26/10/2022 | Yazar: Ali Erol

Homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Eylül ayı ayrımcı dil ve nefret seyrini izledik.

Akit’in homofobik nefret siyasetinin Eylül seyri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, medya çalışmaları kapsamında, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve kurumsal ayrımcılıkla nefret suçuna teşvik yayın organı Akit’in Eylül ayı seyrini hazırladı.

Kaos GL Derneği’nin Medya İzleme Raporu’na göre, sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+’ları ve LGBTİ+ örgütlerini hedef haline getiren hükümet yanlısı muhafazakâr medya organlarından Yeni Akit, ayrımcı diliyle homofobik nefret söylemini 2022’nin Eylül ayında da sürdürdü.

Cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona ortak olan, doğrudan üreten ve yayan Akit’in aylık nefret söylemi Eylül listesi, “Akit, doğrudan hedef alıyor; ayrımcılık ve nefret suçu işliyor”, “Akit’in homofobik nefret siyaseti”, “Akit’in homofobik nefreti sınırları aşıyor”, “Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti” ve son olarak “Akit yazarlarından Eylül ayı homofobik nefret köşeleri” başlıklarından oluşuyor.

Akit, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına bahane, LGBTİ+’ların varoluşunu ve eşit haklarını tanımayarak damgalama, kriminalizasyon, hakaret ve hedef göstermeyle kurumsal ayrımcılığa teşvik eden nefret siyasetinin nakaratlarını Eylül ayı boyunca, “haber” adı altında şöyle sıraladı…

“Eşcinsel sapkınlar”, “LGBT sapkınlığı”, “sapkın LGBT”, ““LGBT-İ dayatması”, “eşcinsel sapkınlık lobisi”, “LGBT dayatması”, “sapkınlık dayatması”, “sapkınlık”, “LGBT propagandası”, “sapkın seviciler”, “LGBT'li sapkınlar”, “sapkınlar insan değildir”, “ulan i.bneler”, “lanet olasıca sapıklar”, “aşağılık i.bneler ve sevinci karılar”, “LGBT dili”, “eşcinselliği normalleştirmek”, “cinsiyetsiz toplum sapkınlığı”, “LGBT-İ illeti”, “sapkın travesti”, “eşcinsel sapkınları temsil eden paçavra”, “eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırmak”, “LGBT sempatizanlığı”

“LGBT lobisi”, “yurt dışı fonlu eşcinsel dernekleri”, “aileyi yok etme planları”, “aileyi ifsad projesi”, “küresel toplum mühendisliği projesi”, “sözde sivil toplum kuruluşu”, “sözde dernekler”, “LGBT küresel bir terör örgütüdür”, “sapkın ideoloji”, “terör”, “azgın güruh”, “şer hareketi”, “sapkın örgüt ve arkasındaki küresel çete”, “"ahlak teröristlerinden" müteşekkil LGBT örgütü”, “sapkınlığa dur de”, “eşcinselliğe geçit yok”, “LGBTİ gibi şer güçlere karşı milli STK’lar”, “LGBTİ derneklerinin kökünün kazınması”, “LGBT paçavrası”, “terör örgütleri ve LGBT dernekleri”, “virüs gibi saran LGBT propagandaları”, “sapkınlıkla mücadele”

Akit, doğrudan hedef alıyor; ayrımcılık ve nefret suçu işliyor

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla hak savunucularına, LGBTİ+’lara ve örgütlerine doğrudan saldıran nefret medyasının başını çeken Akit, hakaret ve hedef göstermelerine Eylül ayında da devam etti.

Akit, Eylül ayı boyunca yürüttüğü nefret siyasetiyle LGBTİ+’ların en temel anayasal haklarına karşı “haber” adı altında kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrısı yapmakla yetinmedi, LGBTİ+’ları ve derneklerini doğrudan hedef aldı, hedef alanların “sapkınlar” söylemine aracılık etti.

Akit, Kaos GL’nin haber sitesi kaosGLorg’dan, “2022 Ağustos ayının homofobik nefret köşeleri” haberini okuyor: “Eşcinsel sapkınlar Akit'i sahiplerine şikayet etti! İsveç'ten fonlanan Kaos GL adlı eşcinsel derneği, sapkınlıkla mücadele eden aralarında Yeni Akit'in de olduğu medya kuruluşlarını sahiplerine şikayet etti… yurt dışı fonlu eşcinsel dernekleri… sapkınlıkla mücadele… aileyi yok etme planları… hadsiz ifadeler…”

Akit, “okur” yorumlarıyla nefret suçuna aracılık ediyor: “Bu sapkınları her yerden kovun. Bu vatan tüm Islam topraklarına kapatın bunların girişlerini”, “sapkınlar insan değildir”, “Ulan i.bneler bu ülkede size rahat yok akit yanlız değil bütün müslüman türk milletinin gözü üzerinizde lanet olasıca sapıklar iğrençsiniz gerçrkten iğrenç düşün bu ülkenin yakasından bunlar başlgıç zorladıkça neler yapacağımızı göreceksiniz”, “Bunların kökü kazınmadıkça insanlık için bir tehdit ya devlet bunlara iyi bir ders verecek ya vatandaş”, “Demek ki bu aşağılık i.bneler ve sevinci karılar basın çetelesi tutmaya başladılar. AKPnin bunu görmezden gelmesi basın özgürlüğüne ve inancımıza hakarettir. Nerede bu kadın kolları ve imam hatipli diyanetli kardeşlerimiz !!!”

Kaos GL Derneği’ni hedef alarak düşmanlaştıran hükümet yanlısı ve muhafazakâr nefret medyasının Yeni Şafak’ın ilk sayfadan “haber” adı altında geçtiği “‘Kaos'u Batı fonluyor” başlıklı karalama yayını aynı gün olduğu gibi ama kaynak belirtilmeden Yeni Akit’te karşımıza çıkıyor: “Türkiye’deki LGBT’lilere 362 milyon lira para geldi! ‘KAOS’u kimin beslediği ortada… Batı tarafından fonlanan ve aileyi ifsad projesi olarak dünyada yaygınlaştırılmaya çalışılan LGBT sapkınlığına Avrupa ve ABD'den para yağıyor… Küresel toplum mühendisliği projesi… LGBT lobisi… sözde "sivil toplum kuruluşu"… İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre… sözde dernekler… beyanlara göre dernekler, aldıkları fonlarla panel, çalıştay, konferans gibi faaliyetler yürüttü… trans mültecilere yönelik projeler… LGBT'lilerin ailelerine destek… üniversite öğrencilerine yönelik LGBT hakları ve aktivizmi üzerine eğitim… Kuruluş olarak da en çok yardım Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler'den (BM) geldi…”

Bozacı Akit, şıracı Milat’a mikrofon tutuyor: “LGBT küresel bir terör örgütüdür… Almanya ve ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin vakıfları tarafından maddi, CHP ve HDP’nin ise siyasi olarak destek verdiği LGBT’nin son birkaç yıldır ülkemizde ve tüm dünyada terör estirdiğine dikkat çeken Gazeteci-Yazar Özlem Doğan, “Karşımızda bir terör örgütü ve bu terör örgütünü karanlık bir misyon üzere kuran, kurgulayan bir üst akıl var. Sapkın ideolojisini kabul etmeyenleri linç eden bir toplulukla karşı karşıyayız” tespitinde bulundu… Sapkın LGBT… terör… azgın güruh… aile kavramını yok etmeye yeminli kötülük… şer hareketi… LGBT artık kelimenin tam anlamıyla beka sorunudur… LGBT ve derneklerinin tüm faaliyetleri yasaklanmalı, misyonerliğini yapmaya kalkışanlara da ağır hapis cezaları verilmeli… LGBT’ye bağlı KAOS GL sık sık beni hedef gösteriyor…”

Eşcinsel sapkınlıkla mücadelede kararlılık mesajı! Büyük buluşma 18 Eylül'de Saraçhane'de… eşcinsel sapkınlar… sapkın örgüt ve arkasındaki küresel çete… Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu olarak ailemizi ve nesillerimizi mahvetme gayesiyle ülkemiz semalarına karabasan gibi çökmüş "Ahlak Teröristlerinden" müteşekkil LGBT örgütünün tüm derneklerinin, yapılanmalarının, kafe ve barlarının kapatılması, tüm propaganda faaliyetlerinin durdurulması, yasaklanması için yıllardır verdiğimiz mücadeleye ek olarak imza kampanyası düzenledik ve 150 bin imzaya ulaştık. Çok yakında bu imzaları hazırladığımız raporla birlikte TBMM’ye sunacağız. Yüce Meclisimizin ve Devlet büyüklerimizin halkın sesine ve bunca imzaya duyarsız kalmayacağını ümit ediyor, gereğinin yapılmasını milletçe bekliyoruz.”

“Saraçhane'de Büyük Aile buluşmaları başladı… LGBT örgütünün tüm derneklerinin, yapılanmalarının kapatılması; tüm propaganda faaliyetlerinin durdurulması ve yasaklanması için…”

“İstanbul dev protestoya hazır: Sapkınlığa dur de, aileni koru! Kutsal aile yapısını, toplumu ve genç nesli tehdit eden LGBT lobisi…”

Eşcinselliğe geçit yok! Saraçhane'deki dev yürüyüş öncesi LGBT sapkınlığına karşı binlerce imza toplandı! eşcinsel sapkınlar… LGBT yapılanmalarının sonlanması için…

“Ailelerimiz için Saraçhane’deyiz… LGBT sapkınlığı… LGBTİ gibi şer güçlere karşı milli STK’lar… Hüdayi Vakfı, İsmailağa, Hakyol, Hayrat, İDDEF, Siyer Vakfı, Yedi Hilal, TUGVA, Ülkü Ocakları, Yesevi Alperenler, Osmanlı Ocakları, İstanbul Aile Vakfı, HayDer…”

“LGBT-İ dayatmasına asla geçit vermeyiz… LGBT sapkınlığı… sapkın dayatmalar… İnsanlık ve çocuklar için LGBT-İ dayatmasına dur de… LGBT-İ kirli elini çocuklarımızın üzerinden çek…”

“Eşcinsel sapkınlık lobisi tutuştu! İstanbul'da düzenlenecek dev eylem gözlerini korkuttu… Eşcinsel sapkınların yurt dışı fonlu temsilcileri…”

“LGBT dayatmasına karşı Saraçhane'ye akın ettiler! LGBT dayatmasına karşı aileler… sapkınlık dayatması…”

“İşte onurlu yürüyüş! Aileler LGBT dayatmasına karşı buluştu… Sapkınlık… LGBT dayatması… LGBT propagandası… Bu propagandaya kapılanlara diyoruz ki; Sizin tercihiniz yüzünden yaşam hakkı elinden alınan, hiç doğmayacak bebeklerin hayat hakkı için buradayız…”

“Ailelerin değil, sapkınların yanında saf tuttular! Gökhan Özoğuz, Berna Laçin, Armağan Çağlayan, İlyas Salman, Göksel ve Nevşin Mengü gibi sözde sanatçı ve aydınların LGBT’lilere sahip çıkıp, aile STK’larını ‘ayrımcı’ gibi gösteren paylaşımları büyük tepki çekti…”

“Neslimizi sapkınlara teslim etmeyiz… LGBT lobisinin faaliyetlerine karşı “artık yeter” denilen Büyük Aile Yürüyüşü’ne ünlü isimler de destek verdi. Yeni Akit aracılığıyla siyasilere seslenen sanatçılar Bahadır Yenişehirlioğlu ile Ali Nuri Türkoğlu, USMED Başkanı Said Ercan, yazarlar Tuğrul Selmanoğlu ve eski mankenlerden Tuğçe Kazaz, “Çocuklarımızı tehdit eden LGBT dayatmasına geçit vermeyeceğiz. Devletimiz sapkınlara karşı tavrını daha da güçlendirmeli” mesajı verdi.”

