ karşıtı nefret mitinglerinin Batman ayağı organizasyonu, İLKHA tarafından, “Batman'da cinsel sapkınlığa karşı "aileyi koru" etkinliği düzenlendi” başlığıyla servis edildi.

Batman Basın Konseyi Genel Başkan Yardımcısı ve hur24 Genel Yayın Yönetmeni, sosyal medya hesabından, “aileyikoru” etiketi altında, İLKHA’nın servisini olduğu gibi dolaşıma soktu.

İLKHA’nın servis ettiği cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi, bölgedeki yerel basın organları Batman Rehber Gazetesi, Güneydoğu Güncel Gazetesi, Bismil Haber, Çınar’ın Sesi, tarafından olduğu gibi tekrar edildi ve yayıldı.

Batman Rehber Gazetesi, “Sapıklara Karşı Aileyi Koruyun” manşeti atarken; Batman Demokrat Haber, “Aileyi yıkan yasalara dur de”; Batman Gazetesi ise “‘Cinsel Sapkınlığa Dur De’ eylemi” manşeti attılar.

HÜDAPAR Merkez İstişare Kurulu başkanı ise sosyal medya hesabından, “Batman'da cinsel sapkınlığa karşı "aileyi koru" etkinliği” haberini, “İnşallah yetkililer duyar ve gerekeni yaparlar” çağrısıyla paylaştı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret