15/04/2021 | Yazar: Ali Erol

Cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, teşvik eden Akit’in kadınlara ve LGBTİ+’lara karşı öfkesi de nefreti de dinmiyor

Akit’in homofobik nefretinin Mart seyri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden Akit’in kadınlara ve LGBTİ+’lara karşı öfkesi de nefreti de bitmiyor.

Kaos GL, medya çalışmaları kapsamında, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Mart ayı seyrini hazırladı.

Cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona ortak olan, üreten ve yayan Akit’in aylık nefret söylemi Mart listesi, “Akit’in erkeklerini durdurabilene aşk olsun: Sözleşme’nin feshi yetmez!”, “Sözleşme’nin feshi kesmez, Akit’in kadınlara karşı cinsiyetçi nefreti dinmez!”, “Akit’in homofobik nefret siyaseti”, “Akit’in homofobik nefret siyaseti sınırları aşıyor”, “Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti” ve son olarak “Akit yazarlarının homofobik nefret “köşe”leri” başlıklarından oluşuyor.

Akit’in erkeklerini durdurabilene aşk olsun: Sözleşme’nin feshi yetmez! CEDAW, Lanzarote ve de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği de iptal edilmeli!

Kadınlar ve LGBTİ+’lar, kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ve imzacı devletlere “kadına karşı şiddeti önleme, şiddetten koruma, şiddet eylemlerini kovuşturma ve mağdur destek mekanizmaları oluşturma” yükümlülüğü getiren “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi”ne rağmen karalamaya ve cinsiyetçi nefret söylemlerine maruz kalmaktan kurtulamadıkları gibi, cinsiyetçi yayınlar, Sözleşme’nin feshinin ardından sürüyor.

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organlarından Akit’in Mart ayı nefret söylemi seyrinde, İstanbul Sözleşmesi’ne karşı kurulmuş haberlerinden nefret nakaratları şöyle saçılıyor…

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Haber Global’de, “İstanbul sözleşmesinde toplumsal cinayet dediğiniz LGBT'den ve plustan ibarettir. Ben öyle bir kavramı reddediyorum. Hazreti Lut'u peygamber kabul ettiğim için Hz.Lut'un onlar için söylediklerini aynen tekrarlıyorum” ifadeleriyle, “İstanbul Sözleşmesi Allah'a karşı bir komplodur!” diye konuşurken, Akit, “Fesat sözleşmesinden kurtulduk!” manşetiyle, “Milletin sesine kulak vererek, İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden Başkan Erdoğan’a” teşekkür ediyor.

Akit, “milletin sesi” diye, “teşekkür” terimleri olarak bildik homofobik nefret nakaratlarını sıralıyor: “LGBTİ sapkınlığına zemin hazırlayan Haçlı dayatması İstanbul Sözleşmesi”, “LGBTİ standartlarına göre hazırlanmış İstanbul Sözleşmesi”, “eşcinsel sapkınlığın meşrulaştırılmasına zemin hazırlayan İstanbul Sözleşmesi”

Kendilerine yönelik şiddetin önlenmesi için hazırlanmış ve Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin ardından kadınlarla konuşacak değil ya Akit, mikrofona erkekleri çağırıyor. Sözleşme’nin feshiyle yetinmeyen Akit, “6284 sayılı yasa”yı da istiyor: “Umarız İstanbul Sözleşmesi’ndeki gibi eşcinsel ve feminist dernekler dikkate alınmadan yüce dinimiz İslam’ın aydınlığından yararlanarak bir sözleşme yapılır.”

Akit’in erkeklerini durdurabilene aşk olsun: “Bu sözleşme ile Lût Kavmi'nin helak sebebi olan 'kadın kadına, erkek erkeğe' yani 'eşcinsel ilişkilerin' önü açılmış ve toplumu, nesli ulu orta ifsat projesiydi. Temel dayanaklarından CEDAW mutlaka iptal edilmelidir. Bununla birlikte Lanzarote Sözleşmesi de iptal edilmelidir. 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projeleri' de iptal edilmelidir.”