“Abdülhamid oyuncularından LGBT'ye çok sert tepki! Abdulhamid oyuncuları; Bahadır Yenişehirlioğlu ile Ali Nuri Türkoğlu… LGBT sapkınlığına sert ifadelerle eleştiri…”

“Kürşat Mican Büyük Aile Yürüyüşü'nü hedef alanlara isyan etti! LGBT lobisi… sapkın seviciler… LGBT'li sapkınları destekleyen medya kuruluşu ve bazı siyasi isimler…”

Hay sizin lgbt+'nize de sözleşmelerinize de, Batı'nıza da sapıklığınıza da! Çocuklara cinsel ilişkiyi teşvik eden sapkın sözleşme : Lanzarote!”

“Batı LGBT’ye ‘dur’ diyor sıra sende Türkiye… Türkiye’de başta CHP olmak üzere bazı sözde STK’ların, karanlık baroların ve marjinal-sol kesimin savunup sahip çıktığı LGBT’liler… eşcinsel sapkınlar Türk aile yapısını ruh kökünü hedef almaya devam ederken… Devletimizin acilen Allah’ın lanetlediği Lutiliğin ve LGBTİ derneklerinin kökünün kazınması için harekete geçmelidir…”

“Mil-Diyanet Sen sapkın dernekleri üzecek haberi paylaştı! Müslüman Türk milletini LGBTİ’li sapkınlara karşı korumak için mücadele veren Mil-Diyanet Sen LGBTİ’li insan müsvettelerini üzecek bir haberi duyurdu… 2021 ve 2022 yılında LGBTİ’li sapkın derneklerin kapatılması için Mil-Diyanet Sen tarafından İçişleri Bakanlığı’na dilekçe… Konuya ilişkin İçişleri Bakanlığı’ndan Müslümanları sevindirecek bir cevap: “Derneklerin denetiminde 5253 sayılı Dernekler Kanunu ve ilgili mevzuata göre gerekli incelemeler yapılmaktadır””

Akit’in homofobik nefret siyaseti Eylül listesi

Hükümet destekli kurumsal homofobik nefret söylemi ve ayrımcı dile aracılık etmekle yetinmeyen Akit, muhalefete yönelik karalama kampanyası bahanesiyle nefreti doğrudan üretiyor, yayıyor ve teşvik ediyor. LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık hakkını inkâr yetmeyince yaftalayan, hedef gösteren, kriminalize eden, düşmanlaştıran Akit’in cinsiyetçi ve homofobik nefret siyasetinin Eylül ayı seyrinden başlıklar şöyle sıralandı…

“Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden Disney Plus'a LGBT tepkisi! 'Bu yapılan çocuk istismarı değil de nedir?' Cumhuriyet Kadınları Derneği, "Türk Milleti çocuklarını LGBT saldırısına yedirmeyecektir"…”

“HDP Trabzon meydanında miting planlamasına tepki: ‘Bu ateş onları da yakacaktır’ LGBT ve PKK sever HDP…”

“Hadsiz HDP'liye bak sen! Müslümanları uyaran İşliyen Hoca'yı "hadsizlikle" itham etti… Oya Ersoy, son olarak eşcinsel sapkınlara verdiği destekle gündeme gelmişti…”

“Büyük Aile Yürüyüşü HDP'yi tutuşturdu! Oya Ersoy aileyi koruyanları "ayrımcılıkla suçladı… Eşcinsel sevici… LGBT lobisi…”

“İnsanlık dersi vermeye kalkana bak sen! HDP'li Hüda darbecileri böyle savundu… başındaki örtüsü ile mecliste LGBT paçavrası açan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya…”

“Yeni Akit'e konuşan Tuğçe Kazaz'dan siyasilere LGBT çağrısı! LGBT dayatması… eşcinsel sapkınlığı… LGBT'yi bu topraklardan söküp atmalıyız… Yeni Akit aracılığıyla LGBT sapkınlığına yönelik önemli mesajlar veren Kazaz…”

“MHP’li Kalyoncu: Karaburun Bilim Kongresi HDP ve LGBT dayanışmasının maskesidir!

