02/09/2022 | Yazar: Ali Erol

Homofobik nefret söylemiyle bendini aşıp “köşe”lerine sığmayan, LGBTİ+’ları düşmanlaştırarak hedef gösteren gazete yazılarını okuyoruz

Star’dan Ağustos ayı homofobik nefret “köşe”leri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ toplumuna, kurumlarına ve kişilere karşı cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona ortak olan, doğrudan üreten, yayan ve teşvik eden muhafazakâr ve hükümet yanlısı medya organlarından köşe yazılarını derledik.

İşte, Star yazarlarından Ağustos ayı köşeleri…

Star yazarı, “muhafazakâr STK’lar”ın sessizliğinden yakınıyor, “sapkın LGBT”lere karşı Devlet’i doğrudan göreve çağırıyor

Homofobik nefret söylemine “inanç ve ahlak” serbestisi isteyen Star yazarı Mustafa Sabri Beşer, “sapkın LGBT toplulukları”, “LGBT'lilerin sapkın yaşam tarzları”, “LGBT bir sağlık sorunudur, hastalıktır”, sonra gene “sapkınlık”, sonra bir daha “LGBT sapkınlığı” gibi pek orijinal nakaratları saydıra saydıra “Özgürlük şemsiyesinde sapıklar” söylemi saçmaya devam ediyor.

Ayrımcı tutum, davranış ve uygulamalara karşı yeterince nefret söylemi saçıp, nefret suçlarına davetiye çıkaramamaktan yakınan Star köşe yazarının, nihayet, “korku bariyerleri”ni aştığı anlaşılıyor: “Bizim de bir ailemiz ve çocuklarımız yok mu? Yoksa bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye mi düşünüyoruz? Bu yılan öyle bir yılan ki korkarım bu gidişle ısırmadık aile bırakmayacak!”, “Devlet ve STK'lar bu alanı boş bırakırlarsa, bütün bir coğrafya için sonuçları ağır olur! Bütün bir devlet olarak koca bir toplumu heder etmenin hesabını ne bu dünyada ne öte dünyada veremeyiz, haberimiz ola!”, “Acaba seslerini çıkarmaları için Filistin'in İsrail tarafından işgal (1, 2, 3) edildiği gibi ülkemizin LGBT tarafından işgal edilmesi mi gerekiyor?”, ““Altılı Masa” denen garabet yapıda bulunanların da sesi çıkmıyor nedense. Bu zatlar Müslüman olduklarını ve dini bütün yaşadıklarını söyleyeceklerdir. Ancak celladına âşık olmuş maşuklar gibi aileyi ifsat edenleri destekleyen CHP'nin izindeler!”

LGBTİ+’ların hak hukuk hürriyet ve anayasal eşitlik taleplerini inkâr eden Star yazarı Mustafa Sabri Beşer, Temmuz ayında, “Devlet, sigara ve uyuşturucu maddelerle verdiği mücadeleyi LGBT sapkınlığı için de vermelidir. Bu konuda gerekirse yasal düzenlemeler çıkarılmalı, bu sapkınlık kontrol altına alınmalı ve yok edilmelidir” buyurmuştu; Ağustos ayında ise “muhafazakâr STK'lar”ı göreve çağırıyor: “Ülkemizde şu ana kadar adamakıllı LGBT karşıtı bir STK eylemi göremedik! Beyazıt Meydanı'nda defalarca gücüne şahit olduğumuz muhafazakâr STK'lar, LGBT konusunda derin bir sessizliğe bürünmüş durumdalar.”

Star yazarı, “sapkın LGBT toplulukları” söylemi saça saça, Anayasal haklar kapsamında Dernekler Kanunu’na göre kurulmuş LGBTİ+ derneklerinin ifade ve örgütlenme özgürlüklerini kullanarak yürüttükleri faaliyetlerden dert yanıyor: “Sapkın bir yaşam biçimini hayata geçirmeye çalışan LGBT toplulukları, STK'ların bu avantajlarını çok iyi kullanıyor. Yaşam biçimlerini daha geniş kitlelere (b)ulaştırma adına STK'ların gücünü sonuna kadar kullanan LGBT toplulukları bu alanda başarılı da (!) oluyorlar. Özellikle CHP'nin ve CHP'li belediyelerin de desteğini alan LGBT grupları, genç kitlelerin toplandığı konser alanlarında pervasızca gövde gösterisi yapıyorlar. CHP'li İBB tarafından Yenikapı meydanında düzenlenen konserlerde LGBT bayrağı açmamak suç haline geldi! Sapkın LGBT topluluklarının simgeleri kutsallaştırılıyor, sanatçılar ve konsere katılanlar tarafından LGBT bayrağı açmak kutsal bir görev haline dönüştürülüyor.”

Homofobik nefret söylemiyle ve “sapkın” yaftasıyla hedef gösterdiği LGBTİ+ kurumlarına karşı nefret suçu işlemeye çağırdığı “muhafazakâr STK’lar”ı yeterli görmeyen Star yazarı dön geri başa, kurumsal ayrımcılık için Devlet’i göreve çağırıyor: “İsteriz ki devlet, gücünü kullanarak meydanı sapkınlara bırakmasın… CHP sanata dair enstrümanları kullanarak bu sapkınlığı destekliyor… Devlet ve STK'lar bu alanı boş bırakırlarsa, bütün bir coğrafya için sonuçları ağır olur!”

Star yazarı Mustafa Sabri Beşer’e destek, kendine yakışır söylemle Akit’ten geliyor: “Batı'nın da desteğiyle Türkiye'deki LGBT'li sivil toplum örgütleri hızla büyüyor ve yayılıyor. Son günlerde hayvanlarla cinsel ilişkiye girmeyi dahi normalleştirmeye çalışan bu şeref haysiyet yoksunu 'işgalci' yapılar CHP ve HDP gibi partilerden de sınırsız destek buluyor. Star Yazarı Mustafa Sabri Beşer bugünkü köşe yazısında bahsi geçen konuyu ele aldı. İşte o yazı…”

Bir başka Star yazarı Sibel Eraslan, (1, 2, 3) “İnsanın kıyameti…” başlıklı köşe yazısında, Yeni Şafak’tan Ayşe Böhürler’in “Tabula rasa ve cinsiyetten arındırma” yazısını tekrar ediyor: “Oysa bugün zaten bu cinsiyetsizleştirme propagandasının objeleri halinde tüm çocuklar... Çocuklarımızı kimliksizleştirerek, kendi değerlerimizden kopararak, cinsiyetsiz bireyler yetişmesini sağlayarak, emperyalizmin yeni köleleri haline getiriyorlar.”

Hükümet medyasından bir diğer isim, Star köşe yazarı Hüseyin Gülerce, “Bir ipte 6 cambaz, yedinci alttan ipi sallıyor…” başlığı altında, muhalefetin oluşturduğu “6’lı masa”yı devirmece tekerlemesine kendinden öncekiler gibi gene “LGBT” nakaratıyla katılıyor: “6'lı masanın en güçlüsü CHP. Malûm CHP... Diğer partiler "milliyetçi-muhafazakâr" biliniyor. Mütedeyyin insanların değerlerine halel getirmezler diye düşünülüyor. Ama daha şimdiden başörtüsü konusunu kaşıyan, aile yapımıza İstanbul Sözleşmesi üzerinden, LGBT'lilerin bayraklarını açarak milletimizin ar damarlarına basan tipler var…”

Not: Bu dizide, köşe yazılarından yapılan alıntıların yazım hatalarına dokunulmuyor; olduğu gibi alınıyor.


Etiketler: medya, nefret suçları
nefret