08/07/2022 | Yazar: Ali Erol

Homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Haziran ayı ayrımcı dil ve nefret seyrini izledik

Akit’in homofobik nefret siyasetinin Haziran seyri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, medya çalışmaları kapsamında, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Haziran ayı seyrini hazırladı.

Kaos GL Derneği’nin Medya İzleme Raporu’na göre, sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+’ları ve LGBTİ+ örgütlerini hedef haline getiren hükümet yanlısı muhafazakâr medya organlarından Yeni Akit, ayrımcı diliyle homofobik nefret söylemini 2022’nin Haziran ayında da sürdürdü.

Akit, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına bahane, LGBTİ+’ların varoluşunu ve eşit haklarını tanımayan nefret siyasetinin nakaratlarını, Haziran ayı boyunca, “haber” adı altında şöyle sıraladı:

“LGBT kirliliği”, “LGBTİ sapkınları”, “LGBTİ'li sapkınlar”, “eşcinsel sapkınlar”, “yurt dışından fonlanan LGBTİ'li sapkınlar”, “hadlerini aşarak toplumda meşrulaşmaya çalışan eşcinseller”, “kendilerini sevgi pıtırcığı gibi lanse eden sapkın homolar”, “Allah’ın yüce kitabında lanetlediği eşcinselliği normalleştirmeye çalışan LGBTİ’li sapkınlar”, “şuurlu gençler tarafından tekbirlerle protesto edilen eşcinsel ahlaksızlar”, “duyarlı müslümanlar… eşcinsel sapkınlar… sapkınlar… sapkınlar… sapkınlara geçit vermeyen grup”, “toplumun sinir uçlarına dokunan eşcinsel sapkınlar”, “LGBT’li soysuzlar”, “kemalizmin tuvalet fırçası LGBT'li”, “sapıklar ve sapkınlar güruhu”, “ib.eler”, “onursuzlar”, “zehir saçan eşcinsel sapkın”, “dinimizin lanetlediği eşcinsel sapkınlığı”, “LGBT isimli sapkın örgüt”, “LGBT’li eşcinsel sapkınlar”, “gayr-i insani eşcinsel ilişki”, “mide bulandıran eşcinsel sapkın”, “sapkın LGBTİ üyeleri”, “eşcinsel ve sapkın LGBT dernekleri”

“Sapkınların rezil etkinlikleri”, “gayr-i ahlaki sözde onur yürüyüşü”, “eşcinsel sapkınların sözde onur haftası yürüyüşü”, “LGBT’li sapkınların sözde onur haftası”, “LGTBİ'li sapkınlara karşı seferber olma”, “sapkınlıkla topyekün mücadele”, “onursuzluk illeti”, “sapkın piknik”, “sözde ‘onur haftası’”, “homo pikniği”, “LGBTİ sapkınlarının ahlaksız etkinliği”, “seküler sapkınlık”, “ahlaksızlık”, “ahlaksız pankartlar”, “cinsel sapkınlık”, “sapkınlık propagandası”, “eşcinsel hayat tarzı”, “sapkın yaşam”, “homoluk propagandası”, “LGBT propagandası”, “LGBT paçavrası”, “eşcinsel sapkınları temsil eden paçavra”, “sapkınlığı temsil eden paçavra”, “gökkuşağı renklerinden oluşan LGBTi paçavrası”, “yurt dışı fonlu eşcinsel sapkınlık projesi”, “cinsiyet değiştirme propagandası”, “transseksüel ideoloji”

Cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona ortak olan, doğrudan üreten ve yayan Akit’in aylık nefret söylemi Haziran listesi, “Akit hedef aldığı LGBTİ+ kişi ve kurumlarına karşı her ay ayrımcılık ve nefret suçu işliyor”, “Akit’in homofobik nefret siyaseti Haziran listesi”, “Akit’in homofobik nefreti sınırları aşıyor”, “Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti” ve son olarak “Akit yazarlarından Haziran ayı homofobik nefret köşeleri” başlıklarından oluşuyor.

Akit hedef aldığı LGBTİ+ kişi ve kurumlarına karşı her ay ayrımcılık ve nefret suçu işliyor

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla hak savunucularına, LGBTİ+’lara ve örgütlerine doğrudan saldıran nefret medyasının başını çeken Akit, hakaret ve hedef göstermelerine Haziran ayında da devam etti.

Akit, Haziran ayı boyunca yürüttüğü nefret siyasetiyle LGBTİ+’ların en temel anayasal haklarına karşı “haber” adı altında kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrısı yapmakla yetinmedi, LGBTİ+’ları ve derneklerini doğrudan hedef aldı, hedef alanların “sapkınlar” söylemine aracılık etti.