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde Karaburun Bilim Kongresi’ne tepki göstererek…”

“Bakan Soylu: 'Türk siyaseti PKK vesayetinin altında inim inim inlemektedir' Terör örgütleri ve LGBT derneklerine kadar her türlü organizasyonla Türk milletinin manevi bariyerlerinin aşılmaya çalışıldığını belirten Soylu…”

LGBT dili kullanan Aile Bakanı Derya Yanık'a tepkiler çığ gibi büyüyor: Hangisi nefret söylemi? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık… LGBT dayatması… LGBT'li sapkınların yürüyüşlerindeki nefreti görmezden gelen Bakan Yanık…”

“'Aile bakanı' mı, 'LGBT bakanı' mı? Bakan Derya Yanık, aileyi savunan vatandaşları hedef aldı! Tepki gelince çark etti… sapkın girişimler… LGBT dayatması… aileyi dinamitleyen sapkınlık… Aile için yürüyüş yapanları destek vermek yerine LGBT'lileri savunması üzerine "'Aile bakanı' mı, 'LGBT Bakanı' mı?" dedirten Yanık…”

“Aile Bakanı Derya Yanık: 'Eşcinselliği normalleştirmek gibi bir bakış açımız...' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık… Eşcinselliği normalleştirmek gibi bir bakış açımız asla olamaz…”

“Karar verildi! Fatih Erbakan'dan aday açıklaması… Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan… Deizm, ateizm ve LGBT gibi kavramların toplumu cinsiyetsiz sapkınlığa yönelttiğini söyleyen Erbakan… Dış güçlerin bünyemize zerk etmek istediği bir zehir; LGBT sapkınlığı var. Cinsiyetsiz toplum sapkınlığı…”

“Eşcinsel sapkınların önünü açan sözleşmeyi yürürlüğe sokacaklar! Altılı masaya tepki

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan… İstanbul Sözleşmesi… İstanbul Sözleşmesi demek, toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında cinsiyetsiz toplum oluşturmak demektir…”

Sapkın proje ‘Eşcinsel İmam’ Mohamed Zahed’in İstanbul konferansına Garanti BBVA ve Ekrem İmamoğlu desteği! alçak proje… LGBT propagandası… pedofili kitapları…”

“LGBT-İ illetine zillet sponsor! Para baronları ile CHP ve avaneleri kirli bir işbirliğine daha imza attı… Fransa’da kurduğu sözde ‘Müslüman LGBT’liler Derneği’ ile eşcinsel sapkınlığı mütedeyyin kesime şirin göstermeye çalışan Dr. Ludoviç Mohamed Zahed…”

“Eşcinsel sözde imamla ilgili o şok bilgi ortaya çıktı! Vay pislik vay… "Eşcinsel kimliği ön plana çıkarılarak İstanbul’da Kasım ayında yapılacak konuşmaya davet edilen Ludovic Zahed… “gerçek bir ‘imam’, yani din adamı mı?” araştırması yaparken ilginç bilgilerle karşılaştım" ifadelerini kullanan Ersin Çelik…”

“İBB’nin aracında LGBTİ’li ile fuhuş! Taciz, tecavüz ve erkek erkeğe ilişkinin salgına dönüştüğü CHP… eşcinsel sapkınlığı… sapkın travesti…”

“Sıra bizde! İhsan Şenocak: LGBT Avrupa'da aileyi çökertti… İlahiyatçı İhsan Şenocak… eşcinsel sapkın LGBT…”

“Cübbeli Ahmet Hoca MAO'cu Doğu Perinçek'e övgüler dizdi! "İslami kesimden daha bilinçli" Ulusal Kanal canlı yayınında konuşan Cübbeli Ahmet Hoca… LGBT sapkınlığı…”

“Taksim Gezi Parkı'nda çarşaf yaktılar! eşcinsel sapkınlık… LGBT lobisi…”

“LGBT lobisi her yolu deniyor! “Müslümanlar uyanık olmak zorunda” İstanbul Fatih’teki Büyük Aile Yürüyüşü’ne öncülük eden Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican… LGBT lobisi… eşcinsel sapkınları temsil eden paçavra… eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırmak…”

