09/06/2022 | Yazar: Ali Erol

Homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in mayıs ayı ayrımcı dil ve nefret seyrini izledik

Akit’in homofobik nefret siyasetinin Mayıs seyri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Gizem Winter, Kaos GL

Kaos GL, medya çalışmaları kapsamında, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in mayıs ayı seyrini hazırladı. 

Kaos GL Derneği’nin Medya İzleme Raporu’na göre, sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+’ları ve LGBTİ+ örgütlerini hedef haline getiren hükümet yanlısı muhafazakâr medya organlarından Yeni Akit, ayrımcı diliyle homofobik nefret söylemini 2022’nin Mayıs ayında da sürdürdü.

Akit, mayıs ayı boyunca yürüttüğü nefret siyasetiyle, LGBTİ+’ları ve toplumsal cinsiyet eşitliğini hedef alırken, “haber” adı altında kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrısı yapmakla yetinmedi, LGBTİ+’ların en temel haklarını doğrudan hedef alan “sapkınlar” söylemine aracılık etti.

Akit, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına bahane, LGBTİ+’ların varoluşunu ve eşit haklarını tanımayan nefret siyasetinin nakaratlarını, mayıs ayı boyunca, “haber” adı altında şöyle sıraladı: “LGBT’li sapkınlar”, “ibnelik”, “eşcinsel sapkınlık”, “eşcinsel sapkınlar”, “LGBT sapkınlığı”, “fahişe, travesti, gender”, “eşcinsel sapkın erkekler arasındaki cinsel ilişki”, “sapkın homolar”, “sapkın dernekler”, “sapkın LGBT dernekleri”, “eşcinsellik propagandası”, “sapkın yaşam tarzı”, “eşcinsel ilişkileri meşrulaştırma”, “eşcinsel yaşam tarzını kamuoyu önünde yaşamak”, “sapkınlığı meşrulaştıran medya”, “sapkın ilişkilerini kamuoyu önünde yaşayan”, “sapkınlara yönelik çalışmalar”, “‘Onursuz’ yürüyüş”, “sapkın LGBT onur yürüyüşü”, “sapkınlar tarafından düzenlenen yürüyüşler”, “LGBT gibi sapkınların ramazan ayında yürüyüş yapması”, “skandal LGBT hamlesi”, “LGBT seviciler”, “ahlaksızlık”, “sapkına nikâh önerisi”, “rezillik”, “Batı’nın dayattığı LGBT sapkınlığı”, “Batı kaynaklı LGBT sapkınlığı”, “LGBT ideolojisi”, “ahlak bozan sapkın propagandalar”, “travesti zırvaladı”, “eşcinselliği güzelledi”, “ahlak dışı yaşam tarzı”, “rezil çıkış: gay rolü”,”ahlak dışı rol model”, “eşcinsel rolü”, “fuhuş hastalığı”, “fıtrat düşmanlığı”, “seksomanyak”, “toplumsal cinsiyet rezaleti”

Cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona ortak olan, doğrudan üreten ve yayan Akit’in aylık nefret söylemi Mayıs listesi, “Akit, LGBTİ+ kişi ve kurumları doğrudan hedef gösteriyor”, “Akit’in homofobik nefret siyaseti Mayıs ayı seyri”, “Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti” ve son olarak “Akit yazarlarından Mayıs ayı homofobik nefret köşeleri” başlıklarından oluşuyor.

Akit, LGBTİ+ kişi ve kurumları doğrudan hedef gösteriyor

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla hak savunucularına, LGBTİ+’lara ve örgütlerine doğrudan saldıran nefret medyasının başını çeken Akit, hakaret ve hedef göstermelerine mayıs ayında da devam etti.

Akit, 2001’den beri gökkuşağı bayrakları ve kendi pankartlarıyla 1 Mayıs yürüyüş ve mitinglerine katılan LGBTİ+’ları, “Siz neyin işçisisiniz! LGBT'li sapkınlar taşkınlık çıkardı” başlığıyla doğrudan hedef alıyor: “LGBTİ sapkınları Maltepe'deki 1 Mayıs kutlamalarında taşkınlık çıkardı. Çantalarını aratmayan sapkınlar, polis ekiplerine direndi… LGBTİ gibi bazı gruplar… bir grup LGBT'li sapkın… Sapkınlar ile polis arasında uzun süren tartışmalar…”

