21/05/2021 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL Derneği’ni hedef alan hükümet yanlısı medyanın cinsiyetçi ve homofobik nefreti Nisan ayında Akit yayınlarıyla sürdü

Akit, “homofobik yaftası”ndan yakınıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Berrin Simavlıoğlu, KaosGL.org için stok görsel

Ayrımcı dili ve homofobik nefret söylemiyle Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef alan Akit, kaosGL.org haber sitesini dezenforme derken, LGBTİ+ derneklerinin siyaset yapma hakkını karalıyor, LGBTİ+’ların kent hakkını inkâr ediyor.

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede başı çeken Akit, karalama kampanyasıyla LGBTİ+ kişi, kurum ve toplumunu düşmanlaştırırken, Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef alan yayınlarına Nisan ayında da devam etti.

Akit, kaosGL.org haberlerini dezenforme ediyor 

kaosGL.org haber sitesinin düzenli takipçisi Akit, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyon görevini Nisan ayında da ihmal etmedi.

LGBTİ+’ları ve kurumlarını hedef gösteren, nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden Akit’in, muhabiri Zekeriya Say aracılığıyla, Kaos GL Derneği’nin haber sitesinde başlayan “Sor canım” dizisini okuduğu anlaşılıyor.

LGBTİ+’lara dair sıkça üretilen “varsayımlar üzerine düşünmeye”, “yeni sorular sormaya cesareti arttırmaya” ve “kelimelerin anlamlarıyla karşılaşmaya” katkı sunmak adına Dernek yayınlarından “Sıkça Sorulan Sorular” kitapçığından her gün bir “soru”yu paylaşan “Sor canım” dizisinden, “Bir insan lezbiyen, gey, biseksüel ya da trans olduğunu ne zaman anlar?” sorusuna Akit muhabirinin verdiği cevap “Çocuklarımız sapkınların kıskacında” oldu: “Daha önce ‘ilkokullara sızma kılavuzu’ ile öğrencileri hedef alan eşcinsel sapkınların çatı kuruluşu KAOS GL, şimdi de hiçbir bilişsel aidiyeti olmayan çocuklara yönelik propagandayla aymaz tavrını sürdürüyor.”

kaosGL.org’un düzenli takipçilerinden Akit (1, 2, 3), “Bir insan lezbiyen, gey, biseksüel ya da trans olduğunu ne zaman anlar?” sorusuna verilen cevap ile kırk yıllık bilimsel ortaklaşmayı tekrar eden Kaos GL Derneği’nin “büyük bir skandala imza attı”ğını söylüyor.

“Çocuklar hedefte!” ara başlığı ile önce gelsin başta “AB” olmak üzere “dış mihraklar” nakaratı sonra “İstanbul Sözleşmesi ile eşcinsel ahlaksızlığı toplumsal tabana yayma cesareti bulan homolar” homofobik nefret nakaratıyla “iç mihrak” düşmanlaştırması: “Türkiye’deki sapkınların çatı kuruluşu KAOS GL, internet sitesinden “sor canım” başlığı altında başlattığı soru-cevap uygulamasıyla, eşcinsellik propagandasına devam ediyor.”

Akit muhabirleri ve yazarları için cinsel kimlik gelişimi, cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği fark etmez, nasıl olsa her durumda anladıklarının “cinsel davranış” olduğunu açık ederler ve homofobik nefret söylemlerini LGBTİ+’ların üzerine saçarlar: “çocuklarımızı sapkınlıklarının kurbanı haline getirmeye çalışıyor”, “öğrencileri hedef alan sapkın derneğin”, “evlatlarımızı eşcinsel bataklığa sürüklemeye çalışıyor”, “Eşcinsellik propagandası”, “çocuklara eşcinsel propaganda yapan KAOS GL”

Konusu, gündemi fark etmeden her vesileyle ürettikleri, yaydıkları ve teşvik ettikleri cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemleri ile hep aynı nakaratla tekrar ettikleri hakaret ve küfürleri sanki yanlarına kâr kalmıyormuş gibi Akit muhabiri bir kez daha Kaos GL Derneğine onca laf ettikten sonra gene yakınıyor: “Kendilerinden olmayanı ‘homofobik’ yaftasıyla yıldırmaya çalışan sapkınlar…”

Akit’in, “eşcinsel sapkınların çatı kuruluşu Kaos GL” ibaresiyle Kaos GL Derneği’ni hedef alan nefret söylemi AnadoluHaber ve Multitv isimli internet sitelerinde de tekrar edildi.

Akit, Denizli’de dört mülteci hakkında İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları için ‘kamu düzenine aykırılıktan’ sınırdışı kararı verilmesine dair Denizli Barosu’ndan Av. Yağmur Yalçın ve Kaos GL Mülteci Kaos GL Mülteci Hakları Program Koordinatörü Av. Hayriye Kara ile görüşen kaosGL.org haberini, “Her gün sövdüler bugün övdüler! Eşcinsel göçmen solak medyada baş tacı oldu!” başlığı ile alıp yayınladı.

kaosGL.org’un haberini, “Denizli Barosu’ndan Av. Yağmur Yalçın, KaosGL.org’da yaptığı açıklamada mültecilere yönelik 'kötü muamele' algısında bulunarak Türk polisini karalamaya çalıştı” ifadesiyle veren Akit, “Türk polisini karalamaya çalıştılar” ara başlığını kullandı. “Kaos GL Mülteci Hakları Program Koordinatörü Av. Hayriye Kara ise İstanbul Sözleşmesi'ni savunanlara yaptırım uygulandığına dair algı operasyonu yaparak” ifadesine ise “Sözleşmeyle ilgili algı operasyonu” ara başlığını uygun gördü.

Akit, muhalefeti karalarken LGBTİ+ kurumlarını aradan çıkarıyor

Muhalefet karalama bahaneli homofobik nefret nakaratları Akit yazarlarından gene Zekeriya Say’dan geliyor. Homofobik nefret söylemleri yanlarına kâr kaldığından, Akit yazarı, cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratlarını saydırıyor: “eşcinsel sapkınlar”, “LGBTİ sapkınları”, “sapkınların hamiliği”, “sapkınlar”, “LGBTİ sapkınlar”

Akit yazarı, “Kemal Bey’in, eşcinselliğin meşrulaştırılması için harcadığı çabayı hatırlayınca, insanı; bırakın “fahri üye”liği, “onursal genel başkan” ilan etmediklerine şükredesi geliyor” geyiğine gelene kadar muhalefet partisi genel başkanını aşağılama gayesiyle köşesini gene LGBTİ+ kurumlarının siyaset hakkını karalayarak ve LGBTİ+’ların kent hakkını inkâr ederek dolduruyor:

“2012 yılında ise Kemal Bey’in kapıları ardına kadar eşcinsellere açılmıştı. LGBT Derneği’nden trans Kemal Ördek ile Kaos GL Derneği’nden Hayriye Kara’yı kabul eden Kılıçdaroğlu, sapkınları Gazi Meclis’te ağırlayan ilk parti lideri oldu. Kemal Bey’in kabulleri yüzünden Meclis yolgeçen hanı olmuş, LGBTİ’lerin ziyaretleri sıklaşmıştı.”

“KAOS GL tarafından hazırlanan ‘Fon Rehberi’nde, CHP’li Beşiktaş, Kadıköy ve Şişli Belediyeleri, eşcinsellere en çok destek veren belediyeler arasında yer alıyor. CHP’li Tunç Soyer, Müslüman Türk milletinin baş belası olan LGBTİ derneklerinin düzenlediği sapkın organizasyona ev sahipliği yapıp, İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının taşıyıcı kolonlarını “Gökkuşağı” renklerine boyarken… Mütedeyyin insanların oylarıyla İBB koltuğuna oturan CHP’li Ekrem İmamoğlu ise işi gücü bıraktı, LGBTİ sapkınlığına kurumsal düzeyde resmiyet kazandırmaya çalışıyor.” 

LGBTİ+ kurumlarının siyaset hakkını karalayan Akit yazarının ayrımcı dili ve nefret söylemini haber7 isimli internet sitesi de olduğu gibi yayımladı. 

2020 boyunca LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemiyle yetinmeyen hükümet yanlısı ve muhafazakâr medya, düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef gösterdiği yayınlar 2021’in Ocak, Şubat ve Mart aylarında da devam etti.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
nefret