07/05/2021 | Yazar: Ali Erol

Akit’çilere “cinsiyet”, “cinsiyet kimliği”, “cinsel yönelim”, “cinsel kimlik gelişimi” fark etmez, nasıl olsa akıllarına gelen hep “cinsel davranış” olacaktır.

Akit’in homofobik nefretinin Nisan seyri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Akit muhabirleri ve yazarları için cinsiyet, cinsel kimlik gelişimi, cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği fark etmez, nasıl olsa her durumda anladıklarının “cinsel davranış” olduğunu açık ederler ve homofobik nefret söylemlerini LGBTİ+’lar ile LGBTİ+ kurumlarının üzerine saçarlar.

Kaos GL, medya çalışmaları kapsamında, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Nisan ayı seyrini hazırladı.

Cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona ortak olan, üreten ve yayan Akit’in aylık nefret söylemi Nisan listesi, “kaosGL.org okuru Akit!”, “Akit’in cinsiyetçi-homofobik nefreti”, “Akit’in homofobik nefret siyaseti”, “Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti”, “Akit yazarlarından homofobik nefret “köşe”leri” başlıklarından oluşuyor.

kaosGL.org okuru Akit!

kaosGL.org haber sitesinin düzenli takipçisi Akit, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyon görevini Nisan ayında da ihmal etmedi.

LGBTİ+’ları ve kurumlarını hedef gösteren, nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden Akit’in, muhabiri Zekeriya Say aracılığıyla, Kaos GL Derneği’nin haber sitesinde başlayan “Sor canım” dizisini okuduğu anlaşılıyor.

LGBTİ+’lara dair sıkça üretilen “varsayımlar üzerine düşünmeye”, “yeni sorular sormaya cesareti arttırmaya” ve “kelimelerin anlamlarıyla karşılaşmaya” katkı sunmak adına Dernek yayınlarından “Sıkça Sorulan Sorular” kitapçığından her gün bir “soru”yu paylaşan “Sor canım” dizisinden, “Bir insan lezbiyen, gey, biseksüel ya da trans olduğunu ne zaman anlar?” sorusuna Akit muhabirinin verdiği cevap “Çocuklarımız sapkınların kıskacında” oldu: “Daha önce ‘ilkokullara sızma kılavuzu’ ile öğrencileri hedef alan eşcinsel sapkınların çatı kuruluşu KAOS GL, şimdi de hiçbir bilişsel aidiyeti olmayan çocuklara yönelik propagandayla aymaz tavrını sürdürüyor.”

kaosGL.org’un düzenli takipçilerinden Akit (1, 2, 3), “Bir insan lezbiyen, gey, biseksüel ya da trans olduğunu ne zaman anlar?” sorusuna verilen cevap ile kırk yıllık bilimsel ortaklaşmayı tekrar eden Kaos GL Derneği’nin “büyük bir skandala imza attı”ğını söylüyor.

“Çocuklar hedefte!” ara başlığı ile önce gelsin başta “AB” olmak üzere “dış mihraklar” nakaratı sonra “İstanbul Sözleşmesi ile eşcinsel ahlaksızlığı toplumsal tabana yayma cesareti bulan homolar” homofobik nefret nakaratıyla “iç mihrak” düşmanlaştırması: “Türkiye’deki sapkınların çatı kuruluşu KAOS GL, internet sitesinden “sor canım” başlığı altında başlattığı soru-cevap uygulamasıyla, eşcinsellik propagandasına devam ediyor.”

Akit muhabirleri ve yazarları için cinsel kimlik gelişimi, cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği fark etmez, nasıl olsa her durumda anladıklarının “cinsel davranış” olduğunu açık ederler ve homofobik nefret söylemlerini LGBTİ+’ların üzerine saçarlar: “çocuklarımızı sapkınlıklarının kurbanı haline getirmeye çalışıyor”, “öğrencileri hedef alan sapkın derneğin”, “evlatlarımızı eşcinsel bataklığa sürüklemeye çalışıyor”, “Eşcinsellik propagandası”, “çocuklara eşcinsel propaganda yapan KAOS GL”