“Kavala ve avanesinin tutukluluğu hukuki Kavala’nın fonladığı sapkın dernekler de soruşturulsun!” Oğuzhan Gültekin imzasıyla Akit, tek sendikal faaliyeti kadın ve LGBTİ+ düşmanlığı olan sendikal gongo’lardan “Mil Diyanet-Sen” ve başkanı Celaleddin Gül’ün sistematik seksist ve homofobik nefret kampanyasına bir kez daha aracılık ediyor: “LGBT’li tüm dernek ve vakıflar kapatılsın… sapkın vakıf ve dernekler… sapkın LGBT dernekleri… LGBT üyesi olmak, onu desteklemek ahlaksızlıktır…”

Akit, gene Oğuzhan Gültekin’le gene aynı sendikal gongo’nun başkanı Gül’ün kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağırısına aracılık ediyor, bu kez de doğrudan Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni hedef gösteriyor: “Genç nesli zehirleyen dernekler kapatılmalıdır! Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül çağrıda bulundu… ahlaksızlık... edepsizlik… LGBTİ’li sapkınlar… Toplum Merkezi TTM ve onun gibi sapkın dernekler… İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu da, bu derneklerin ne olduğunu her fırsatta belirtmektedir… Bunlar 1 Mayıs İşçi Bayramı’na katılıp, polisimizi mukavemet edecek kadar ileri gidebiliyorlar… Terörle nasıl kararlı bir şekilde mücadele ediyorsak, bu derneklerin kapatılması için de sonuna kadar mücadele edilmelidir…”

İbnelik kazandı! Yazıklar olsun bize… Fatih Selek, PKK ve eşcinsellik propagandası… çocuklara LGBT'yi empoze eden Tarlabaşı Toplum Merkezi Derneği…”

“Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Ebrar Karakurt tehlikesi! Sapkın yaşam tarzını eleştirenleri çağ dışılıkla suçladılar… Ebrar Karakurt'un eşcinsel ilişkilerini meşrulaştırmaya çalışan medya… eşcinsel yaşam tarzını kamuoyu önünde yaşamaktan çekinmeyen… sapkınlığı meşrulaştıran medya… eşcinsel sapkınlık… sapkın ilişkilerini kamuoyu önünde yaşayan…”

“Maymun çiçeği virüsünün LGBTİ'li sapkınların festivalinden yayıldığı ortaya çıktı! DSÖ'den 'eşcinsel ilişki' uyarısı! 'eşcinsel ilişki' konusunda uyaran DSÖ… hastalığın ana yayılma nedeninin eşcinsel ilişki olduğu… eşcinsel sapkın erkekler arasındaki cinsel ilişki ile yayıldığı…”

Akit’in homofobik nefret siyaseti Mayıs ayı seyri

Hükümet destekli kurumsal homofobik nefret söylemi ve ayrımcı dile aracılık etmekle yetinmeyen Akit, muhalefete yönelik karalama kampanyası bahanesiyle nefreti doğrudan üretiyor, yayıyor ve teşvik ediyor. LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık hakkını inkâr yetmeyince yaftalayan, hedef gösteren, kriminalize eden, düşmanlaştıran Akit’in cinsiyetçi ve homofobik nefret siyasetinin mayıs ayı seyrinden başlıklar şöyle sıralandı…

“Karamollaoğlu bu işe ne diyecek? CHP Gençlik Kolları 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu' kurdu! Eşcinsel sapkınlara verdiği sözü tutan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Gençlik Kolları teşkilatı, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu'' kurdu… eşcinsel sapkınlar… sapkınlara seçim vaadi… eşcinsel sapkınlar… sapkınlara yönelik çalışmalar…”

“Bu ne yaman çelişki! ‘Onursuz’ yürüyüşün müdavimi direksiyonu kıvırdı… Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Mahmut Tanal’ın hem LGBT yürüyüşlerinde boy gösterirken ve hem de sapkınların yok ettiği ‘annelik’ kavramına övgüler düzmesi ‘bu ne yaman çelişki’ yorumuna neden oldu… sapkınlara her fırsatta destek… sapkın LGBT onur yürüyüşü… sapkınlar tarafından düzenlenen yürüyüşler… ‘Annelik’ kavramını yok eden LGBT sapkınlar…”

“CHP ve avaneleri Maltepe’de düzenlenen mitingde iktidara ve kurumlara kin kustu Milletin değil zilletin sesi! 6’lı masanın müdavimlerini buluşturan mitinge, terör yandaşlarının, marjinal sol yapılanmaların, Gezi provokatörlerinin ve LGBTİ’li sapkınların…”

Aydınlık’ın “eğitimci-yazar”ının toplumsal cinsiyet eşitliği karşıtı nakaratlarını Yeni Akit tekrar ediyor: “İpin ucu iyice koptu! CHP’den skandal LGBT hamlesi! Eğitimci - Yazar Işıl Çetin, 'CHP, LGBTİ hareketini partilileştiriyor' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çetin yazısında CHP ile LGBT hareketinin birlikteliğini ifşa etti.”