Akit’in homofobik nefreti sınırları aşıyor

Akit’in cinsiyetçi ve homofobik nefret yayınında sınırları aşan başlıklar Eylül ayında şöyle listelendi…

“Küreselci Biden, LGBT karşıtı olan Trump ve destekçilerine saldırdı: Demokrasi için bir tehdit… Trump geçtiğimiz günlerde LGBT'yi dünya için bir tehdit olarak gördüğünü açıklamış 'bizim için iki cinsiyet var, kadın ve erkek. Üçüncüsü yok' demişti…”

“Anne babalar dikkat! Çocuklara yönelik çizgi filmde eşcinsellik propagandası! Peppa Pig’de ilk defa bir eşcinsel çift karakter yer aldı…”

“Irak Kürt Bölgesel Yönetimi LGBT faaliyetlerini yasaklamaya hazırlanıyor... LGBT propagandası…”

“Tam bir rezalet! BM merdivenlerinde skandal görüntü… Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na ev sahipliği yapan Birleşmiş Milletler Merkez Binası merdivenlerinin LGBT renklerine boyanması büyük tepki çekti…”

“Sapkınlardan şimdi de Kâbe’ye saygısızlık… İfade özgürlüğünü ve insan haklarını savunmak için kurulduklarını iddia eden Almanya menşeli PixelHelper adlı sözde yardım kuruluşu LGBTİ’li sapkınların destekçisi çıktı… Sapkınlığın büyük projelerinden biri olan LGBT… LGBTİ paçavrasının renkleri…”

“Türkiye devreye girdi! Almanya’da eşcinsel 'sözde aileye' verilen Emir bebek sapıklardan kurtarıldı… Almanya’da ailesinden koparılıp eşcinsel aileye verilen…

Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti

Akit, kültür-sanat, spor, eğitim ve medya alanında cinsiyetçi ve homofobik sansür savunuculuğuna devam ederken, ayrımcı uygulamalar ile homofobik nefret siyasetine Eylül ayında da aracılık etmeyi sürdürdü.

“Bu kitapları çocuklarımızdan uzak tutun! adı çok masum ama içeriği sapkınlık dolu Afacan Beşler çocuk kitapları serisinde cinsiyetsizlik aşılanmaya çalışılıyor... eşcinsellik propogandası…”, “Çocuğunuza her kitabı okutmayın… Eğitim Danışmanı Tuba Ülker… başörtülü bir yazarın LGBT sempatizanlığı yaparak eşcinselliği öven kitap önerdiği video…

“İmam Hatiplileri çirkin sözlerle hedef almıştı! Gülşen'e 702 şoku! gayri ahlaki sözler… eşcinsel sapkınları simgeleyen renklerin oluştuğu paçavrayı sallayarak LGBT propagandası yapan Gülşen…”

“Senin amacı ne? Mabel Matiz'den eşcinsel sapkınlara Büyük Aile Yürüyüşü için çağrı! eşcinsel sapkınları kışkırtarak…”, “Her şeye maydanoz Şahan LGBT dayatmasını savundu!

küresel çetelerin LGBT dayatması… LGBT illeti…”, “Laçin'e 'Kızın eve LGBT'li ile gelse..' sorusu! Cevabı utandıracak cinsten… zihin dünyasının ne kadar karanlık olduğunu kanıtladı.”, “Gökhan Özoğuz LGBT sapkınlığını savundu… Sapkınlık lobisi… eşcinsel savunucuları… LGBT'ye karşı koyulan ortak tepki…”, “Metin Uca LGBT sapkınlığına karşı duranlarla alay etti! LGBT lobisine hizmet… sapkınlığa karşı duran aileye duyarlı kişiler…”

“Tamer Karadağlı'dan LGBT lobisine tokat gibi sözler! LGBT dayatması… LGBT sapkınlığı…”, “Mehmet Ali Erbil gibi bir adam bile isyan etti! 'Eşcinsellik sapkınlıktır'”, “LGBT'lilerin yürüyüşüne katılarak sapkınlığa destek verip o anları sosyal medya hesabından paylaşan Seda Sayan”, “LGBT sapkınlığına gönüllü elçi olmayı kendisine paye bilmiş bu sapkın kadın”

“LGBT'nin reklamını yapmak serbest, eleştirmek yasak! Youtube, Yeni Şafak'ın LGBT sapkınlığını deşifre eden videosunu... "LGBT sapkınlığını" eleştiren videosunu…”, “LGBT lobisinin medyası sapkınlığa karşı duyarlı vatandaşları böyle hedef aldı! "Gericiler"… eşcinsel sapkınlığı… LGBT lobisi…”, “LGBT lobisine hizmet eden medya Büyük Aile Yürüyüşü'nü böyle hedef aldı! LGBT lobisi… sapkınlık sevicileri…”, “Erdoğan’a öyle LGBT sevicisi İmamoğlu’na böyle! Milli Gazete'de şimşekleri attıran haberler”, “LGBT lobisi eşcinsellik karşıtı yayınlara izin vermiyor! Yeni Şafak’tan sonra bir sansür de Daily İslamist’e.. LGBT lobisi… eşcinsel sapkınlar…”

“RTÜK Başkanı'ndan kendisine saldıran LGBT lobisine cevap: Sonuna kadar mücadele edeceğiz! LGBT lobisi… LGBT’li sapkınlar… eşcinsel sapkınlar…”, “İşte RTÜK'ün hedefe konmasına sebep olan kamu spotu! "Ülkemizi bir virüs gibi saran LGBT propagandalarına karşı...””

“LGBT lobisi boş durmuyor! Bu rezil film Türkiye'de vizyona girecek... İki eşcinsel sapkın erkeğin bir kız çocuğunu evlatlık almasını konu edinen "Knock at the Cabin" adlı film… on binlerce vatandaş CİMER'e…”

Akit yazarlarından Eylül ayı homofobik nefret köşeleri

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Yeni Akit’in köşe yazarı, aynı zamanda Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, muhalefet karalama bahaneli homofobik nefret siyasetinden hep aynı nakaratları tekrar ederken gene 6’lı masaya sallıyor: “Millet ittifakının adayı bir eşcinsel mi olacak?”

Akit yazarı Zekeriya Say, kopyala-yapıştır hep aynı nakaratlarla “Kılıçdaroğlu geldi “irtica” hortladı!” diyor… Akit yazarı Yaşar Değirmenci, “Lider başkanla, lider Türkiye’ye yürürken sıkıntılarımız”ı sayıyor: “Fıtrattan uzaklaştırılan, cinsiyet değiştirme hayati olayı, LGBT lobisi, bu lobinin Avrupa Birliği fonuyla yayılması da ayrı ve önemli derdimiz, meselemiz.”

Ha Akit ha Milat, “Prof. Dr.” köşe yazarı Sefa Saygılı için fark etmiyor; Milat’ın ardından bir “köşe” de Akit’ten: “Halkımız LGBTİQ+ dayatmasına “hayır !” dedi…” Akit yazarı Abdurrahman Dilipak’tan, “Şimdi Akit Media grubuna veda vaktidir”, Haber Vakti’nde devam: “Bu “Fahişeler’’ ve onların türevlerine karşı halk ayakta…

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in köşe yazarlarının nefret nakaratlarıyla doldurdukları Eylül ayı “köşe”lerinin tamamına buradan bakılabilir.

Muhafazakâr iktidarın mainstream’i…

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’in aylık nefret söylemi listesi, LGBTİ+’lara (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) yönelik ayrımcı dil, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri içeren “haber” ve “köşe” yazılarının takibi ve kaydından oluşuyor.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden muhafazakâr medya organlarından Akit, iktidarın yaygın medya organı olmasından kaynaklı rahatlıkla ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımıyor.

En son savcılığın, “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefretini görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve iktidara yakınlığın sağladığı ayrıcalık ile homofobik hoyratlığını iyice arttıran Akit, LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran Devlet kaynaklı kurumsal homofobik nefret söyleminin de ayyuka çıkmasıyla “köşe” yazıları ve “haber” adı altında hazırladığı nefret yayınını sürdürüyor.


Etiketler: medya
İstihdam