Sendikal gongo Memur-Sen’in Kadınlar Komisyonu da aynı cinsiyetçi ve homofobik nakaratı tekrar ediyor: “feminist ve LGBT lobileri” Sözleşme’nin feshi, Kadınlar Komisyonu’nun kadın başkanını da kesmiyor: “Sözleşme’ye dayanarak bütün mevzuatımızda yapılan düzenlemeler, uygulanan politikalar ve programlar gözden geçirilmeli, başta 6284 sayılı Kanun olmak üzere Sözleşme’nin iç hukukumuzda nüfuz ettiği bütün mevzuat Sözleşme kaynaklı düzenlemelerden arındırılmalıdır.”

Akit, İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin ardından, cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratlarını bir de Doğu Perinçek aracılığıyla aktarıyor: “Sözleşme kadın ve erkek cinsiyetinin dışında cinsiyetler icat ediyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında LGBTİ diye anıyorlar. Eşcinsel yaşamı Türkiye'ye de dayattılar. Ne mutlu bize ki Türkiye bu sözleşmeden ayrıldı.”

Akit, “eşcinsel sapkınları meşrulaştırmanın yolunu açan İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasının gerekçelerini” AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan aktarıyor: “Polonya, "LGBT topluluğunun kendi cinsiyet anlayışını dayatmak için İstanbul Sözleşmesi'ni kullanıyor." dedi. Bu sözleşme ile kendi cinsiyet anlayışını topluma dayatmaya çalışan bir durum oluştu.”

Sıra muhalefete gelince Akit’in manşeti: “CHP ve İYİ Parti'nin İstanbul Sözleşmesi protestosunda ahlaksızlık! Eşcinsel sapkınları meşrulaştıran ve 'aile'yi parçalayan İstanbul Sözleşmesi…”

Sonra barolar ve haliyle Akit’ten gene “eşcinsel sapkınlar” nakaratı: “İzmir Barosu'ndan İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Dertleri kadına şiddet değil, sapkınlığa destek!

Akit’in İstanbul Sözleşmesi vesile cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratlarının akittv versiyonunu da kaydedelim: “LGBT sapkınlığının kalkanı: İstanbul Sözleşmesi”, “Sapkın Sözleşmesi… LGBT ideolojisi… LGBT propagandası…”

Akit, Almanya Dışişleri Bakanı’nın, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'ni feshetmesini, “Hiçbir gelenek kadınların şiddetten korunmasını tartışmaya açmayı meşru kılamaz” eleştirisiyle karşılamasını ırkçı, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemiyle harmanlıyor: “LGBTi sapkınlığına zemin hazırlayan Haçlı dayatması… Türkiye haçlı dayatmasını feshetti diye Alman rahatsız oldu”

Akit, “pek çok kişi İstanbul Sözleşmesi’nin ne olduğunu, maddelerini araştırmaya başladı”ğını söylüyor ve Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrıldığını duyurduktan sonra “İstanbul sözleşmesi maddeleri nelerdi?” diyerekten okurlarını bilgilendiriyor!

Akit, “Batının çürümüş aile yapısından esinlenerek oluşturulan İstanbul Sözleşmesi”nin ne olduğunu ve neden feshedildiğini bir de Anadolu Ajansı grafikleriyle aktarıyor: “LGBT sapkınların önünü açan”, “eşcinsel sapkınları meşrulaştırma”, “anlaşmayı kalkan yapan LGBT ve bazı marjinal gruplar

Sözleşme feshedildiği halde Akit, okurlarını bilgilendirdiğinden emin olamıyor ve devam ediyor: “Sözleşmenin feshedilme nedenleri arasında LGBT’yi engellemek bulunuyor. Peki İstanbul Sözleşmesi LGBT maddeleri neler? İstanbul Sözleşmesi’nde LGBT nasıl geçiyor? İstanbul Sözleşmesi’nde LGBT, alenen geçmiyor. Fakat sözleşmede çokça vurgu yapılan toplumsal cinsiyet eşitliği ifadesi ile eşcinsel olan ve farklı cinsel yönelimlere sahip olanların toplum tarafından kabul edilmesinin önünü açıyor. Bu durum ise toplumumuzun örfüne, inanış ve yaşam biçimlerine tamamen ters olduğu için bir tehlike arz ediyor.”