Konusu, gündemi fark etmeden her vesileyle ürettikleri, yaydıkları ve teşvik ettikleri cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemleri ile hep aynı nakaratla tekrar ettikleri hakaret ve küfürleri sanki yanlarına kâr kalmıyormuş gibi Akit muhabiri bir kez daha Kaos GL Derneğine onca laf ettikten sonra gene yakınıyor: “Kendilerinden olmayanı ‘homofobik’ yaftasıyla yıldırmaya çalışan sapkınlar…”

Akit, Denizli’de dört mülteci hakkında İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları için ‘kamu düzenine aykırılıktan’ sınırdışı kararı verilmesine dair Denizli Barosu’ndan Av. Yağmur Yalçın ve Kaos GL Mülteci Kaos GL Mülteci Hakları Program Koordinatörü Av. Hayriye Kara ile görüşen kaosGL.org haberini, “Her gün sövdüler bugün övdüler! Eşcinsel göçmen solak medyada baş tacı oldu!” başlığı ile alıp yayınladı.

kaosGL.org’un haberini, “Denizli Barosu’ndan Av. Yağmur Yalçın, KaosGL.org’da yaptığı açıklamada mültecilere yönelik 'kötü muamele' algısında bulunarak Türk polisini karalamaya çalıştı” ifadesiyle veren Akit, “Türk polisini karalamaya çalıştılar” ara başlığını kullandı. “Kaos GL Mülteci Hakları Program Koordinatörü Av. Hayriye Kara ise İstanbul Sözleşmesi'ni savunanlara yaptırım uygulandığına dair algı operasyonu yaparak” ifadesine ise “Sözleşmeyle ilgili algı operasyonu” ara başlığını uygun gördü.

Akit’in cinsiyetçi-homofobik nefreti

Cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden Akit’in kadınlara ve LGBTİ+’lara karşı öfkesi de nefreti de dinmiyor.

Kadınlar ve LGBTİ+’lar, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ve imzacı devletlere “kadına karşı şiddeti önleme, şiddetten koruma, şiddet eylemlerini kovuşturma ve mağdur destek mekanizmaları oluşturma” yükümlülüğü getiren “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi”ne rağmen karalamaya ve cinsiyetçi nefret söylemlerine maruz kalmaktan kurtulamadıkları gibi, Akit’in cinsiyetçi nefreti, Sözleşme’nin feshinin ardından, Nisan ayında da sürdü.

Akit, “Fitne ve Kovid yayıyorlar” başlığı altında, “İstanbul Sözleşmesi, CHP’liler, HDP’liler, Mor Çete ve marjinal gruplar” ifadesiyle saydıklarına “fitne” eklerken tabii ki “Sapık LGBTİ” söylemini unutmuyor. 

“Sözleşmenin feshinden kadınlar memnun Yuva yıkan İstanbul Sözleşmesi’nin feshi mağdurlara rahat nefes aldırdı” başlığı altında, “İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinden mutlu kadınlar”, Hasan Eğrigöz mikrofonuyla Akit’e konuşmuşlar: “Aileyi yıkan, LGBT’yi savunan sözleşmesinin kaldırılmasından memnunuz”, “LGBT’ye özendiriyordu… Sözleşmede yer alan LGBT’nin Türk aile yapısına uygun olmadığı aşıkârdı. Gençlerin LGBT denilen dönüşüme özendirilmesi ve yönlendirilmesi bu yasayla sağlanıyordu. Kaldırılması iyi oldu. Böylece ahlaki değerlerin kaybolmasının önüne geçildi.”

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine karşı çıkan kadınların tepkisinden Akit’in anladığı: “Tam kapanma isteyenler hep dışarıda… Sapkınlar için sokaklara çıktılar! Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri, İzmir sokaklarına çıkarak sapkınlar için eylem düzenledi.”

Cinsiyetçi ve homofobik nefrete, Akit’ten Resul Ekrem Şahan, “Nafaka zulmü yollara düşürdü” başlığı altına aracılık ediyor: “LGBT ve feministlerin onursuzca yürüyüşüne karşı ailemiz için, vatanımız için onurlu yürüyüşümüzü sürdürmekteyiz.”

Yavuz Selim imzalı Akit’e, “Fesat sözleşme bitti şiddet yüzde 26 azaldı” başlığı altında, “İstanbul Sözleşmesi illetinden kurtulmak” yetmiyor: “Eşcinselliğin hamiliğini yapan ABD’de, AB’ye ve onların fonladığı feminist derneklere değil ‘önce aile’ diyenlerin sesine kulak verilerek toplumumuzu zedeleyen tüm zararlı unsurlar sonlandırılacaktır inşallah. Asıl mikrop ve virüs merkezi olan LGBT dernekleri kapatılıp malvarlıklarına el konularak hem toplumumuz hem ailemiz korunmalıdır.”

Akit, Münübe Yılmaz imzasıyla, İstanbul Sözleşmesi’yla Polonya için de savaşıyor: “Polonya ahlâksızlığa set çekiyor, Polonya da ahlaksızlığı normalleştiren İstanbul Sözleşmesi, Katolik inancının yaygın olduğu ülkede ahlaksızlığı savunan İstanbul Sözleşmesi, LGBTİ yanlıları endişeliymiş! Polonya’daki LGBTİ yanlıları ise sözde “kadın hakları” diyerek…”

Akit’in homofobik nefret siyaseti

Akit, hükümet destekli kurumsal homofobik söylem ve ayrımcı dile aracılık ederken, yetmediğinde muhalefete yönelik karalama kampanyasını doğrudan üretiyor, yayıyor ve teşvik ediyor. Akit’in manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonla harmanladığı cinsiyetçi ve homofobik nefret siyasetinin Nisan ayı seyrinden başlıklar şöyle sıralandı:

“LGBT'li sapkınlardan İP'e ziyaret! Meral Akşener poz vermeye utandı: Bir grup LGBT'li sapkın, eşcinsel sapkınlar, Sapkınlar, sapkın grup, LGBT'li sapkınlar, sapkınların sözcüsü…”

“İYİ Parti önünde toplanan LGBT'li sapkınlardan 'özel' teşekkür!” başlığı altında, Rabia Ateş imzalı Akit: “LGBT'li sapkınlar, LGBT'li bir grup, eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırma, eşcinsel sapkınlar, Allah’ın lanetlediği eşcinsel sapkınlığı, eşcinsel sapkınların yolunu açan İstanbul Sözleşmesi, LGBT'liler, ‘LGBT hakkı insan hakkıdır’ yazılı dövizler taşıyan sapkınlar, LGBT üyeleri, Sapkınlık, LGBT’liler, Eşcinselliğin yolunu açmak…”

“İstanbul Sözleşmesini savunan İYİ Parti'den çıt yok… sapkın LGBT lobisinin sığınağı haline gelen İstanbul Sözleşmesi…”

Akit’in muhalefete dönük nefret siyaseti, İyi Parti’nin ardından CHP ile devam ediyor: “LGBT rezilliğini Genel Merkeze taşıdılar… Eşcinsel sapkınlığı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği zırvası adı altında normalleştirmeye çalışan CHP… skand, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği propagandası, sözde sanat eseri, Sapkın karikatürler, LGBTİ sapıklığının savunuculuğu, toplumsal cinsiyet eşitliği safsatası…”

“Kemal Kılıçdaroğlu: LGBT aile yapısını bozmuyor! eşcinsel sapkınlarla ilgili (LGBTİ), eşcinsel sapkınlığı meşrulaştıran ifadeler, eşcinsel sapkınlığı savunan Kılıçdaroğlu…”

“Sonunda muradına erdi! LGBT’de Kılıçdaroğlu dönemi resmen başladı… LGBT sapkınlığı, sapkınların yalakalığını yaptığı için LGBT’nin fahri üyesi, sapkınlığın Türk aile yapısını bozmadığı, sapkınlığa kol kanat gerip meşrulaştırma girişimi…”

“Dostları ilan etti: Kemal Kılıçdaroğlu da artık LGBTİ'li! Eşcinsel bir grup azgın, bir avuç azınlık azgın, eşcinsel azgınlar, azgınlar eşcinsel evlilik yapmak istediklerini…”

“Hıristiyana övgü Müslümana sövgü” başlığı altında, Akit, Zekeriya Say ile devam ediyor: Ayasofya’ya değil LGBTİ’li sapkınlara koştular, eşcinsel sapkınlığı aile yapısına zararsızmış gibi savunacak kadar akıl tutulması, LGBTİ sapkınlığına kurumsal resmiyet kazandırma…”