Akit, Onur Ayı Haziran’ın gelişini nefret suçuna varan ayrımcı diliyle kutluyor: “Pisliğinizi de alın gidin! Şehitler diyarı Çanakkale’de LGBT kirliliği… LGBTİ sapkınları… rezilliklerle dolu etkinlikler… toplumun sinir uçlarına dokunan LGBTİ toplulukları… KAOS GL’nin internet sitesinden yapılan duyuruda… söz konusu buluşmaların engellenmesi bekleniyor… İPTAL EDİLMESİ BEKLENİYOR… Topluma adeta meydan okumak için Çanakkale’yi seçen sapkınların rezil etkinliklerinin devlet yetkilileri tarafından engellenmesi bekleniyor!..”

“Yesevi Alperenlerden Çanakkale Valiliği'ne çok net LGBT uyarısı! 'Eğer izin verilirse biz de aynı gün aynı saatte yürüyeceğiz'… Yesevi Alperenler Teşkilatı Genel Başkanı Kürşat Mican… şehitler diyarı Çanakkale'de yürüyüş yapmaya hazırlanan eşcinsel sapkınlar… Eğer Valilik bu gayr-i ahlaki sözde onur yürüyüşüne müsaade ederse, bizler de aynı gün ve aynı saatte ‘şehitlerimize saygı yürüyüşü’ gerçekleştireceğiz!... Eşcinsel sapkınların sözde onur haftası yürüyüşü… LGBTİ'li sapkınlar…”

“Cübbeli Ahmet Hoca duyurdu: İsmailağa Cemaati'nden sapkınlıkla mücadelede seferberlik çağrısı!... İsmailağa Cemaati, LGTBİ'li sapkınlara karşı seferber olma çağrısında bulundu… Yurt dışından fonlanan LGBTİ'li sapkınlar… hadlerini aşarak toplumda meşrulaşmaya çalışan eşcinseller…”

“Onursuzluk illetine 'onur' maskesi! Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı'ndan sapkınlara karşı topyekün olma çağrısı… Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı… eşcinsel sapkınlar… tüm kişi ve kuruluşları, sapkınlıkla topyekün mücadele etmeye… LGBTİ'li sapkınlar… sapkınlıkla topyekün mücadele çağrısı…”

“Sapkın pikniğe geçit yok!... kendilerini sevgi pıtırcığı gibi lanse eden sapkın homolar… Allah’ın yüce kitabında lanetlediği eşcinselliği normalleştirmeye çalışan LGBTİ’li sapkınlar… piknik rezaleti… dindar gençlerin tepkisi… şuurlu gençler tarafından tekbirlerle protesto edilen eşcinsel ahlaksızlar… sapkın üyeler… sözde ‘onur haftası’… homo pikniği…”

“LGBT’ye geçit vermeyen gençler… Beyazıt'ta toplanmaya çalışan ahlaksızları engelleyen Müslüman gençler… LGBTİ sapkınlarının ahlaksız etkinliği…”

“Onursuzların Beyazıt etkinliğine geçit yok! Müslümanlar tekbirlerle engel oldu... sapkınlara Müslümanlar tarafından geçit verilmedi... duyarlı Müslümanlar… eşcinsel sapkınlar… sapkınlar… sapkınlar… sapkınlara geçit vermeyen grup…”

“Eşcinsel sapkınların Taksim yürüyüşüne Müslümanlardan geçit yok! 'Asla izin vermeyeceğiz'… eşcinsel sapkınlara geçit vermeyen duyarlı Müslümanlar… Müdafa-i İslam Hareketi… LGBT'lilere karşı birlik olma çağrısı… LGBT'li sapkınlar… sözde onur haftası… rezil yaşam tarzları… meşrulaştırma…”

“LGBT'li sapkınlara bir tokat da İstanbul'da! Tüm etkinlikleri yasaklandı… Kadıköy ve Beyoğlu kaymakamlıkları… sözde onur haftası etkinlikleri… LGBT yürüyüşleri… sapkın programları engellenen eşcinseller… eşcinsel sapkınların sözde onur haftası…”

Akit’in Boğaziçi Üniversitesi ve Boğaziçili öğrencilere yönelik nefreti dinmiyor, iftirası bitmiyor: “Boğaziçi Üniversitesinde fuhuş rezaleti… eğitim değil ahlaksız faaliyet peşinde koşan sapkınlar… Boğaziçi Üniversitesi bahçesinde toplu fuhuş partileri… Nafi Baba Şehitliğinde fuhuş partisi… ‘Boğaziçi LGBTİ + Çalışmaları’ isimli sapkın kulüp…”

“Öğrenci görünümlü yaratıklardan küstahlık! Kâbe’nin üstünde oturan Atatürk fotoğrafı…

Kadir Has Üniversitesi'nde okuduğu belirlenen eşcinsel sapkınlar… Kemalizm üzerinden İslami değerlere saldıran küstah kadın… toplumun sinir uçlarına dokunan eşcinsel sapkınlar…”

“Bu soysuzları Hasan Karakaya’nın yazısıyla baş başa bırakıyoruz! LGBT’li soysuzlardan İslamiyet’e Atatürk’lü skandal alçaklık: Bu sefer hadlerini aştılar… kemalizmin tuvalet fırçası LGBT'li… “sapıklar ve sapkınlar güruhu”nun “hastalıklı birey”leri…”

Aklında fikrinde ne varsa baktığı her yerde onu gören Akit, “Laikçi yaşam tarzı, seküler sapkınlığın fitilini ateşledi!” başlığı altında harmanladığı manipülasyon ve dezenformasyonla LGBTİ+ hareketiyle feminist kadın hareketini hedef aldı: “Laikçi yaşam tarz… ahlaksızlık… ahlaksız pankartlar… sapıklar… cinsel sapkınlık… sapkınlık propagandası…”

“Sapkın Mükremin Gezgin'e soruşturma! Yaptığı rezaletin bedelini ödeyecek... eşcinsel sapkın… ahlaksız oyun… Sapkın Mükremin Gezgin'in doğum mizansenine alet olan Tıp Merkezi mühürlendi… sapkının doğum mizanseni… eşcinsel sapkın…”

“Lezbiyen Ebrar'dan bir pislik daha! Milli(!) voleybolcu, mide bulandırmaya devam ediyor… Eşcinsel hayat tarzını kamuoyu önünde yaşamaktan çekinmeyen… pespaye "aşk hayatı(!)"…”

“Sapkınlar açık açık söyledi! ‘Demirtaş ve HDP ib.eler sayesinde...'… Sapkınların İsveç'ten fonlanan Kaos GL adlı internet sitesi… HDP'nin eşcinsel sapkınlar sayesinde barajı geçtiğini söyleyen Tar… Demirtaş'a eşcinsel sapkınların oy desteği… sapkın yaşam…”

“15 LGBT derneği böyle meydan okudu! 'Geri adım atmıyoruz'… İstanbul'da Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlıklarının LGBT yürüyüş ve etkinliklerini 27 Haziran'a kadar yasakladıklarını duyurmasından sonra, sapkınların temsilcisi 15 dernek bir araya gelerek, "Geri adım atmıyoruz." diye meydan okudu… eşcinsel sapkınlar… LGBT’li sapkınların sözde onur haftası…” Akit’in dernek listesinin altına bir Akit okuru “yorum” düşüyor: “Bu lutileri ülkeden sürmek lazım .Gördüğün yerde öldürmek lazım bu şerefsizleri çok kaşınıyorlar.”

LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına yol veren Devlet kaynaklı kurumsal homofobik nefret söyleminin ayyuka çıkması, yargının “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefreti görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve ayrıcalıkla Akit, hukukla bağını bütünüyle koparmakta sakınca görmüyor. Nasıl olsa LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemi ve de nefret suçuna teşvik memlekette bedava olunca, Akit, homofobik hoyratlıkta hukuk da tanımıyor: “Onursuzlar rahat durmuyor! Yasaklanan yürüyüşlerini yargıya taşıdılar… Eşcinsel sapkınlar, "Bu tarz etkinlikler izne tabi değildir ve anayasal güvence altındadır." gerekçesi ile İstanbul Beyoğlu ve Kadıköy kaymakamlıklarının "yürüyüş yasağı" kararını yargıya taşıdı… eşcinsel sapkınların sözde onur haftası… Anayasa'yı öne sürdüler… Dinimizin lanetlediği eşcinsel sapkınlığı toplum nezdinde yaygınlaştırıp, meşrulaştırmak için çabalayan sapkınlar… eşcinsel sapkınlar…”

“Sapkınlardaki cesarete bak sen! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a meydan okudular… Eşcinsel sapkınların temsilcisi 15 dernek…”

“Sapkınlar diretirken Müslümanlardan 'itidal' çağrısı! Müdafa-i İslam Hareketi Genel Başkanı… LGBT'li sapkınların yürüyüşüne engel olmak için Taksim'e gitmeyeceklerini… toplumu sapkınların provokasyonuna karşı itidalli davranmaya davet ederek, güvenlik güçlerimizin gerekeni yapacağını…”

“Allah sayınızı arttırsın! Onurlu polisimiz LGBT paçavrasını böyle çöpe attı… Eşcinsel sapkınların yasaklanan sözde onur yürüyüşüne emniyet güçleri geçit vermedi. Bir polis memurunun LGBT paçavralarını çöpe attığı anlar kameralara yansıdı…”

“Pamukkale Turizm'de rezillik! Mide bulandıran olay Türkiye'ye ağaya kaldıracak… Şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda aile yapısını bozmak için hemen her gün yeni bir oyun tezgahlanıyor… İslam düşmanı azgın azınlık sapkın şerefsizleri de sahaya sürüyor… Sapkınlar… sapkınlar…”

“Sapkınlardan skandal bildiri! Yüce Kur'an'ı referans gösterip LGBT'lileri meşrulaştırmaya çalıştılar… Havle Kadın Derneği… eşcinsel sapkınları lanetleyen yüce Kur'an'ın ayetleri ile Efendimiz'in (SAV) hayatını referans göstererek skandal bir LGBT savunması yaptı… Kamuoyu yetkili mercilerin haddi fazlası ile aşan Havle Kadın Derneği'ne karşı harekete geçmesini bekliyor…”

Akit’in homofobik nefret siyaseti Haziran listesi

Hükümet destekli kurumsal homofobik nefret söylemi ve ayrımcı dile aracılık etmekle yetinmeyen Akit, muhalefete yönelik karalama kampanyası bahanesiyle nefreti doğrudan üretiyor, yayıyor ve teşvik ediyor. LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık hakkını inkâr yetmeyince yaftalayan, hedef gösteren, kriminalize eden, düşmanlaştıran Akit’in cinsiyetçi ve homofobik nefret siyasetinin Haziran ayı seyrinden başlıklar şöyle sıralandı…

Yeni Akit gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, “Kemal ve Meral, eşcinsellerle aynı safta!” başlıklı köşe yazısını, bir de “haber” diye yayınladı: “Seçime kadar bile sabredemedi! Maskesini indiriverdi Kemal… İstanbul Sözleşmesi…” Bir köşe yazısı daha “haber” adı altında bir kez daha: “‘Olsa da olur, olmasa da olur’ mu? Saadet Partililere açık çağrı! eşcinsel sapkınlığı meşrulaştıran İstanbul Sözleşmesi…

“Külünk'ten tokat gibi sözler: Eşcinsellik insan hakkı değildir… AK Partili Metin Külünk, "Eşcinselliği ve cinsiyetsizliği tercih etmek bir insan hakkı değildir"…

“CHP'ye sert tepki… İstanbul Sözleşmesi üzerinden sözde kadınların hakkını savunduğunu söyleyen ama gerçekte LGBT'ye alan acan CHP'ye farklı siyasi partilerden tepkiler devam ediyor… Hür Dava Partisi'nin CHP'ye tepki gösterdiği yazılı açıklaması…”

Fatih Erbakan 'Tüm Türkiye'ye ilan ediyoruz' dedi ve ekledi: LGBT sapkınlığına geçit vermeyeceğiz… sözde onur haftası… LGBT'lilere ilişkin net mesajlar… LGBT sapkınlığı…”

“Saadet susuyor, zillet azıyor… CHP’ye kefil olduğunu söyleyen Saadet Partisi… bünyelerinde eşcinsel sapkınlar için “LGBT Hakları” birimi bulunduran CHP’nin arka bahçesi konumundaki İstanbul ve İzmir Barosu…”

“İslam karşıtı LGBT'lilere tam destek veren CHP İslam'a savaş açıyor! Peki ya 6'lı masa ne diyor bu işe? LGBT ve feminizm dernekleri çoğu zaman İslam karşıtı olduklarını söylerken CHP, hiç çekinmeden eşcinsel sapkınları savunduğunu ve yanlarında olduklarını bildiriyor. Son olarak partinin Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "LGBTİ hakları insan haklarıdır. Bir grup nefret dolu saldırgandan korkacak, doğruları söylemekten çekinecek değiliz. Onur Haftası kutlu olsun!" ifadelerini…”

“CHP’nin ‘baro’nları Kur’an karşıtı… Bünyesinde “LGBT Hakları” gibi birimler bulunduran baroların eşcinsel sapkınlara istediği hakları Müslümanlara çok gördüğünü söyleyen hukukçular… Sapkınlara istedikleri hakları dindarlara çok görüyorlar… bunlar LGBT adı altında eşcinsel edepsizlere verdikleri desteği Müslümanlara çok görüyorlar…”

“Görmek için büyüteç mi lazım? Bu ittifakta bir terslik var!... Saadet Partisi, LGBT'nin hamiliğini yapan CHP'nin kuyruğuna siyasi hesaplar uğruna takılırken Saadet'in yayın organı Milli Gazete'nin ise sapkınlara yönelik "Engel olunmalı" haberleri yapması dikkat çekti… CHP LGBT'li sapkınlara sınırsız özgürlük ve hatta evlilik imkanı bile vaat ederken… CHP’nin sapkın vaatleri… LGBT isimli sapkın örgüt…”

“Sonunda bu da oldu! Saadet Partisi eşcinsel sapkınları destekleyen derneğin programına katılacak… Merhum Necmettin Erbakan'ın Milli Görüş mirasını temsil ettiklerini iddia eden Temel Karamollaoğlu yönetimindeki Saadet Partisi… eşcinsel sapkınların destekçilerinden SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği… eşcinsel sapkınlar… "kadın hakları" başlığı adı altında sapkınların "özgürlüğü" konuşulacak…”

“Daha ne kadar susacaksınız?... İstanbul Sözleşmesi’nin iptali sonrası açılan davaların görüşülmesine Danıştay’da devam edilirken… Eşcinsel sapkınlığın kamufle edilerek topluma dayatıldığı İstanbul Sözleşmesi… eşcinsel sapkınlar homoluk propagandası yaptı…”

“Ekrem’in ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ sevdası sürüyor… LGBTİ sapkınlığına kurumsal düzeyde resmiyet kazandırmak… İstanbul Sözleşmesi… “Toplumsal cinsiyet eşitliği” safsatası… rezil zirve…”

Sapkınlar İBB’de toplanacak… CHP’li Ekrem imamoğlu’nun İBB’si LGBT’li eşcinsellerin toplanma yeri oldu… içki satışının yapıldığı rezillikle gündeme gelen Müze Gazhane… sapkınların boy göstereceği… İstanbul Kent Konseyi… “LGBTİ+’ların Kentsel Barınma Hakkı ve Yerelde Çözüm Arayışları”… Lut Kavmi’nin helak sebebi olan eşcinsel sapkınlığının LGBT adı altında yaygınlaşması… LGBT’li eşcinsel sapkınlar… CHP homolara çalışıyor…”

“CHP’li Kadıköy’de rüşvetten sonra haciz skandalı… AK Partili Meclis üyesi Ahmet Koyunoğlu’nun yönelttiği, “LGBTİ’lilere özel bir merakınız mı var?” sorusuna, “Evet, LGBTİ’lilere özel merakım var” şeklinde tepki çeken bir cevap…”

“Fatih Erbakan'dan çok sert Mükremin Zengin tepkisi: LGBT’li sapıkları ve onlara göz yumanları şiddetle kınıyoruz!... Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan… mide bulandıran eşcinsel sapkın… LGBT'li sapkınlarla onları destekleyenler… eşcinsel sapkın… eşcinsel sapkın… eşcinsel sapkınlar…”

“Valilik duyurdu! Sapkınların yürüyüşüne geçit yok!... Çanakkale Valiliği… eşcinsel sapkınlar… sapkın LGBTİ üyeleri…”

Mil-Diyanet Sen'den flaş LGBTİ hamlesi… LGBTİ’li sapkın derneklerin kapatılması için İçişleri Bakanlığı’na dilekçe… eşcinsel ve sapkın LGBT derneklerinin kapatılması…”

Homofobik nefret söylemi saçmaktan başka faaliyeti bulunmayan sendikal gongolardan Mil-Diyanet Sen’in Gül’ü, İçişleri Bakanlığı’na “dilekçe” vermelere doyamıyor. Ramazan üç aylar 365 gün demeden LGBTİ+ düşmanı kampanya yürüten sendikal gongosuz Onur Ayı Haziran geçer mi: “Sapkınların kapısına kilit vurulsun… Onur haftası adı altında her türlü hayâsızlık ve ahlaksızlığı normalleştirip, Türk aile yapısını bozmak için çalışan sapkın LGBTİ’li derneklerin kapatılması için… Mil-Diyanet Sen, İçişleri Bakanlığı’na şeytana hizmet eden LGBTİ’li sapkın derneklerin kapısına kilit vurulması için dilekçe verdi…”

“Bakan Soylu'dan operasyon açıklaması… Çanakkale'de Yedek Subay Temel Eğitim Mezuniyet Töreni'ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu… Bize terörü dayatanlara, bize LGBT'yi dayatanlara…”

“Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'na adres gösterdi: Oraya yürü… AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı, Haziran ayı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı… Bizi cinsiyetsizleştirip, LGBT'yi yapacaklarmış. Sen çok istiyorsan kendi yakınlarından başla. Sen bu milletin ahlakıyla neden uğraşıyorsun…”

Akit’in homofobik nefreti sınırları aşıyor

Akit’in cinsiyetçi ve homofobik nefret yayınında sınırları aşan başlıklar Haziran ayında şöyle listelendi…

“Artık alenen destekliyorlar! ABD Başkonsolosluğu'ndan Fatih'in fethettiği İstanbul'da LGBT paçavrası… eşcinsel sapkınları temsil eden paçavra… yurt dışı fonlu eşcinsel sapkınlık projesi… sapkınlığı temsil eden paçavra…”

“Kuveyt’ten LGBT’ci ABD’li elçiye fırça… Kuveyt bayrağını LGBT bayrağı şeklinde gösteren… “eşcinselliği” destekleyen paylaşımlar…”

“Alman bilim adamlarından "derhal durdurun" isyanı: Çocuklara cinsiyet değiştirme propagandası bilimdışı bir proje!... çocuklara dayatılan cinsiyet değiştirme propagandası… cinsiyet değiştirme propagandası… transseksüel ideoloji… gökkuşağı renklerinden oluşan LGBTi paçavrası…”

“Suudi Arabistan'dan şaşkına çeviren LGBT hamlesi… Suudi Arabistan yönetiminden önemli bir adım… Suudi Arabistan'dan gökkuşağı renkli oyuncak kararı…”

“Japonya mahkemesi sapkınlığa boyun eğmedi: Eşcinsel evlilik yasağı anayasaya...”

“Norveç'te sapkın gece kulübüne saldırı sonrası LGBT yürüyüşü iptal edildi… eşcinsel sapık gece kulübü…”

Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti

Akit, kültür-sanat, spor, eğitim ve medya alanında cinsiyetçi ve homofobik sansür savunuculuğuna devam ederken, ayrımcı uygulamalar ile homofobik nefret siyasetine Haziran ayında da aracılık etmeyi sürdürdü.

“LGBT’li sapkınlarla mücadele, fikri sahada da yapılmalı… LGBT örgütünün hayat tarzı ve görüşlerinin temelini, dini değerleri mutlak olarak reddeden seküler felsefenin oluşturduğuna dikkat çeken Dr. Adnan Küçük… Kırıkkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Adnan Küçük… LGBT’ci görüşlerin ve hayat tarzlarının kaynağını dini temelli manevi boşluk teşkil etmektedir… Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Avrupa Birliği (AB) gibi uluslararası ve uluslarüstü örgütler ve kuruluşlar da, LGBT örgütlerinin düşünce ve hayat tarzının korunması yönünde bütün imkânları kullanıyorlar, bu yönde karşı konulması çok güç şekilde baskı oluşturuyorlar… Bazı muhafazakâr görünümlü, hatta muhafazakâr olduğunu düşünen kişiler de, hayat tarzı olarak benimsemese de, bir hak olarak bu kesimlere destek verebilmektedirler... Türkiye’nin üyesi olmak için bütün enerjisini harcadığı AB, LGBT örgütlerinin fikir ve hayat tarzını bir hak olarak dayatıyor… Üyesi olduğumuz Avrupa Konseyi ve Konseyin yargı mercii olan ve üyeleri açısından bağlayıcı nitelikte kararlar veren AİHM, LGBT örgütlerinin görüş ve hayat tarzını mutlak koruyucu yönde tutum almaktadırlar… AİHM, LGBT örgütlerinin aleyhine yapılan bütün uygulamaları, istisnasız bir şekilde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine (AİHS) aykırı bulmaktadır… Tekrar söyleyeyim, hükümetin fiziki olarak yasaklayıcı önlemleri, tek başına toplumda kalıcı ve sürekli bir sonuçlar sağlamayacağı gibi, AİHM, Avrupa Konseyi ve AB gibi kuruluşlar da, bu yöndeki çabaları akim bırakabileceklerdir… LGBT, Türkiye’de de, aile yapımızı hedef alıyor. Temel maksat, toplumsal hayatımızın temelini teşkil eden ailenin yerine, her türlü aile dışı ilişkilerin ikame edilmesidir… Temel amaç, LGBT fikriyatı ve seküler hayat tarzı temelinde, bireylerin ilk eğitim kurumu olan ailenin tahrip edilmesi, dini hassasiyetli bireyler yerine, seküler hayat tarzını esas alan nesillerin yetiştirilmesidir…”

“Disney dizilerinde sapkın propaganda… eşcinsel sapkınlığı özendiren… Türkiye Gençlik Birliği (TGB)… Disney’in eşcinsellikle çocuklarımızı zehirlemesi… Disney+’ın eşcinsel içeriklerine erişim engeli getirmeli…”

“Abdurrahman Dilipak'tan çağrı! 'Disney+ yasaklansın'… Gazeteci Abdurrahman Dilipak, Çin'de bile yasaklanan bu film Türkiye'de gösterime girmemelidir… animasyon filmi Lightyear, eşcinsel öpüşme sahneleri nedeni ile…”

“Meral Akşener'in Yeniçağ'ından Ebrar Karakurt'a skandal destek! Gayr-i insani eşcinsel ilişkiyi destekleyip Yeni Akit'i hedef aldılar… gayr-i insani eşcinsel ilişkiler… Eşcinsel kimliğini kamuoyuyla çekinmeden paylaşan… eşcinsel sapkınların yaşam tarzını destekleyecek kadar, kamuoyunda çizdikleri milliyetçi imajından uzak davranan Yeniçağ…”

“Ebrar Karakurt'un rezilliğine göz yuman Voleybol Federasyonu'na tepki yağdı!... sapkın bir ilişki… eşcinsellik itirafı… eşcinsel bir sapkın… kadınlarla sapkın ilişkiler… rezil yaşam… sapkınlık destekçisi medya…”

“Dezenformasyon merkezi: Teyit.org… “Yanlış haberleri düzeltme” maskesi ile terör örgütlerine, eşcinsel sapkınlığa…”

“Hasan Can Kaya'nın 'Konuşanlar'ında bir rezillik daha!... ahlaki değerlerin hiçe sayıldığı sözde komedi programı… LGBT propagandası… eşcinsel sapkın… sapkın…

“Kıyamet alameti sapkın Mükremin Gezgin'in akıllara durgunluk veren rezaleti! Hamile olduğuna inandırıp mizansen doğum yaptı… eşcinsel sapkın… rezil olay… ahlaksız bir oyun…”

“Bu neyin kafası! Hazal Kaya arsız Ayşe Arman kadar bile olmadı... doğum mizanseni ile kamuoyunu ayağa kaldıran Mükremin Gezgin adlı sapkın… Hazal Kaya'dan skandal bir destek… eşcinsel sapkın… eşcinsel sapkının rezaleti… eşcinsel sapkınlar…”

Eşcinsel sapkına bak sen! Hem arsız, hem yüzsüz… 23 yaşındaki eşcinsel sapkın Mükremin Gezgin'den 'pes' dedirten savunma… Kendisini sosyal medyada 9 ay boyunca hamile gibi gösteren ve 9 ayın sonunda bir erkek bebek dünyaya getirdiğini iddia eden 23 yaşındaki eşcinsel sapkın…”

“Mükremin Gezgin'in ahlaksızlığına alet ettiği hastaneden açıklama: Biz mağduruz!... Eşcinsel sapkın… Kurgulanmış ahlaksızca bir komplo…”

“Sosyal medya çocuklarımızı işte böyle zehirliyor!... sosyal medyada zehir saçan eşcinsel sapkın Mükremin Gezgin'e özenen küçük bir kız çocuğu… eşcinsel sapkın… eşcinsel sapkın… sapkın sözler…

“Halk TV Beyazıt'ta eşcinsel sapkınlara geçit vermeyen Müslümanları hedef aldı!... eşcinsel sapkınlara geçit vermeyen duyarlı Müslümanlar… sapkınlara Müslümanlar tarafından geçit verilmedi… Duyarlı Müslümanlar, eşcinsellerin etkinliğini tekbir sesleri ile engelledi… eşcinsel sapkınlar…”

“İş Bankası yayınları LGBT sevicileri kudurttu… İş Bankası Kültür Yayınları’nın “Happiness is…” adlı çocuk kitabını Türkçe'ye uyarlarken LGBT'lilerin sembolü haline gelen gökkuşağını sansürlemesi sapkın LGBT'lileri kudurttu…”

“Gülşen'den yeni skandal! Biri bu kadını durdursun... Giydiği edepsiz sahne kıyafetleri ve yaptığı açıklamalarla adından söz ettiren şarkıcı Gülşen, şimdi de konser verdiği sırada LGBT bayrağı açtı…”

“Son kozu sapkınlar oldu! Nagehan Alçı şimdi de LGBT rezilliğini savundu… LGBT rezaletinin yürüyüş yapmasını savundu ve devletin aldığı önlemleri eleştirerek ABD gibi sapkınlığın, ahlaksızlığın, haysiyetsizliğin zirve yaptığı bir ülkeyi Türkiye'ye örnek olarak gösterdi…”

“Selçuk Üniversitesi'nden takdir toplayan örnek uygulama! Sapkınlığın anahtar kelimeleri çöpe atıldı… AK Parti Hükümeti'nin yanlıştan dönüp İstanbul Sözleşmesi'nin yırtıp çöpe atmasının ardından üniversitelerden hamleler… sapkınlık…”

“'LGBT her yerde ve artık bir yol ayrımındayız!' Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik… küreselci sistemin dünyanın başına bela ettiği kültür ve medeniyet düşmanı LGBT topluluğu…”

Akit yazarlarından Haziran ayı homofobik nefret köşeleri

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Yeni Akit’in köşe yazarı, aynı zamanda Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, muhalefet karalama bahaneli homofobik nefret siyasetiyle hep aynı nakaratları Haziran ayında da tekrar etti.

Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu’nun Haziran ayı nakaratları: “Türkiye Barolar Birliği’nin eşcinsel destekçisi genel başkanı…”, “Bitirin artık, Danıştay’daki şu tiyatroyu! Aslında toplumsal cinsiyet adı altında, eşcinselliği meşrulaştırmak isteyen İstanbul Sözleşmesi ile, bu ülke halkını zehirlemek istediler… Meral Akşener’in de, eşcinselliği meşru gösteren İstanbul Sözleşmesi’nin tekrar yürürlüğe girmesi amacıyla davacı olduğu dosyanın duruşması yapılmıştı.. Peki sözleşmeden niye çıkıldı? “Eşcinselliği meşrulaştırdığı” için..”, “Kemal ve Meral, eşcinsellerle aynı safta! Eşcinselliği meşrulaştırmak.. İşte eşcinseller. İşte solcular. İşte ateistler.. İşte komünistler.. İşte çakma ülkücüler.. Ve işte İstanbul Sözleşmesi taraftarları.. Bunların hepsinin karşısında, eşcinsellerin hedef aldığı Tayyip Erdoğan..”

Haftanın gündemi, konusu her gün ama her gün “köşe” dolduran Akit yazarlarından Abdurrahman Dilipak için fark etmiyor. Nefret nakaratlarını komployla harmanlarken, hep aynı cinsiyetçi ve homofobik söylemle tekrar ettiği yazılarıyla kadın ve LGBTİ+ düşmanlığına devam ediyor: “Hani LGBT’nin bir de (+) var ya, ikisi de lezbiyen + mazoşist sadist, yani SADOMAZOŞİST, işkence etmekten ve işkence görmekten zevk alıyor, ne olacak o zaman?... Fahi şe şehir Bu ay, hazır olun LGBTIQ+’ın yine onur yürüyüşü var… LGBT’in arkasındaki Şeytani lobinin patronları… Sorun LGBT sorunu değil sadece. Fuhuş her yerde tüm türevleri ile aileyi, toplumu mahvediyor… Bu deizm belası, bu LGBT konusu iddia edilenden daha vahim boyutlarda… Dine göre, kutsanmamış her cinsel birliktelik “Fuhşiyat” kategorisindedir…”

Son olarak Ali Osman Aydın, Sabri Balaman, Yaşar Değirmenci, İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemlerinden başka sözü olmadan köşelerini dolduran Vehbi Kara ile birlikte, nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in köşe yazarlarının nefret nakaratlarıyla doldurdukları Haziran ayı “köşe”lerinin tamamına buradan bakılabilir.

Muhafazakâr iktidarın mainstream’i…

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’in aylık nefret söylemi listesi, LGBTİ+’lara (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) yönelik ayrımcı dil, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri içeren “haber” ve “köşe” yazılarının takibi ve kaydından oluşuyor.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden muhafazakâr medya organlarından Akit, iktidarın yaygın medya organı olmasından kaynaklı rahatlıkla ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımıyor.

En son savcılığın, “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefretini görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve iktidara yakınlığın sağladığı ayrıcalık ile homofobik hoyratlığını iyice arttıran Akit, LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran Devlet kaynaklı kurumsal homofobik nefret söyleminin de ayyuka çıkmasıyla “köşe” yazıları ve “haber” adı altında hazırladığı nefret yayınını sürdürüyor.


Etiketler: medya, nefret suçları
İstihdam