“İstanbul Sözleşmesi yerine Ankara sözleşmesi!” almaz mıydınız: “Batının kokuşmuş aile yapısı”, “LGBT’li sapkınlığın önünü açmak gibi fonksiyonları olan İstanbul Sözleşmesi” 

Sözleşme’nin feshi kesmez, Akit’in kadınlara karşı cinsiyetçi nefreti dinmez!

Cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden Akit’in kadınlara ve LGBTİ+’lara karşı öfkesi de nefreti de bitmiyor.

“Feminist Gece Yürüyüşü'nden terör sevici HDP ve rezalet fışkırdı… İstanbul Taksim 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü… kadın haklarını aramaktan daha çok siyasi propaganda ve ahlaksız çağrılar… LGBTİ propagandası… LGBTİ şovu… Ahlaksızlık saçtılar…” Sonra Akit okuru da durur mu: “İblisin dölleri”

“8 Mart bahanesi ile eşcinsel kepazelik! Bunlar kıyamet alameti mi? 'Kadın'ların eyleminde eşcinsel reziller de en önde yer aldı… LGBTİ'li sapkınlar… Elindeki LGBTİ bayrağı sebebi ile eylem noktasına alınmadığını iddia eden sapkın…”  Aldı sazı Akit okuru: “ilk okulda yapılan yahudilerin oyunu aşılarda çocukların gen yapıları ile oynandı. erkeklerin % 50 si gay kızlarında aynı oranda feminist oldular. aşıları yasaklayın.”

“İstanbul Sözleşmesi'nin feshinden sonra düğmeye bastılar: Türkiye genelinde ortak operasyon… eşcinsel olduğu iddia edilen kişiyi darp ettiği yaygarası… Boğaziçi provokatörlerinin LGBTİ bayrağı taşımalarından dolayı göz altına alındığı haberleri… Eşcinsel sapkınlığı topluma yaymayı amaçlayan aile düşmanları provokasyon üstüne provokasyon yaptı… Yüce Kur'an'da eşcinselliğin anlatıldığı bir Ayet-i Kerime…”

CHP'nin iki yüzlülüğü! Cami önünde LGBTİ propagandası… sapkın LGBTİ'lilere destek… 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nünde LGBTİ rezaleti… LGBTİ propagandası… Beşiktaş İskelesi'nde caminin yanı başında LGBTİ sloganları…” 

“Dertleri kadın hakkı değil ahlâksızlığı yaymak… Ama Türk aile yapısını bozan, eşcinselliği normalleştiren ve okullarda bile zorunlu eşcinsel eğitimin devamını sağlamaktır.”

Akit’in homofobik nefret siyaseti

Akit, hükümet destekli kurumsal homofobik söylem ve ayrımcı dile Mart ayında da aracılık etmeye devam etti.

Fahrettin Altun kararlılık mesajı verdi: Sapkın seviciler tarafından hedef alındı! eşcinsel sapkınlıkla mücadele… eşcinsellik propogandası… bu tür çirkinlikler… sapkın seviciler” 

“Odatv, Ayasofya Camii İmamı Mehmet Boynukalın'ı 'kadınlar' üzerinden hedef aldı! eşcinsel sapkınların önünü açan İstanbul Sözleşmesi… feminizm propagandası…”

“Destici'den çok net mesaj: Özgürlük adı altında sapkınlıklara evet diyemeyiz… LGBT-İ gibi, Müslüman Türk yurdunda devlet koruması ile yaygınlaştırılmasına, normal bir hayat tarzıymış gibi sunulmasına göz yumamayız… Müslüman Türk toplumunun inancında LGBT'nin yeri yoktur. Hiç kimse bunu özgürlük ya da yaşam hürriyeti adı altında dayatamaz.”

“Buna, İP ne diyecek? Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem'den skandal görüntüler!

LGBT'lilere verdiği destek… eşcinsellerle katıldığı sözde 'onur' yürüyüşü…”

“Komünist Başkan'dan sapkınlık izni! LGBTİ'lilere o gün resmi tatil… LGBTİ'li sapkınlara 'Onur Haftası' yürüyüşlerinde resmi izin… belediye bünyesinde çalışan eşcinsel sapkınlar…”

“Komünist Başkan Mehmet Maçoğlu, atalarına ihanet etti! Sapkınlara 'izin' kıyağı

Tunceli Belediyesi'nin Komünist Başkanı Mehmet Maçoğlu, ataları Marx ve Engels'e ihanet ederek LGBTİ'li sapkınlara tatil kıyağı geçti.”

“Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na rağmen İstanbul Sözleşmesi'ni destekleyen Saadet Partili Ali Aktaş, partisinin yayın organı Milli Gazete'nin 6284 numaralı kanunla ilgili yaptığı haberi eleştirerek başkaldırdı… Eşcinsel sapkınları meşrulaştıran İstanbul Sözleşmesi…”

“CHP’de erkek erkeğe rezalet! CHP’de ‘eşcinsel’ bir sapkınlık skandalı… Eşcinsel rezalet… erkek erkeğe sapkın ilişki…”

“LGBTİ sapkın”, “CHP'den travestili çıplak eylem… LGBT ideolojisi… LGBT propandası…”

 “CHP’deki LGBTİ sevdasının altından Soros’un TESEV’i çıktı… Toplumsal Cinsiyet Eşitliği safsatası… sapkın kılavuzun arkasından da Soros çıktı… Siyonist George Soros’un desteklediği TESEV… LGBTİ sapkınlığını belediyelere sızdırmak…”

Akit, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik bitmeyen karalama kampanyası ve İmamoğlu üzerinden LGBTİ+’lara yönelik sürdürdüğü homofobik nefret yayınında Melih Gökçek’ten medet umuyor: “Ekrem İmamoğlu'na olay LGBT sorusu: Sen de katılacak mısın? İBB personeline zorunlu LGBT eğitimi… Sapkın LGBT propagandası…”

Hedef göstermek Akit’in uzmanlık alanıdır: “İBB'deki LGBT eğitiminin arkasındaki isim ortaya çıktı… LGBT yakınlığıyla dikkat çeken Zelal Yalçın… LGBT’yi meşrulaştırdığı gerekçesiyle kamuoyunun tepkisini çeken uygulamanın arkasında ise İBB Sosyal Politikalar Koordinatörlüğü yer alıyor.”

“İstanbul’un birikmiş sorunlarını çözüyormuş! ‘Kaybedecek zamanımız yok’ diye girdi zorunlu LGBT eğitimi ile çıktı… (1, 2) İstanbul’un sorunu LGBT mi?” Sonra Akit okuru durur mu, yapıştırmış cevabı: “Bu adamın lgbt merakı ve hevesi nedir anlamak mümkün değil. Hani aklıma birseyler geliyor ama neyse.”

“Kur'an okumasına aldananlar iyi okusun! İmamoğlu'ndan İBB personeline zorunlu LGBT eğitimi… “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimi adı altında LGBT propagandası içeren eğitimler… LGBT sapkınlığına meşruiyet kazandırma… Allah’ın Kur’an-ı Kerim’de lanetlediği eşcinsellik sapkınlığı… LGBT sapkınlığını meşru gösteren pek çok kitap ve dergi…” 

“Yine göz boyamaya başladı! LGBT sevici Ekrem İmamoğlu, sapkınlığı yasaklayan Kur'an-ı Kerim'i ikiyüzlü siyasetine alet etti… LGBT sapkınlığı… İBB personeline LGBT eğitimi…”

“CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı PKK sevici çıktı… “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü”… eşcinsel sapkınlığa kurumsal düzeyde resmiyet kazandırma… LGBTİ ahlaksızlığı… LGBTİ sapkınlığını meşrulaştırma…”

Akit’in homofobik nefret siyaseti sınırları aşıyor

Akit’in manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonla kurguladığı cinsiyetçi ve homofobik nefret yayınında sınırları aşan başlıklar Mart ayında şöyle listelendi: “Kâbe'nin yanı başında LGBTİ rezaleti! İki erkekten ahlaksızlık”, “Aileler Uzak Doğu'dan yayılan K-POP tehlikesine dikkat! eşcinsel sapkınlığı, eşcinsellik propagandası”, “ABD Başkanı Joe Biden'dan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması… eşcinsel sapkınları meşrulaştırmanın yolu… eşcinsel sapkınları destekleyerek fonlayan Joe Biden… LGBT'li Pete Buttigieg…”, “Fransa, LGBT üzerinden dinimiz İslam'ı hedef alıyor! LGBTİ propogandası… camilerde eşcinselliği teşvik edici vaazlar…”, “İstanbul Sözleşmesi'nin ülkemize dayattığı 'üçüncü cinsiyeti' resmen tanımışlardı: Pakistan'da translar için 'medrese' açtılar! İslam'ın lanetlediği eşcinsel sapkınlar…”, “LGBT'lileri şirin gösterme çabasına büyük tepki var! Kur'an-ı Kerim'i alet ediyorlar”, “Eşcinsel sapkınlıkların kutsanmasını istemişlerdi! Vatikan'dan cevap… rahiplerin eşcinsel sapkınlığı kutsayamayacağı, bunun 'meşru olmadığı'…”, “Sahtekar imansızlar! LGBT sapkınları, Kur'an-ı Kerim dersleri vermeye başladı… LGBT sapkınlarının açtığı medrese…”

Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti

Akit, kültür, sanat, medya ve akademi alanında cinsiyetçi ve homofobik sansür savunusuna devam ederken, ayrımcı uygulamalar ile homofobik nefret siyasetine de aracılık ediyor.

“Piyasada LGBT şemsiyesi bırakmadılar! Boğaziçi gençliği bu kafaya emanet… LGBT'li sapkınların renklerini taşıyan şemsiyeler…”

“Türk oyuncak firmasında eşcinsel rezalet: Artık bebeklerimizi de hedef alıyorlar

İki kadından oluşan oyuncaklardan birisini damat diğerini de gelin olarak giydiren Türk oyuncak firması akıllara durgunluk veren bir eşcinsel rezalete imza atarken, anne ve babaların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne başvurusu da sonuçsuz kaldı…”

Yeni Şafak, LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına karşı manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonda Akit’i aşınca, Akit de Yeni Şafak’tan kopyalayıp yapıştırmak durumunda kalıyor: “Hep birlikte harekete geçtiler! Sinemada LGBT faşizmi… LGBT sapkınlığını meşrulaştırmak için sinema sektörünü baskı altında tutan lobiler… Netflix'te sapkınlığı meşru gösteren içerikler…

“Sözde sanatçı Şevval Sam'a tokat gibi cevap: Zır cahillik… LGBT'li sapkınların lobisi haline gelen "İstanbul Sözleşmesi" adlı fesat projesi…”

“Özdemir Erdoğan'dan bir çıkış daha: Zeki Müren kötü örnek olmadıysa bu LGBT'ler nereden çıktı? …her toplumsal harekette, alakalı alakasız çok renkli bayraklarıyla boy gösteren LGBT'ler nereden çıktı..."