Akit’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik bitmeyen karalama kampanyası ve İmamoğlu üzerinden LGBTİ+’lara yönelik sürdürdüğü homofobik nefret yayını, Nisan ayında eksik kalır mı: “Teravih namazına da zam yaptı! LGBT ile uğraşmaktan kaç rekat olduğunu unuttu, İBB personeline LGBT eğitimi, LGBT propaganda kitapları, LGBT'yi meşru hale getirmeye çalışan kitaplar, Eşcinsel evliliği savundu…”

“Yine göz boyamaya başladı! LGBT sevici Ekrem İmamoğlu, sapkınlığı yasaklayan Kur'an-ı Kerim'i ikiyüzlü siyasetine alet etti: LGBT sapkınlığına verdiği destek, İBB personeline LGBT eğitimini zorunlu hale getiren İmamoğlu, LGBT sapkınlığına tam destek veren CHP’li İBB Başkanı, LGBT desteğiyle bilinen CHP’li İmamoğlu, İBB personeline LGBT eğitimi, Kur’an sapkınlığı yasaklıyor, Kur’an ve LGBT, İslam sapkın ilişkiyi kesin bir dille reddediyor, LGBT’yi “haddi aşmak” olarak tanımlayarak…”

Hedef göstermek Akit’in uzmanlık alanıdır: “LGBTİ seviciler İBB’de işbaşı yaptı İmamoğlu’nun son icraatı! eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırmak…” Gene Zekeriya Say imzasıyla devam ediyor Akit: “eşcinsel sapkınlığı, LGBTİ sevicileri, LGBT Onur Yürüyüşü’ne katıldığı ve eşcinsellere destek veren eylemlerde bulunduğu, LGBT etkinliklerinde boy gösteren isimler, Sapkınlığa resmiyet kazandırıyor, LGBTİ sapkınlığına kurumsal düzeyde resmiyet kazandırma arzusu…”

“Halk Okulu'ndan komünist başkana eşcinsel tepkisi: eşcinsel sapkınlar, eşcinsel sapkınlara destek veren Türkiye Komünist Partili Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, LGBT’li sapkınlar…”

“Marjinal sol grup eşcinselliğe savaş açtı: Sonuna kadar mücadele edeceğiz! eşcinsel sapkınlıkla mücadele…”

“Ankara Barosu işi gücü bıraktı: Alkol satış yasağını Danıştay'a taşıdılar! CHP'nin arka bahçesi Ankara Barosu… Eşcinsel sevici Ankara Barosu… eşcinselliğin toplum için zararına…”

“Eşcinsel sevdalısı Ankara Barosu'nun bünyesindeki avukatlarına haksızlığını Danıştay önledi! eşcinsel sevdalısı Ankara Barosu, Eşcinsel azgınlar, eşcinsel sapkınlık…”

“Erbaş'ı hedef göstermişti! Soruşturma tamamlandı… LGBT lobisinin avukatlığını üstlenen Ankara Barosu”

“Azınlık akademisyenler öncülüğünde tam gaz provokasyon: Eşcinsel azgınlar için talepte bulundular!”

“Boğaziçi öğrencilerini kışkırtmaya devam… LGBTİ'li sapkınların yuvası haline gelen Boğaziçi, Sapkınların buluştuğu üniversite kulüpleri, akademisyenlerin bile eşcinsel azgınlığı meşrulaştırmaya çalışması…” 

Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti

Akit, kültür, sanat, medya alanında cinsiyetçi ve homofobik sansür savunusuna devam ederken, ayrımcı uygulamalar ile homofobik nefret siyasetine de aracılık ediyor.

“Sapkınların, ahlaksızlıkları her yerde! Sosyal medya platformlarında toplanan sapkın LGBT grupları, sözde kadın haklarını savunan kuruluşların da desteğiyle ahlaksızlığını yaymaya devam ediyor. Bugün sosyal medyada toplanan bir grup sapkın, Ramazan gününe “Lezbiyen Görünürlük Günü” adını koyarak, kendilerince kutsallaştırmaya çalışıyorlar… eşcinsellik rezilliği… “LGBTİ günü”, “Eşcinsellerin günü”, “Lezbiyen günü”… ahlaksızlık… bir grup sapkın… Sapkın azgın azınlık… eşcinselliği öven açıklamalar… LGBT sapkınlarına cesaret vermek…”