“Fatih Erbakan'dan LGBTİ sapkınlığına sert tepki: Ahlaksızlıktır! Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan… LGBT seviciler… LGBT sapkınlığı… ahlaksızlık… LGBT'lilerin dernek kurmasına karşı…”

“Ali’siz Alevilikte sapkına nikâh önerisi… Müslüman Anadolu Alevilerinin hassasiyetlerini iğdiş etme amacıyla yola çıkan ‘Alisiz Alevilerin’ skandal bir tartışmaya imza attığı… “Aleviler: Din, Beden, Cinsiyet; Neşeden Kedere” sempozyumunda, sapkın homoların Alevi dedeleri huzurunda nikah kıymasının tartışıldığı…”

Akit’in nefret siyaseti sınırları aşıyor: “Rezilliği üstüne giymedi! Ülkesi futbolcuya sahip çıktı… LGBT'ye destek için tasarlanan gökkuşağı detaylı forma…”

“Rusya da Batı’nın dayattığı LGBT sapkınlığından muzdarip! Ankara’da bulunan Rus Evi’nin Başkanı Rus akademisyen Doç. Dr. Aleksander Sotnichenko, Akit’e yaptığı değerlendirmede… Batı kaynaklı LGBT sapkınlığı… LGBT ideolojisi… gençlerimizin ahlakını bozan sapkın propagandalar…”

Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti

Akit, kültür-sanat, spor, eğitim ve medya alanında cinsiyetçi ve homofobik sansür savunuculuğuna devam ederken, ayrımcı uygulamalar ile homofobik nefret siyasetine mayıs ayında da aracılık etmeyi sürdürdü.

Türkiye Gazetesi Yayın Koordinatörü de olan köşe yazarı Yücel Koç’un, “sosyal medya savaşın ayağı” dediği, manipülasyon ve dezenformasyonun ardından uzatmadan “örnek” diye “LGBT”yi verdiği “Umudumuz Elon Musk” yazısını pek seven Akit, “Bizi bu dertten ancak Elon reis kurtarır!” başlığı altında olduğu gibi paylaştı.

Nasıl olsa LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık ve nefret suçu memlekette bedava olunca “LGBT”ye saydırmaya devam eden Türkiye Gazetesi köşe yazarı Yücel Koç’un, AKP ve MHP’nin ‘Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ adı altında yürüttüğü “sosyal medya”ya müdahale sürecine katkı olarak kaleme alındığı anlaşılan manipülasyon ve dezenformasyonuna Akit de ortak oldu: “Adamlar (lafın gelişi) böyle bir sapkınlığı, Türkiye gibi bir ülkede, gözümüze soka soka savunuyor, karşı çıkanı linç ediyor.”

Yavuz Selim imzasıyla, “Yasak yok yalan var” başlığı altında Akit’e göre, “Yandaş-fondaş medya “Festival yasak”, “Müzik ve konser yasak” manşetleri atarak sosyal medya düzenlemesini hedef alıyor”, Akit’in “hukukçu ve yazar”larına göreyse “esas niyet mü’minlerin ibadetlerini yasaklama arzusu”! Akit’in “yazar” diye mikrofon uzattığı Milat’tan isimden kaçar mı: “LGBT gibi sapkınların ramazan ayında yürüyüş yapmasını destekleyen zihniyet hafızların yaptığı yürüyüşten elbette rahatsız olur.”

Travesti zırvaladı Armağan hüngür hüngür ağladı… Cinsiyet değiştirme operasyonu geçiren dizi oyuncusu Meli Bendeli… Bendeli'nin zırvaları…”

“Akit kadar kafana taş düşsün! Cüneyt Özdemir K-POP üyesi sapkınları savundu… eşcinselliği güzelledi… Cinsiyetsiz kimlikleri üzerinden Türk gençliğini zehirleyen K-POP… Yeni Akit'in eşcinsel sapkınlığa karşı duruşundan rahatsız olduğu anlaşılan Özdemir…”

“Kaan Sekban'dan haddi aşan 'şeriat' çıkışı! Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı'nın Melek Mosso konserine ilişkin… ahlak dışı yaşam tarzını savunarak…”

“Talat Bulut'tan rezil çıkış: Gay rolü oynarım… Talat Bulut'tan, rezil bir çıkış… gençlere ahlak dışı rol model… eşcinsel rolü…”

Akit yazarlarından Mayıs ayı homofobik nefret köşeleri

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in köşe yazarı, aynı zamanda Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, muhalefet karalama bahaneli homofobik nefret siyasetiyle hep aynı nakaratları mayıs ayında da tekrar etti.