“Ahlaksızlığa yargı onayı! RTÜK ceza veriyor mahkeme bozuyor… ahlaksız diziler… eşçinsel sapkınlığı meşrulaştırma…”

“Cumhuriyet ve BirGün yine enselendi! ‘Kadın hakları’ ile süsleyip… LGBT sapkınlığı… İstanbul Sözleşmesi’nin LGBT ile olan bağlantısını…”

Akit bu kez de Millî Gazete’den aktarıyor: “Gençlerin çevresi bunlarla çevrildi! Dijital tehlike… Sapkınlık tehdidi… Ahlaksız ve sapkın LGBTİ örgütleri… Toplumsal cinsiyet, eşcinsel çocuk, cinsiyet özgürlüğü gibi sapık fikirlerini sanalda yayan LGBTİ örgütleri… 2004 yılında Dernekler Kanunu’nun değiştirilmesiyle tüzel kişiliğe hak kazanan LGBTİ örgütleri… sapkınlıklar… LGBTİ propagandası…”

“Eşsincel sapkınlık (LGBT) ile boşanmayı bir tutan Odatv virüs saçıyor! LGBT'yi meşrulaştırmaya çalışıyor… LGBT’yi meşru göstermeye çalışan Odatv; boşanma ile eşcinsel sapkınlığı bir tutmaya çalışarak sapkınlığa giden yolun önünü açmaya çalışıyor…”

“Karanlık Odatv'den Ayasofya İmamı Mehmet Boynukalın için aşağılık ifadeler… Namus’ kavramını ‘sözde’ olarak geçiren, eşcinsel sapkınların yolunu açan İstanbul Sözleşmesi’ni destekleyen Odatv…”

Akit yazarlarından homofobik nefret “köşe”leri

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’ten köşe yazarı, aynı zamanda Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratları ile süslediği, bezdirici tekrarlarıyla sündürdükçe sündürdüğü Mart ayı köşe yazılarında, kendini kolluk ve savcı yerine koyuyor, “Bu ne utanmazlıktır, Boğaziçi’liler?” başlıklı yazısında, öğretim üyelerine “cahil” ve “şapşal” demeyi de ihmal etmiyor. “Barda buluşanlar birbirini öldürüyor, suçu bize yıkıyorlar!” başlıklı köşe yazısında bıktırıcı cinsiyetçi ve homofobik nakaratlarını tekrar ediyor.

Akit yazarlarından Abdurrahman Dilipak, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemini komployla harmanlayan, hep aynı nakaratla araya LGBTİ+’ları da katmaya devam eden “köşe”lerine Mart ayında da devam etti.

LGBTİ+ yurttaşların anayasal haklarını kullanmak istemelerinden ne anladığını, “Evet insanlar azar oldu, bu iş azar azar oldu! Bu işler olurken, azarlayan olmadı” sözleriyle anlatan Akit yazarı Dilipak, insan haklarını tanımayan, ayrımcı, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret nakaratlarından komployla karışık Mart seçkisinde, “İnsan hakları mı dediniz! LGBT bunlar için en temel haktır, haşa!” çekiyor.

Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu ve Dilipak’ın ardından, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret nakaratlarıyla “köşe”leri dolduran Akit’in 2021 Mart ayı manipülasyon muhabbetlerinin tamamına buradan bakılabilir.

Muhafazakâr iktidarın mainstream’i…

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’in aylık nefret söylemi listesi, LGBTİ+’lara (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) yönelik ayrımcı dil, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri içeren “haber” ve “köşe” yazılarının takibi ve kaydından oluşuyor.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden muhafazakâr medya organlarından Akit, iktidarın yaygın medya organı olmasından kaynaklı rahatlıkla ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımıyor.

En son savcılığın, “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefretini görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve iktidara yakınlığın sağladığı ayrıcalık ile homofobik hoyratlığını iyice arttıran Akit, LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran Devlet kaynaklı kurumsal homofobik nefret söyleminin de ayyuka çıkmasıyla “köşe” yazıları ve “haber” adı altında hazırladığı nefret bültenleriyle yayına devam ediyor.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları
İstihdam