LGBTİ+ kişileri hedef göstermek Akit’in uzmanlık alanıdır: “Toplumda yeri olmayan eşcinsel azgınlar değerlerimizi hedef almaya devam ediyor: Sokaklar bitti türbelere musallat oldular! eşcinsel bir sapkın, türbeye saygısızlık, Müslümanların değerlerini hedef alan eşcinsel azgınlar, rezil sapık, rezil sapkın, Türk ahlak yapısı ile zerre kadar ilgisi olmayan rezil sosyal medya hesapları…”

“Alçakların buluşma adresi TikTok: Efendimiz'e (SAV) ağır hakaret eden mahluk! eşcinsel sapkın, Bir eşcinsel sapkın da 'türbe' videosu ile haddini aşmıştı, bir eşcinsel azgın…”

“İntihar girişimini canlı yayına alan eşcinsel sapkın söyledikleriyle 'pes' dedirtti! eşcinsel sapkın, olay yerine gelen ve transseksüel olduğunu söyleyen bir şahıs, Transseksüel şahıs pes dedirtti…”

“Merdivenlerin renkleri değiştirildi ODTÜ'de eşcinsel azgınlara geçit yok! eşcinsel azgınlar, ‘Cinsiyetsiz tuvalet' yapacak kadar ileri giden ODTÜ'nün eşcinsel azgınları, Eşcinsel sapkınların renkleri, eşcinsel azgınlar, sapkınlar…”

“Ahlaksızlık yargı eli ile onaylanıyor! RTÜK'ün dizilerle mücadelesi sekteye uğruyor… ahlaksız diziler… bir kondom reklamının cinsel içerikli ifadelerle yayımlaması… eşcinsel sapkınlığı meşrulaştıran yapım…”

Akit, tabii ki, “Hollywood'da rol bulamama korkusuyla bazı eşcinsellerin kendilerini gizledikleri” haberinde dikkat çekilen ayrımcılığı da anlamadı: eşcinsel sevicileri, eşcinsellik meşrulaştırılmaya çalışılırken, sapkınlık meşrulaştırılmaya çalışılıyor,

Korkudan kendilerini deşifre etmeyen sapkınlar, Türkiye’de sapkınları meşrulaştırma girişimleri…”

“Erdal Beşikçioğlu’ndan ‘zıvanadan çıkan’ Behzat Ç. itirafı! eşcinsel gayri meşru ilişkiyle gündeme gelen polisiye dizisi…”

“Cüneyt Özdemir sapkınlığı böyle destekledi: Onurlu, dimdik bir duruş'… toplum ahlak yapımıza savaş açan yapımlar, eşcinsel içerik, eşcinsel içeriğin kaldırılmaya zorlanmasını eleştirdi…”

“Fetullah Gülen'in 'Biseksüel' sapık 'pedofili' gelini… sapık 'pedofili' yazarı, LGBTİ'li azgınları temsil eden B harfinin açılımı, 'Biseksüel' olduğunu itiraf etmiş bir sapkın... sapık yazar, sapık…”

Anayasal haklarını kullanan LGBTİ+ yurttaşlara karşı Serdar Ortaç ile Akit el ele: “Serdar Ortaç: 'Eşcinseller de orasını burasını açıp Taksim'de yürümeyecek'… LGBTİ'li sapkınların sorulduğu programda…” 

Akit yazarlarından homofobik nefret “köşe”leri

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’ten köşe yazarı, aynı zamanda Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, Nisan ayı açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu karalamasıyla haliyle gene homofobik nefret nakaratlarıyla açıyor: “Kur’an-ı Kerim’in yasakladığı eşcinsel ilişkilere destek veren bir adam.. Kur’an-ı Kerim’in el yazmasını alarak acaba ne yapmak istiyor? Bir kavmin toptan helakına sebep olan eşcinsellik gibi bir ahlaksızlığın peşinden gidip.. ahlaksızlığı meşrulaştırmaya çalıştıktan sonra..”

Akit yazarı Karahasanoğlu, İmamoğlu karalamasının ardından değişmez listesinden bir diğer siyasetçi olan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e geçiyor. İlk imzacı Türkiye tarafından tek taraflı feshedilmiş İstanbul Sözleşmesi’ni de aradan çıkartan Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, telaffuz etmeyi pek sevdiği anlaşılan “nonoş” ifadesini, İyi Parti’ye güya akıl verme vesilesiyle tam dört kere kullanıyor.

Akit’ten köşe yazarı, aynı zamanda Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, “Kılıçdaroğlu LGBTİ’yi ne sanıyor?” başlıklı köşe yazısında, kendi sorduğu soruya gene kendi “ne cevap verse beğenirsiniz”: “Acaba Kemal bey, LGBTİ’yi ne sanıyor? Lüleburgaz Gençliğini Birleştirme Teşkilatı' mı sanıyor?”

Muhalefet karalama bahaneli homofobik nefret nakarat sazını Akit yazarı Ali Karahasanoğlu’nun dilinden bir diğer Akit yazarı Zekeriya Say alıyor. Homofobik nefret söylemleri yanlarına kâr kaldığından, Akit yazarı, cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratlarını saydırıyor: “eşcinsel sapkınlar”, “LGBTİ sapkınları”, “sapkınların hamiliği”, “sapkınlar”, “LGBTİ sapkınlar”

Akit yazarı, “Kemal Bey’in, eşcinselliğin meşrulaştırılması için harcadığı çabayı hatırlayınca, insanı; bırakın “fahri üye”liği, “onursal genel başkan” ilan etmediklerine şükredesi geliyor” geyiğine gelene kadar muhalefet partisi genel başkanını aşağılama gayesiyle köşesini gene LGBTİ+ kurumlarının siyaset hakkını karalayarak ve LGBTİ+’ların kent hakkını inkâr ederek dolduruyor:

“2012 yılında ise Kemal Bey’in kapıları ardına kadar eşcinsellere açılmıştı. LGBT Derneği’nden trans Kemal Ördek ile Kaos GL Derneği’nden Hayriye Kara’yı kabul eden Kılıçdaroğlu, sapkınları Gazi Meclis’te ağırlayan ilk parti lideri oldu. Kemal Bey’in kabulleri yüzünden Meclis yolgeçen hanı olmuş, LGBTİ’lerin ziyaretleri sıklaşmıştı.”

“KAOS GL tarafından hazırlanan ‘Fon Rehberi’nde, CHP’li Beşiktaş, Kadıköy ve Şişli Belediyeleri, eşcinsellere en çok destek veren belediyeler arasında yer alıyor. CHP’li Tunç Soyer, Müslüman Türk milletinin baş belası olan LGBTİ derneklerinin düzenlediği sapkın organizasyona ev sahipliği yapıp, İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının taşıyıcı kolonlarını “Gökkuşağı” renklerine boyarken… Mütedeyyin insanların oylarıyla İBB koltuğuna oturan CHP’li Ekrem İmamoğlu ise işi gücü bıraktı, LGBTİ sapkınlığına kurumsal düzeyde resmiyet kazandırmaya çalışıyor.”

LGBTİ+ yurttaşların anayasal haklarını kullanmak istemelerinden ne anladığını, “Evet insanlar azar oldu, bu iş azar azar oldu! Bu işler olurken, azarlayan olmadı” sözleriyle anlatan Akit yazarı Dilipak, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemini komployla harmanlarken, hep aynı nakaratla araya LGBTİ+’ları da kattığı yazılarına Nisan ayında da devam etti.

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu ve Dilipak’ın ardından, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret nakaratlarıyla “köşe”leri dolduran Akit’in Nisan ayı manipülasyon muhabbetlerinin tamamına buradan bakılabilir.

Muhafazakâr iktidarın mainstream’i…

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’in aylık nefret söylemi listesi, LGBTİ+’lara (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) yönelik ayrımcı dil, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri içeren “haber” ve “köşe” yazılarının takibi ve kaydından oluşuyor.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden muhafazakâr medya organlarından Akit, iktidarın yaygın medya organı olmasından kaynaklı rahatlıkla ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımıyor.

En son savcılığın, “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefretini görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve iktidara yakınlığın sağladığı ayrıcalık ile homofobik hoyratlığını iyice arttıran Akit, LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran Devlet kaynaklı kurumsal homofobik nefret söyleminin de ayyuka çıkmasıyla “köşe” yazıları ve “haber” adı altında hazırladığı nefret bültenleriyle yayına devam ediyor.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam