25/01/2022 | Yazar: Ali Erol

Homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Aralık ayı ayrımcı dil ve nefret seyri

Akit’in homofobik nefret siyasetinin Aralık seyri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Berrin Simavlıoğlu, KaosGL.org için stok görsel

Kaos GL, medya çalışmaları kapsamında, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in 2021 Aralık ayı seyrini hazırladı.

Kaos GL Derneği’nin, Medya İzleme Raporu’na göre, sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+’ları ve LGBTİ+ örgütlerini hedef haline getiren hükümet yanlısı muhafazakâr medya organlarından Yeni Akit, ayrımcı diliyle homofobik nefret söylemini senenin son ayında da sürdürdü.

Cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona ortak olan, doğrudan üreten ve yayan Akit’in aylık nefret söylemi Aralık listesi, “Akit “haber”inin karakteristiği: Hakaret et, hedef göster, nefret suçuna teşvik et”, “Akit’in homofobik nefret siyaseti”, “Akit’in homofobik nefret siyaseti sınırları aşıyor”, “Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti” ve son olarak “Akit yazarlarından homofobik nefret “köşe”leri” başlıklarından oluşuyor.

Akit “haber”inin karakteristiği: Hakaret et, hedef göster, nefret suçuna teşvik et

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla hak savunucularına, LGBTİ+’lara ve örgütlerine doğrudan saldıran nefret medyasının başını çeken Akit, hakaret ve hedef göstermelerine Kasım’ın ardından 2021’in son ayı Aralık boyunca da devam etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in üye sayısı az olan sendikalara yönelik kullandığı “merdiven altı sendikalar” ifadesiyle “üzülen” sendikal gongolardan Mil Diyanet-Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, üzüntüsünü gidermek ve hükümetine gözüne girmek için anayasal suç işlediği homofobik ayrımcılık ve nefret çağrılarında bulunmaya devam ediyor. Sendikal gongo’nun sözcüsü Gül, Çalışma Bakanı’na sitem ederken, “Bu düşünceye göre eşcinsel LGBT dernekleri maalesef ‘Merdiven Üstü’ kategorisinde yer almıştır” sözleriyle yakınmış, “Sayın Bakan ‘Merdiven Altı’ olarak görse de; LGBT derneklerine karşı en ciddi mücadeleyi veren ve bu derneklerin kapatılması için İçişleri Bakanlığı’na birçok dilekçe verdik” sözleriyle “sendikal faaliyetleri”ni saymıştı.

Anayasal haklar kapsamında kurulmuş, Dernekler Kanunu’na göre faaliyet yürüten LGBTİ+ derneklerine karşı ayrımcılık ve nefret suçu işlemeye doymayan sendikal gongo sözcüsü Gül, twitter hesabından, “LGBT”, “LGBTQ” etiketlerine “Zina” ve “Ahlak” etiketleri ekleyerek Akit’in “Sapkın LGBT dernekleri için flaş çağrı: Bir milleti maddi tahribat değil, manevi tahribat yıkar” başlığıyla yaydığı nefret çağrısını, “Mil Diyanet Sen genel başkanı Celaleddin Gül'ün Eşcinsel LGBT derneklerinin kapatılması ve Zina'nın tekrar suç kapsamına alınmasına ilişkin yaptığı basın açıklaması. "Önce Ahlak ve Maneviyat"” mesajıyla duyurdu.

Akit, “Mil Diyanet-Sen’den sapkın düşüncelerini gençlere empoze etmeye çalışan ve manevi değerlerimizi yok etmeye kalkan LGBTİ derneklerinin kapatılmasına yönelik çağrı geldi” diye devam ederken, sendikal gongo sözcüsünün kırkıncı defa tekrar ettiği kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrısını “sapkın LGBT dernekleri için flaş çağrı” manşetiyle yaydı ve takipçilerini teşvik etti. “Mil Diyanet-Sen” isimli sendikal gongo’nun nefret suçuna ortak olan Akit, “Sapkın düşüncelerini gençlere empoze etmeye çalışan ve manevi değerlerimizi yok etmeye kalkan LGBTİ derneklerinin kapatılmasına yönelik çağrı yapan Mil Diyanet-Sen’den dikkat çeken bir açıklama” ifadeleriyle homofobik ayrımcılık ve nefret söylemini yeniden üretti.

LGBTİ+ kurumlarına karşı nefret suçunu yeniden üreten Akit’in söylemini, teşvik ettiği takipçileri “yorum” adı altında sürdürdü: “Devletimiz bu sapkın lanetlenmiş alçakların faal oldugu ve birliktelik oluşturdukları dernekleri neden açık tutuyor bu alçakların buralarda üremelerine neden izin veriliyor toplumu biraz daha zehirlenmeleri nimi bekliyor devlet”, “Aynen katiliyorum .bu sapik dernekler derhal kapatılmalı”, “Tanıdığım en kendini beğenmiş, hetero lara düşman, toplumsal değerleri hiçe sayan, kişiler topluluğudur LGBT liler. Amaçları doğuştan Homosexual olan insanları bile aşağılamak tır. Çünkü doğuştan Homosexual olsa bile normal bir insan gibi yaşamaya, abartmadan devam eder. Ama LGBT liler terör yaratmak için kurulan bir dernektir.”, “kapatılmasını destek liyorum bu ahlaksız vakıflar biran evvel kapatılmasını istiyorum”, “Bu pis sapık dernekler kapatılsın bu özgürlük değil resmen sapıklık Allahın emirlerine meydan okuma”, “Aynen öyle. Gerekirse protesto etmek için Müslümanlar olarak yürüyüş tertip edelim ve milletimize durumun vehametini duyurmuş olalım.”, “Feminizm ve LGBT birbirini destekliyor, çünkü ikisi de zenginlerin aynı amacına hizmet ediyor: Kadın iş gücü sade-erkek kocanın ve babanın ailesinden alınıp zenginlerin kontrolüne verilecek. Zengin olmayan, sade erkekler bu şekilde ailesiz kalınca LGBT gereğince birbiriyle yetinecek.”, “Yüreklerine sağlık...internet ortamindaki sohbet odalarını, arkadaşlık sitelerini ve radyolarini da kapatsin devlet.”

Akit, Kasım ayında hedef aldığı hak savunucusu ve Türkiye Barolar Birliği başkanlığına seçilen Erinç Sağkan’a olan hıncı geçmeyince Aralık ayında da “Baroların başından haçlı ağzı!” ile sürdürdü. Türkiye Barolar Birliği’nin 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamayı “skandal ifadeler” klişesiyle alan Akit, bıktırıcı nefret nakaratlarından “Terör seviciliği ve LGBTİ destekçiliğiyle bilinen Erinç Sağkan’ın başkanı olduğu TTB…” söylemini tekrar etti.

Hak savunucusu Erinç Sağkan’ın Türkiye Barolar Birliği başkanlığına seçilme sürecinde manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonla kendinden geçen Akit, Kasım ayında, “‘Eşcinsel Savunucusunu’ TBB Başkanı yapacaklar” ifadesiyle kolajladığı Erinç Sağkan portresini “haber” görseli olarak kullanmıştı. Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, TBB seçimlerinin ardından aynı haberi “İslam’a “Ortaçağ kafalı” diyen Barolar Birliği Başkanımız da oldu!” başlığı ile Aralık köşe yazısında tekrar ederken, Akit yazarı ve yazı işleri müdürü, “köşe” ile yetinmedi, yeni Türkiye Barolar Birliği başkanına yönelik tepki bahanesiyle sarf ettiği cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemlerini bir de “haber” olarak servis etti: “Eşcinsel savunucusu Erinç Sağkan’a tokat gibi sözler! Sana ‘ister etek giy, ister kadın ismi al’ desek... Yeni Akit gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında eşcinsel savunucusu TBB Başkanı Erinç Sağkan’a tokat gibi sözler sarfetti.”

Akit, Milli Savunma Bakanlığı’nın yeniden yayınladığı “Fakülte ve Yüksekokullar Askerî Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksekokullardan Yetişen Subay ve Astsubaylara İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i “haber” diye yayınlarken gey, lezbiyen, biseksüellerin payına düşen gene homofobik nefret oldu: “Askerlerin cinsel hayatlarıyla ilgili yönetmelik değişti… gey, lezbiyen, biseksüellik gibi sapkın eğilimler…”, “Astsubay ve subay adayları dikkat! Yönetmelik değişti Evli olanlar dahil birçok kişi subay olamayacak… eşcinseller subay olamayacak… Gey, lezbiyen gibi biseksüeller... Heteroseksüellik yani sadece karşı cinse ilgi duymak dışında, gey, lezbiyen gibi, biseksüel cinsellik eğilimleri olan adaylar kabul edilmiyor.”

Akit’in homofobik nefret siyaseti

LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık hakkını inkâr yetmeyince yaftalayan, hedef gösteren, kriminalize eden, düşmanlaştıran Akit, cinsiyetçi ve homofobik söylemlerle ürettiği nefret siyasetini Aralık boyunca sürdürdü.

Hükümet destekli kurumsal homofobik söylem ve ayrımcı dile aracılık etmekle yetinmeyen Akit, muhalefete yönelik karalama kampanyası bahanesiyle nefreti doğrudan üretiyor, yayıyor ve teşvik ediyor. Akit’in manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonla harmanladığı cinsiyetçi ve homofobik nefret siyasetinin Aralık ayı seyrinden başlıklar şöyle sıralandı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokak hayvanlarıyla ilgili konuşmasını, “Erdoğan'dan flaş uyarı! Beyaz Türkler, itlerinize sahip çıkın!” başlığıyla dezenforme eden Akit, “"Hayvansever" maskesi takan "itçiler" sokakları terörize ediyor” ara başlığının ardından devam ederken “konu”yu gene eşcinsellere ve LGBTİ+ derneklerine getirmeyi beceriyor: “"Hayvansever"lik iddiasında bulunan bazı derneklerin, eşcinsel ve kadın dernekleri gibi Batı tarafından fonlandığı iddia ediliyor.”

Akit’in muhalefet karalama bahaneli nefret siyasetinin hedefi gene eşcinseller oldu: “TİP'li Erkan Baş hedeflerini anlattı: TBMM'de neden eşcinsel milletvekilimiz yok? İslam Dini tarafından yasaklanan eşcinsel sapkınlığın savunuculuğuna soyunan TİP'li Baş… Türk milletini temsil eden vekiller arasında, eşcinsel sapkınların olması gerektiğini söyleyecek kadar şaşırdı… her platformda eşcinsel sapkınlığı savunan… eşcinsel sapkın…”

Sapkınlar 2023 seçimlerine hazırlanıyor! "Bizim eşcinsel milletvekili adayımız olacak"

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş… skandal cümleler… 2023 seçimleri için sapkınlara yeşil ışık…”

“CHP'li vekillerin gayri meşru ilişkileri 'şantaj'la ortaya çıkıyor! "eşcinsel" bir sapkınlık skandalı… 'eşcinsel ilişki' skandalı”

“Feyzioğlu dönemi bitti! İslami değerlere hakaret eden sapkın destekçisi Erinç Sağkan, Türkiye Barolar Birliği başkanı oldu… Yeni başkan, Metin Feyzioğlu'nu oylamada geçen sapkınların destekçisi ve İslam'a hakaretleriyle ile bilinen Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan oldu.” 

“Cem Toker ABD'deki eşcinsel evlilik serbestliğini anlattı! 'Taviz verdikçe bir adım ötesi geliyor' Sabahattin Sakman da, eşcinsel sapkınlığa verilen her tavizin ardından bir adım ötesinin geldiğine dikkat çekerek…”

“Patronların derneği vesayetin değneği… TÜSİAD, eşcinsel ahlaksızlığın legalleştirildiği ve aile yapısını dinamitleyici maddelerin yer aldığı İstanbul Sözleşmesi’nden Türkiye’nin çekilmesine itiraz etti.” 

“HÜDA PAR lideri gençlerle buluştu ve çağrıda bulundu: Gençlere iş, aş ve eş! Birileri ısrarla çok sapıkça şeyler söyleyip Allah’ın lanet ettiği veya çirkin bir hayasızlık olarak tarif ettiği fiilleri gerçekleştirmek için tuhaf tuhaf aile yapılarından bahsediyorlar. Ya da tek ebeveynli aileler diyorlar. Ya da eşcinsel evlilikler bir statüye kavuşsun diyorlar.” 

“İmamoğlu buna çok sevinecek! Müslüman ülkeye trans başkan Nüfusunun yaklaşık yüzde 90’ı Müslümanlardan oluşan Bangladeş’te transseksüel bir sapkın, belediye başkanı seçildi.”

“Ekrem geldi olan İstanbulluya oldu… Yeşil gitti, LGBTİ geldi… İmamoğlu’nun yol duvarlarını LGBTİ paçavralarını andıran renklere boyaması dikkatlerden kaçmadı.”

Akit’in homofobik nefret siyaseti sınırları aşıyor

Akit’in cinsiyetçi ve homofobik nefret yayınında sınırları aşan başlıklar Aralık ayında şöyle listelendi…

“Macaristan'da LGBT referandum sonuçları onaylandı… Macaristan Ulusal Meclisi, 18 yaşından küçükleri eş cinselliğe ve cinsiyet değişikliğine 'teşvik etmeyi' yasaklayan yasal düzenleme hakkında...”

“O ülkede eşcinsel evlilikler gündemde… 2018’de, 150 yıllık yasayı kaldırarak eşcinsel ilişkiyi suç olmaktan çıkaran Hindistan’da eşcinsel evlilikler de legal hale gelebilir… Hindistan, sapkınlıkta bir adım daha atabilir… Asya’da sapkınlığı tanıyan ikinci ülke olabilir" 

“"Omicron varyantı eşcinsellik yüzünden yayılıyor" Filistinli âlim, vaiz ve hatip Şeyh Issam Amira… Omicron, aynı zamanda eşcinselliğe izin vererek teşvik eden yöneticilerimiz yüzünden de yayılıyor. Müslüman yöneticiler, feminist örgütlere boyun eğiyor, CEDAW’ı (BM Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi) kabul ediyor ve büyük forumlarda toplumsal cinsiyet konularını tartışıyor.”

“Suudi Arabistan’da şok eşcinsellik anketi... Yüzde 76'sı eşcinselliğin fıtratla çeliştiğine inanıyor… “Bu terimler Suudi Arabistan tarihine aykırı””

“Katar LGBT sapkınlarına savaş açtı: Sapkınların bayrağını andıran renklerden oluşan oyuncaklar toplatıldı… Katar’da eşcinsel sapkınlara yönelik mücadele başlatıldı. İslami değerlere karşı ‘bir savaş’ olarak görülen LGBT sapkınlarına ait bayrağı renklerini andıran oyuncaklar, piyasadan toplatıldı.”

“"Macron'un karısı erkek" iddiası… Brigitte Macron'un aslında erkek olarak dünyaya geldiği öne sürüldü.”

Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti

Akit, kültür-sanat, spor, eğitim ve medya alanında cinsiyetçi ve homofobik sansür savunuculuğuna devam ederken, ayrımcı uygulamalar ile homofobik nefret siyasetine Aralık ayında da aracılık etmeyi sürdürdü.

“Sosyal medya diktatörü Facebook’tan Akit TV’ye zorbalık… Sosyal medyada adeta tekelliğini ilan eden Facebook, halkın sesi Akit TV’nin hesabını kapattı… Siyonizme ve LGBT sapkınlığına karşı verdiği mücadele halkın takdirini kazanan ve bu yolda elini taşın altına koymaktan çekinmeyen Akit TV… Siyonizmin ve LGBT’nin güzellemesine karşı sesini çıkarmayan…”

“Onedio mide bulandırdı! Testi gören müsait yerde kusuyor… Her türlü ahlaksızlığı savunmasıyla meşhur olan tık kaygısı nedeniyle müstehcenliği kullanan Onedio sitesinin yaptığı test, mide bulandırdı. Söz konusu site, Batılılar tarafından fonlanan ve aile kurumunun yok etmeyi amaçlayan sapkın LGBT’yi ‘üçüncü cinsiyet’ kapsamında aldı… Sapkınlık propagandasında tam gaz!”

Akit’in Aralık ayı homofobik nefret köşeleri 

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in köşe yazarı, aynı zamanda Yazı İşleri Müdürü de olan Ali Karahasanoğlu, muhalefet karalama bahaneli homofobik nefret siyasetiyle hep aynı nakaratları Aralık ayı boyunca tekrar etti.

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, TBB seçimlerinin ardından “İslam’a “Ortaçağ kafalı” diyen Barolar Birliği Başkanımız da oldu!” başlıklı “köşe” yazısıyla yetinmezken, yazı işleri müdürü olarak, yeni Türkiye Barolar Birliği başkanına yönelik tepki bahanesiyle sarf ettiği cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemlerini bir de “haber” olarak tekrarladı: “Eşcinsel savunucusu Erinç Sağkan’a tokat gibi sözler! Sana ‘ister etek giy, ister kadın ismi al’ desek... Yeni Akit gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, eşcinsel savunucusu TBB Başkanı Erinç Sağkan’a tokat gibi sözler sarfetti.”

Muhalefet karalama bahaneli homofobik nefret nakaratları Akit yazarlarından gene Zekeriya Say’dan geliyor. Homofobik nefret söylemleri yanlarına kâr kaldığından, Akit yazarı, güya CHP’li büyükşehir belediyelerini eleştirme adı altında cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratlarını tekrar etmekten vazgeçmiyor: “Ekrem, Mansur’u niçin kovdu? Dansçı oyuncu Lale Mansur ile evli olan Cem Mansur, “hayat kadını” rolleriyle tanınan ve hayalindeki rolün bir transseksüeli oynamak olduğunu söyleyen eşini desteklerken… İmamoğlu ise LGBTİ sapkınları İBB bünyesine katarak eşcinselliği meşrulaştırmaya çalışmıştır.”

Akit köşe yazarı Abdurrahman Dilipak’a, cinsiyetçi ve homofobik nefretiyle kadın ve LGBTİ+ düşmanlığı yapmak yetmiyor, komployla kardığı nefret söyleminde sınır tanımıyor ve LGBTİ+ eşit hak mücadelesine iftira atmaya vardırıyor işi: “LGBT artık “E”yi de ekledi harf dizisine. “Ensest” ilişkiler haber olmaya başladı. Baba bir kızı taciz ederken, oğlu kayda alıyor! “Pedofilik Satanistler” yönetiyor dünyayı sanki. İnsan dediğiniz mahlûk, “Din, ahlak, gelenekten, biyolojik cinsten, kimliğinden bağımsız” bir BİREY olarak artık GENDER şeklinde tanımlanıyor nüfus kaydımızda. Çünkü artık biz bir GENOM’uz. 14 yaşındaki kız çocukları bile artık, anne-babasından bağımsız olarak, CİNSEL YÖNELİM’i için CİNSEL TERCİH’te bulunmadan önce CİNSEL DENEYİM yaşayabilir ve siz ona engel olamazsınız. Çünkü uluslararası sistem LANZAROTE’de onlara bu anlamda özgürlük vadediyor. Size ne oluyor. Hem siz Lanzarote’yi (1, 2, 3, 4) imzalamadınız mı?”

Akit yazarlarının cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratlarıyla doldurdukları Aralık ayı “köşe”lerinin tamamına buradan bakılabilir.

Muhafazakâr iktidarın mainstream’i…

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’in aylık nefret söylemi listesi, LGBTİ+’lara (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) yönelik ayrımcı dil, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri içeren “haber” ve “köşe” yazılarının takibi ve kaydından oluşuyor.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden muhafazakâr medya organlarından Akit, iktidarın yaygın medya organı olmasından kaynaklı rahatlıkla ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımıyor.

En son savcılığın, “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefretini görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve iktidara yakınlığın sağladığı ayrıcalık ile homofobik hoyratlığını iyice arttıran Akit, LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran Devlet kaynaklı kurumsal homofobik nefret söyleminin de ayyuka çıkmasıyla “köşe” yazıları ve “haber” adı altında hazırladığı nefret yayınını sürdürüyor.


Etiketler: medya
İstihdam