Anlaşılan Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, seçimlere kadar seksist ve homofobik nefret siyasetiyle kurduğu köşe yazılarında İYİ Parti ve Meral Şener’i hedef almaya devam edecek.

“Eşcinsellerin ablası mı, “Elif” gibi duracak!” başlıklı köşe yazısında, “İstanbul Sözleşmesi’ni, “İktidara geldiğimizde yürürlüğe koyacağız” diyenler, Allah’ın huzurunda değil, eşcinsellerin huzurunda eğilirler..” diyor ve gerisi gene aynı nakaratlarla geliyor: “İstanbul Sözleşmesi’nin iptaline dava açan Meral hanım, “Eşcinsellere ayrıcalıklar getiren” sözleşmenin tekrar yürürlüğe girmesi için Danıştay’a müracaat eden Meral hanım.. Allah’ın kitabına isyanı içeren eşcinselliği normalleştirmeye çalışan Meral hanım.. Allah’ın önünde eğilmekten bahsedip, gerçekleri gizlemeye kalkıyor.. Siz eşcinseller önünde eğilirsiniz, Meral hanım.. Affedersin, eşcinsel ablası Meral hanım.

Akit yazarı İlhan Oral, İstanbul Sözleşmesi’ne 2019’da, “fuhuş kokulu fikirler” çamuru atarken, “LGBT”ye de “ahlâk düşmanı akımlar” diyordu; geçen sene de İstanbul Sözleşmesi’nin feshi kesmeyince cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratlarına feminizme yönelik “fuhuş hastalığı”nı ekliyor, “LGBT”nin payınaysa bu kez “fıtrat düşmanlığı” düşüyordu.

Akit köşe yazarı Oral’dan, mayıs ayındaki “İlimsiz ve irfansız İslam toplumu!” başlıklı yazısında ise bu kez de “seksomanyak” sıfatıyla karşılaşıyoruz…

İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik kadrolu dezenformasyon korosunun cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratçılarından Akit’in psikiyatr “köşe” yazarı Sefa Saygılı’ya, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi yetmediğinden, mayıs ayındaki “İstanbul Sözleşmesi’ne karşı durmak, vatan nöbetidir!” başlıklı yazısında, Ağustos 2020’de sarf edip, Şubat 2021’de tekrar ettiği cinsiyetçi ve homofobik nakaratlarını yine yeni yeniden bir kez daha tekrar ediyor…

Haftanın gündemi, konusu her gün ama her gün “köşe” dolduran Akit yazarlarından Abdurrahman Dilipak için fark etmiyor. Nefret nakaratlarını komployla harmanlarken, hep aynı cinsiyetçi ve homofobik söylemle tekrar ettiği yazılarıyla kadın ve LGBTİ+ düşmanlığına devam ediyor.

Yeni Akit köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, ““Toplumsal cinsiyet” rezaleti… fahişe, travesti, gender…” diye saya saya başlıyor, mayıs ayı köşelerinde, kadınların ve LGBTİ+’ların eşitlik taleplerine karşı cinsiyetçi ve homofobik nakaratlarını KADEM’in “toplumsal cinsiyet adaleti kongresi” üzerinden tekrar ediyor…

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in köşe yazarlarının nefret nakaratlarıyla doldurdukları Nisan ayı “köşe”lerinin tamamına buradan bakılabilir.

Muhafazakâr iktidarın mainstream’i…

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’in aylık nefret söylemi listesi, LGBTİ+’lara (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) yönelik ayrımcı dil, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri içeren “haber” ve “köşe” yazılarının takibi ve kaydından oluşuyor.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden muhafazakâr medya organlarından Akit, iktidarın yaygın medya organı olmasından kaynaklı rahatlıkla ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımıyor.

En son savcılığın, “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefretini görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve iktidara yakınlığın sağladığı ayrıcalık ile homofobik hoyratlığını iyice arttıran Akit, LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran Devlet kaynaklı kurumsal homofobik nefret söyleminin de ayyuka çıkmasıyla “köşe” yazıları ve “haber” adı altında hazırladığı nefret yayınını sürdürüyor.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam