10/09/2022 | Yazar: Ali Erol

Cinsiyetçi ve homofobik nefret söyleminin hem aracısı hem üreticisi olan muhafazakâr medyanın Ağustos bahanesi “Gülşen” oldu.

Gülşen’in tutuklanmasına giden yolu döşeyenler, LGBTİ+’lara “sapkın” diyenler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+’lara karşı nefret siyasetini sahiplenen hükümet yanlısı muhafazakâr medya, homofobik nefret söyleminin hem aracısı hem doğrudan üreticisi olmaya Ağustos ayında “Gülşen” bahanesiyle devam etti.

Konserlerinde giydiği sahne kıyafetlerinden ötürü muhafazakâr medya tarafından hedef alınan şarkıcı Gülşen’e yönelik seksist söylemler, sanatçının sahnede gökkuşağı bayrağı açarak, LGBTİ+ haklarını savunmaya devam etmesiyle ayyuka çıktı.

Nihayet, Nisan ayındaki konserinde çalışma arkadaşlarıyla şakalaşırken sarf ettiği “sapkın” ifadesinin ardından 25 Ağustos’ta evinden gözaltına alındı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanunu’nun “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama Suçu” başlıklı 216. Maddesinden soruşturma başlatıldı. Aynı gün tutuklanan şarkıcının tutukluluğu 29 Ağustos’ta “ev hapsi”ne çevrildi. Böylece konser vermesi engellenen şarkıcının elinden ve dilinden çalışma hakkıyla birlikte ifade özgürlüğü de alınmış oldu.

“Gülşen, aylar önce verdiği bir konserde söylediği ve ardından özür dilediği sözler bahane edilerek tutuklandı!” hatırlatması yapan LGBTİ+ dernekleri, ortak imzalı bir “farkındayız” açıklaması yaptı: “LGBTİ+’ların ve kadınların hapsedilmeye çalışıldığı karanlığa, son dönemde çıktığı her konserde cevap veren Gülşen’e verilen gözdağı Gülşen nezdinde LGBTİ+’ların yanında olan tüm kişi, kurum ve sivil toplum örgütlerine verilen ve herkesi sessizleştirmeye çalışan bir gözdağı. Bunun farkındayız! LGBTİ+’ları ve LGBTİ+’ların yanında olan, destekleyen sanatçıları, insan hakları savunucularını, LGBTİ+ derneklerini ve sivil toplum örgütlerini hedef göstermekten vazgeçin!”

LGBTİ+’lara karşı homofobik nefret siyasetini sahiplenen hükümet yanlısı muhafazakâr medya ise homofobik nefret söyleminin hem aracısı hem yeniden ve doğrudan üreticisi olmaya Ağustos ayında, “Gülşen” bahanesiyle devam etti. Kamu temsilcilerinin ayrımcılık yasağı ve eşitlik ilkesini gözetmeyip LGBTİ+ yurttaşlar ile LGBTİ+ hak savunucularına yönelik ayrımcı bir dille sarf ettikleri nefret söylemi bu kez de “Gülşen” vesilesiyle saçıldı. Gene gongo’ların kurumsal ayrımcılık ve nefret suçlarına çağrıya varan eylem ve söylemleri hükümet yanlısı medya aracılığıyla yayıldı.

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla hak savunucularına, LGBTİ+’lara ve örgütlerine saldıran, nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden hükümet yanlısı ve muhafazakâr medyanın aracı olduğu homofobik nefret siyaseti Ağustos ayında “Gülşen” vesilesiyle şöyle seyretti…

AKP’den “Gülşen” tepkisi: “LGBT'li bu sapkın ve sapık kadın”

Sabah gazetesi, Gülşen’e yönelik soruşturmayı “Son Dakika” spotuyla duyurdu: “Konserlerinde sergilediği tavır, aşırı dekolte kıyafetleri, LGBT'lilere açtığı bayrakla verdiği destekler ile tepki çeken şarkıcı Gülşen'in İmam Hatip ve İmam Hatip'te okuyanlara yönelik skandal sözleri ortaya çıktı. Gülşen, Nisan ayında verdiği bir konserde 'İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' gibi akılalmaz bir ifade kullandı. Gülşen'in sözlerine sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Gelen son dakika haberine göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gülşen’in sahnede İmam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı soruşturma başlatıldı.”

Gerçek Gündem, şarkıcı Gülşen‘in tutuklanmasına sebep olan konuşmasının aylar sonra sosyal medyada paylaşıldığını, Gülşen’in konuşmasını yayan sosyal medya hesabının kapatıldığını duyurdu. Deva Partili Mehmet Emin Ekmen de “AKP’ye ait hesapların operasyon yaptığını” söyledi: “Uzunca süredir şöyle bir sorun var. Ak Parti'nin sosyal medya düzeni, kıyıda köşede kalmış, belirli bir tabanı rahatsız edebilecek videoları aylar sonra veri madenciliği gibi buluyor ve dolaşıma sokarak bundan netice elde etmeye çalışıyor.”

Sabah’ın, “Gülşen'in sözlerine sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi” dediği “tepki” ise 24-25 Ağustos boyunca Twitter’da açılan ve “trending topic” (TT) olan “GülşenTutuklansın” etiketi altında seyretti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, twitter’da, “En zor zamanlarında bile milletimizin sahip çıkıp bağrına bastığı, hayra çağırmak, iyiliği yaymak ve kötülüğü ortadan kaldırmak için kurulan ve 70 yıldır bu gayeye önder olan imam hatip okullarına ve mensuplarına hakaret edilmesi kabul edilemez. Şiddetle kınıyorum” paylaşımı yaptı. Diyanet İşleri Başkanı’nın kendisi, bizzat, daha önce, cinsiyet eşitliğine karşı “sapkın” ifadesini kullandı. Eşcinselliği lanetlemelere doyamayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2019’da nefret ve ayrımcılık dolu ifadelerden oluşan hutbe ile LGBTİ+’ları hedef göstermesinin ardından, Anayasa’nın 10. ve 90. maddelerini hiçe sayarak, 2020 Ramazan ayını gene homofobik nefret söylemiyle açtı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in twitter’dan “Gülşen’e tepki”si, “Nefret üretmek bir sanat dalı değildir. Nefret yaymak bir sanatçı faaliyeti değildir. Toplumun belirli bir kesimini “sapıklık” iddiası ile hedef almak ve Türkiye’yi ayrıştırmaya çalışmak nefret suçudur ve insanlık ayıbıdır” paylaşımı olurken, devam etti: “Bu çarpık zihniyetin mazide kaldığını düşünüyorduk. Ancak farklı kisveler altında sürdüğünü görüyoruz. Bu nefret zihniyeti ülkemizde asla zemin bulamaz. Nefrete karşı insanlık değerlerini savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık onuru her türlü nefretin üstündedir.” AKP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü Ömer Çelik, daha önce, “sapkın grup”, “sapkın eylemler” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, Sabah’ın aktarımıyla, “şarkıcı Gülşen'e sosyal medya hesabı üzerinden tepki”si, “Sanatçı kisvesi adı altında kin, nefret ve ayrımcılık dili kullanarak halkın bir kesimini diğer kesimine karşı tahrik etmek, sanata ve sanatçılara da yapılmış saygısızlıktır. Hiç kimsenin halkımız arasında kin, nefret, düşmanlık ve ayrımcılık (1, 2) yapma hakkı ve hürriyeti yoktur” paylaşımı oldu.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, twitter; “Milletimizin gözbebeği, ülkemizin en başarılı eğitim kurumlarından, mensubu olmaktan gurur duyduğumuz İmam Hatip Liselerine karşı ortaya konulan nefret söylemini esefle kınıyorum. İmam Hatiplilere ya da bir başkasına karşı sorumsuz, ötekileştirici (1) aşağılayıcı, düşmanlaştırıcı ifadeler kullanmak kimsenin haddi değildir.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, twitter; “Ahlaksızlığı özgürlük, terbiyesizliği cesaret, hakareti maharet sanan şarkıcının topluma fitne tohumu ekmek dışında hiçbir katkısı yok. Parasını verir LGBT bayrağı (1) açtırırlar, parasını verir İmam Hatiplere saldırtırlar. Soytarılığı sanatçı sananlar haddini bilmeli!”

AKP Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan, twitter; “AK Gençlik olarak LGBT'li bu sapkın ve sapık kadın ve zihniyetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu pisliği kahkaha ve alkışlarıyla destekleyenler de bu alçaklığa ortak olmuştur. Yazıklar olsun.”

AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ömer Arvas, twitter; “Gülşen'in sahnede yıllardır kendisini obje olarak sergilemesi ucuzluk da olsa kendi tercihidir. Sapkınlığı normalleştirmek için çabalaması ve üstüne inançlı kesimi hedef alması ise yalnızca ne kadar sapık olduğunu değil ne kadar aşağılık da olduğunu gösterir.”

AKP MKYK Üyesi, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, twitter; “LGBT lobisinin sadık deneği bu sapkının imam hatipliler üzerinden yaptığı din düşmanlığı bu zihniyetin kim olduğunu çok net ortaya koyuyor. Hem hukuki hem de sosyal yaptırım şart. Bu saatten sonra iş verecek olanı da sorumludur!”

Milli Eğitim Bakanlığı, Gülşen hakkında hukuki süreç başlattığını twitter’dan duyurdu: “Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez.”

AKP MYK Üyesi, TBMM AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, twitter; “Gülşen isimli sözde sanatçıyı ve edepsizliğini alkışlayan azgın azınlığı kınıyorum… Türkiye'de, inancı ve yaşam tarzı yüzünden vatandaşımızı ötekileştirme ve aşağılama dönemi AK Parti iktidarında bir daha açılmamak üzere kapanmış ve tarihe gömülmüştür.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına yönelik tepkileri hedef aldı. Yeni Akit, “"Sapık"a sahip çıkan azgın azınlığa efsane cevap! Bakan Varank'tan 'Gülşen' açıklaması: İmam hatiplilere hakaret eden ahlaksız da aynı muameleyi görmüş” paylaşımı yaparken, Deva Partisi Genel Başkan yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, twitter’da, “Keşke insanları tutuklulukta değil, özgürlükte eşitleseydiniz Sn.Bakan!” karşılığı verdi.

AKP Milletvekili, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi, Said Yüce, twitter; “Sahnede LGBT bayrağı açan sanatçı bozuntusu ve benzerleri hakkında savcılar işlem yapmalıdır.  Anayasa ve Türk Ceza Kanunları ile teminat altına alınan kutsal değerlere milli ve dini değerlere yapılan saldırılar cezasız kalmamalıdır. TCK 216”

Sosyal medyada “GülşenTutuklansın” kampanyası

Misvak, twitter’dan çağrı yapıyor: “Gündeme birinci sıradan girdik. GülşenTutuklansın etiketimize destek vermeye devam arkadaşlar!”

Yeni Şafak köşe yazarı Yusuf Kaplan, (1) twitter’da, “GülşenTutuklansın” etiketi altında, İçişleri Bakanlığı ile İçişleri Bakanı’nı ekleyerek, “En değersizin en değerli olarak değer gördüğü bir toplumda hiçbir değerin değeri kalmaz. İmam-hatiplilere açık açık sapık diyor! İyice haddini aştı bu şahıs!” paylaşımı yaptı.

Milat’ın kadın muhabiri, twitter; “Gülşen gibi ahlak yoksunlarını Cumhurbaşkanımız çok güzel tarif etmişti: “Bunlar çürük, bunlar sürtük.””

Yeni Akit’in Ankara Temsilcisi, twitter; “Gülşen isimli kişi sanatçı değildir! Konser vermiyor, adeta propaganda yapıyor! LGBT propagandası yapanlar mukaddesat düşmanıdır! Tarkan sanatçı değildir! Milletimiz bunları "sanatçı" ve "star" kabul etmek zorunda değil! Ben kabul etmiyorum, etmeyeceğim!”

Müdafaa-ı İslam Hareketi, twitter; “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Gülşen hakkında Halkı kin ve düşmanlığa tahrikten (TCK 216) soruşturma başlattı..”

İmam, Halil Konakcı, twitter; “Sahnede devletin yürüyüşlerine bile izin vermediği lgbt paçavrası açmakla pkk paçavrası açmak arasında bir fark yoktur. Çünkü pkk devlet terörüdür lgbt ise ahlak terörüdür.”, “Konserlerde iç çamaşırlarıyla sahneye çıkacak kadar imani ve ahlaki değerlerini kaybedip birde sahnede lgbt paçavrası açan bu ahlak teröristlerine devlet engel olmalı Ey bu toprağın geleceğni düşünenler bu ahlak yoksunlarını dinlemeyin ve bunların şarkılarını medyada yayınlamayın”

TRT’den Ersoy Dede, twitter; “Bütün İmam Hatip Lisesi öğrenci ve mezunları tek tek Gülşen hakkında ceza ve tazminat davası açmalı.”

Gazeteci Mehmet Ali Önel, twitter; “Konserlerinde LGBT bayrağı açıp 'beğenmeyen gitsin' diyen bir aşufte toplumun bir kesimine "sapık" demiş. Demiş, çünkü aşuftelerin, sapıkların, sefihlerin baştacı edildiği bir dünyada yaşıyoruz.”

Gazeteci Zafer Şahin, twitter; “Konserde LGBT bayrağı açmak organize bir hareket. Yurt dışından fonlanan dernekler, şarkıcıların bayrak açması,reklamlarda oynatılan tipler, LGBT ‘nin normalleşmesini sağlayan diziler, filmler vs.Tehlikenin farkında değil misiniz? Çocukları,gençleri nasıl koruyacağız bunlardan”

Akşam gazetesi, Hikmet Genç, twitter; “Milletin inancına manevi değerlerine saldıranlar, ahlaksızlığı çıplaklığı çağdaşlık diye satanlar, LGBT gibi her türlü sapkınlığı savunanlar İmam Hatiplere dil uzatıyor. İmam Hatipler onurumuzdur. Bunun hesabını hukuk önünde verecekler. Takipçisi olacağız!..”

Yeni Şafak, twitter; “Gülşen’den hadsiz sözler… rezil sözler… LGBT'lilere açtığı bayrakla verdiği destekler ile tepki çeken şarkıcı… Gülşen imam hatiplileri hedef gösteren hadsiz sözlerinin hesabını mahkemede verecek”

Diriliş Postası, twitter; “Bu sapkına dur de!”. Millî Gazete, twitter; “Sapkın sanatçı bozuntusu Gülşen tutuklandı!”

Sabah gazetesi, twitter; “Konserlerinde LGBT bayrağı açıp 'beğenmeyen gitsin' diyerek tepki toplayan Gülşen'in imam hatiplileri hedef aldığı skandal sözleri ortaya çıktı…”

Yeni Akit, “Çıplaklığı ve LGBTİ'li sapkınların kirli düşüncelerini halka empoze etmeye çalışan Gülşen göz altına alınırken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy' da sosyal medya hesabı üzerinden Gülşen'e tepki gösterdi: Toplumsal ayrımcılığa, ötekileştirmeye ve tahammülsüzlüğe sevk eden bu zehirli dili kınıyoruz. Sanatçı sorumluluğu, ayrımcılığa, ötekileştirmeye, tahammülsüzlüğe sevk eden bir dilden uzak durmayı gerektirir.”

Daily Islamist isimli twitter hesabı; “Sapkın sanatçı Gülşen, konserinde LGBT bayrağı açmasına tepki gösteren seyircisi üzerinden nefret kustu: “İmam hatipte okumuş, sapıklığı oradan geliyor.”

Doç.Dr., İslam Felsefesi, Sakarya Üniversitesi, Emrah Kaya, twitter; “Sahne şovcusu Gülşen, LGBT bezi açarak istediği krediyi toplayamamış olsa gerek şimdi de imam hatiplere hakaret etmiş. Kadın ne yapacağını şaşırdı. Açılıyor olmuyor, soyunuyor olmuyor,LGBT bezi açıyor yine olmuyor,hakaret ediyor olmuyor. Anla artık, senden bir şey ol-mu-yor!”

Doç. Dr., Din Eğitimi, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Muhammed Esat Altıntaş, twitter; “"İmam hatipte okumuş, daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor." diyerek göz bebeği değerlerimizden biri olan İmam Hatiplere saldıran Gülşen'e sormak lazım:

Sahnede LGBT bayrağı açmak ve sahneye neredeyse çıplak çıkmaktan alâ sapıklık mı olur?”

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Prof. Dr. Orhan Özbey, twitter; “LGBT paçavrası sallamak, imam hatip okulları üzerinden yüce dinimize saldırmalar, Türkiye’nin uluslararası arenada küresel aktör olarak söz sahibi ve yükselen değer olmasına denk gelmesi hiçde tesadüf değil...”

AKP Ankara Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyesi, ÜniAK Başkanvekili, Talha Doğanay, twitter; “LGBT sapkınlığına karşı tavrımız net duruşumuz ciddi olmalıdır. Bu sapıklığı savunan sözde sanatçılardan siyasilerden ve sözde kanaat önderlerinden hızlıca hesap sorulmalı, gereken önlemler alınmalıdır. Her birimize büyük iş düşüyor. Bize İslam yeter.”

Yeniden Refah Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Güner, twitter; “LGBT bayrağını koğuşta ranzana yıllarca asarsın inşallah. HaddiniBilGülşen”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, twitter’dan, “LGBT propagandası… gerekli hukuki sürecin işletilmesini ve bu türden fiillere yönelik müeyyidelerin ağırlaştırılmasını” talep ederken, Yeniden Refah Partisi Kağıthane eski İlçe Başkanı Ömer Yıldız'ı, “GülşenTutuklansın” kampanyası da kesmeyince, sonuna dört kere “!” koyarak “Bu kadının katli vaciptir” paylaşımı geldi.

Sosyal medyada “GülşenYalnızDeğildir” dayanışması

Şarkıcı Aynur Aydın, twitter hesabından, “GülşenYalnızDeğildir” etiketi altında, “Sizler yıllardır LGBTİ+ bireylere sapık diyorsunuz, o zaman bunu söyleyen herkesi, hepinizi tutuklasınlar!” paylaşımı yaptı.

Hukukçu Kerem Altıparmak, twitter; “Anayasa Mahkemesi "Kaos GL isimli sapkınların derneği" şeklindeki Yeni Akit haberini  ifade özgürlüğü kapsamında görmüş, başvuruda ihlal bulmamıştı. Şimdi o Yeni Akit'çiler Gülşen'in aynı ifadesinin cezalandırılmasını istiyor. Özü: Bazı kelimeleri kullanmak sadece bize serbest!”

İzmir Barosu, twitter; “Baskılar, yasaklar, cezalarla, toplumun kutuplaştırılmasına; sanatın her alanına yapılan müdahalelere, yasaklara, zorbalara, bu hukuk garabeti kararı verenlere karşı İzmir Barosu, Gülşen'in yanındadır.”

Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu, twitter; “Kadın ve LGBTİ+ cinayetlerini önlemeyen, kadına ve LGBTİ+lara yönelik şiddeti önleme konusunda uluslararası hukuktan doğan yükümlülükleri yerine getirmeyen yargının Gülşen’i, söylediği sözlerden dolayı tutuklaması hukuki değil siyasidir.”

Dr. Öğretim Üyesi, Bilkent Üniversitesi Felsefe Bölümü, Tufan Kıymaz, twitter; “Bir şey soracağım. Bu ülkede halkın bir grubuna "sapık" demek yasak mı? Yani, ülkemizde LGBT bireylere açık açık sapık diyen din alimleri, gazeteciler, kanaat önderleri hep suç mu işliyor? "Sapık" demek suçsa, Gülşen tutuklanırken onlar neden tutuklanmıyor? Bu ülkede LGBT bireyler sürekli duyar onlara alenen "sapık" dendiğini. Televizyonlarda denir, gazetelerde, sosyal medyada denir. Ateistler de duyar zaman zaman. Aslında bunun çok daha beterlerini de duyarlar. Toplumun bir kısmına "sapık" demek, tam olarak ne zaman suç oldu? "İmam hatiplilere sapık demekle LGBTlere sapık demek aynı şey mi?" diye sorular geliyor. Birçok sebepten (ör. dini inancınızdan) dolayı farklı olduğunu düşünebilirsiniz; birincisi iftiradır, ikinci haklıdır diyebilirsiniz. Benim başka bir sorum var: Bu ikisi HUKUKEN neden farklı?”

Faruk Bildirici, “LGBTİ bayrağından sonra geçmişi taradılar” diye yazdı: “Sabah ve Yeni Şafak “LGBT sapkınlığı propagandası” diye nitelendirdi Gülşen’in sahnedeki hareketini. Şimdi anlaşılıyor ki, birileri o andan itibaren Gülşen’e fatura ödetmeye karar verip, geçmişini taramaya başladı; sonunda da Nisan ayındaki konserindeki o sözleri bulup sosyal medyadan tedavüle sürdü… Gülşen’in tutuklanmasıyla noktalanan süreç ile Sedef Kabaş’ın başına gelenler, birbirine çok benziyor. İkisi de aylar öncesinden siyasi iktidarın tepkisini çekiyor; iktidar medyası onları hedef alan yayınlar yapıyor; sonra da Adalet Bakanları hukuki süreç başlamadan önce açıklama yapıp hüküm biçiyor ve tutuklanıp hapse atılıyorlar!”

Gerçek Gündem, “Gülşen aslında neden hedefte?” diye soruyor: “Gelişmeyi ilginç kılan ise, olayın geçtiğimiz nisan ayında yaşanması; yani aradan dört ay geçmiş… Şarkıcı, çok uzun bir süredir AKP'ye yakın çevrelerin hedefinde; nedeniyse sahnede giydiği kıyafetlerin 'açık olması.' Gülşen'in okların hedefine konmasının nedenleri arasına 'hayat görüşü' de eklenebilir. Türkiye'de LGBTİ+ karşıtı söylemler her geçen gün daha da artarken, şarkıcı iki hafta önce sahnede gökkuşağı bayrağı açtı. Gülşen'in bu adımı, iktidara yakınlığıyla bilinen birçok medya kuruluşunca hedef alındı. Hatta Sabah gazetesi, popstarın imam hatiplerle ilgili sözlerini haberleştirdiği metninde dahi LGBTİ+ bayrağı açmasını 'es geçmedi.' "Konserlerinde LGBT bayrağı açıp 'beğenmeyen gitsin' diyerek tepki toplayan Gülşen'in imam hatiplileri hedef aldığı skandal sözleri ortaya çıktı: İmam hatipte okumuş kendisi, sapıklığı oradan geliyor."”


Etiketler: kadın, medya, nefret suçları
İstihdam