23/09/2022 | Yazar: Ali Erol

Homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in Ağustos ayı ayrımcı dil ve nefret seyrini izledik.

Akit’in homofobik nefret siyasetinin Ağustos seyri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, medya çalışmaları kapsamında, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve kurumsal ayrımcılıkla nefret suçuna teşvik yayın organı Akit’in Ağustos ayı seyrini hazırladı.

Kaos GL Derneği’nin Medya İzleme Raporu’na göre, sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+’ları ve LGBTİ+ örgütlerini hedef haline getiren hükümet yanlısı muhafazakâr medya organlarından Yeni Akit, ayrımcı diliyle homofobik nefret söylemini 2022’nin Ağustos ayında da sürdürdü.

Akit, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına bahane, LGBTİ+’ların varoluşunu ve eşit haklarını tanımayarak damgalama, kriminalizasyon, hakaret ve hedef göstermeyle kurumsal ayrımcılığa teşvik eden nefret siyasetinin nakaratlarını Ağustos ayı boyunca, “haber” adı altında şöyle sıraladı:

“Sapkınlar”, “eşcinsel sapkınlık yapan”, “eşcinsel sapkınlar”, “sapkın temsilcileri”, “LGBT sapkınlığı”, “LGBTİ'li sapkınlar”, “LGBT çocuğu”, “LGBTİ midir nedir?”, “sapkınlıkla mücadele”, “LGBTİ'li sapkınlarla mücadele”, “sapkın akımlar”, “sapkınlara karşı bir protesto gösterisi”, “LGBTİ+ bayrağı açanlar”, “LGBT paçavrası”, “LGBTİ adlı sapkın grubun paçavrası”, “eşcinsel sapkınların bezi”, “eşcinsel sapkınların LGBT bezi”, “eşcinselleri temsil eden renklerin oluşturduğu paçavra”, “LGBTİ’li sapkınların bayrağı”, “eşcinsel sapkınları temsil eden renkler”, “LGBT’li sapkınların paçavrası”, “LGBT bayrağı açarak sapkınların propagandası”, “LGBT'li eşcinsel sapkınları savunmak”, “eşcinsel sapkınlara destek”, “eşcinsel sapkınlığı meşrulaştırma”, “LGBTİ+ propagandası”, “eşcinsellik propagandası”, “eşcinsel sapkınların propagandası”, “ahlak teröristleri”, “ahlak yoksunları”, “sapık LGBT zihniyeti”, “İb*e”, “fahri LGBT üyesi”, “ahlaksızlık”, “lanetlenen topluluk”, “LGBTİ'li sapkınların kirli düşünceleri”, “eşcinsel sapkınların temsilcisi İsveç fonlu Kaos GL”, “toplumu ifsat eden eşcinsel LGBT dernekleri”,

“Eşcinsel hastalığı”, “insan fıtratına aykırı olan eşcinsellik sapkınlığı”, “insanın fıtratına aykırı olan eşcinsellik”, “virüs gibi yayılan LGBT bataklığı”, “memlekete virüs gibi yayılan LGBT sapkınlığı”, “cinsiyetsizliği meşrulaştıran cinsel sapıklar”, “LGBTİ’ye alıştırmak”, “LGBTİ'yi yaygınlaştırmak”, “Avrupa ülkelerinin 5. kol faaliyeti”, “sapkınlara vaat”, “sapkınların legalleşmesine yardımcı olan İstanbul Sözleşmesi”, “LGBT'nin yolunu açan İstanbul Sözleşmesi”

Cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona ortak olan, doğrudan üreten ve yayan Akit’in aylık nefret söylemi Ağustos listesi, “Akit hedef aldığı LGBTİ+’lara karşı her ay ayrımcılık ve nefret suçu işliyor”, “Akit’in homofobik nefret siyaseti Ağustos listesi”, “Akit’in homofobik nefreti sınırları aşıyor”, “Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti” ve son olarak “Akit yazarlarından Ağustos ayı homofobik nefret köşeleri” başlıklarından oluşuyor.

Akit hedef aldığı LGBTİ+’lara karşı her ay ayrımcılık ve nefret suçu işliyor

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla hak savunucularına, LGBTİ+’lara ve örgütlerine doğrudan saldıran nefret medyasının başını çeken Akit, hakaret ve hedef göstermelerine Ağustos ayında da devam etti.

Akit, Ağustos ayı boyunca yürüttüğü nefret siyasetiyle LGBTİ+’ların en temel anayasal haklarına karşı “haber” adı altında kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrısı yapmakla yetinmedi, LGBTİ+’ları ve derneklerini doğrudan hedef aldı, hedef alanların “sapkınlar” söylemine aracılık etti.

Akit, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın LGBTİ+’ları ve HIV’le yaşayanları hedef gösteren nefret hutbesini hatırlatan haberi, “Hani eşcinsel hastalığı değildi? Kaos GL'den ücretsiz HIV testi kampanyası!” başlığını taşıyor. “Eşcinsel sapkınların temsilcisi İsveç fonlu Kaos GL, temsil ettikleri reziller için ücretsiz HIV testi kampanyasını büyüttüklerini duyurdu” diye devam eden Akit’in damgalayıcı haberi aynı zamanda doğrudan Kaos GL Derneği’yle çalışmalarını da hedef gösteriyor.

kaosGLorg’un “Anonim ve ücretsiz HIV testi Adana ve Samsun’da” haberini alıp çarpıtıp damgalayan ve hedef gösteren bir nefret söylemine çeviren Akit, “HIV virüsünün eşcinsel sapkınlardan yayıldığı gerçeğini hemen her platformda inkar eden sapkın temsilcileri” ifadesini kullandı.

“Ailemizi ancak İslam korur” başlığı altında Akit, “İnsan fıtratına aykırı olan eşcinsellik sapkınlığı çeşitli platformlar aracılığıyla topluma dayatılmaya çalışılırken, çocuklarını virüs gibi yayılan LGBT bataklığından korumak isteyen şuurlu Müslümanlar ülkenin dört bir yanında harekete geçti”ği haberi veriyor. Akit, Baran dergisinin, “Ülke çapında sapkınlığa karşı kıyam” başlığıyla duyurduğu “afişleme” eylem haberinden aktarıyor: “Ülkenin dört bir yanından Müslüman Anadolu insanı, “Ailenizi Ancak İslam Korur” temalı afişlerle sokakları süsledi… insanın fıtratına aykırı olan eşcinsellik… cinsiyetsizliği meşrulaştıran bu tarz cinsel sapıklar… memlekete virüs gibi yayılan LGBT sapkınlığı… sapkınlığa karşı acil önlemler…”

Baran dergisinin “Ailenizi Ancak İslam Korur” başlıklı afiş asma “kıyam”ı İzmir’de devam ediyormuş: “Müslümanlar İzmir’de LGBT sapkınlığına dikkat çekti”. Akit, Baran dergisinin haberini, “Müslümanlar İslam şehri İzmir’de, LGBT sapkınlığına böyle dikkat çekti” başlığıyla aktarıyor: “Müslüman Anadolu gençleri, malesef Batıcı seküler kesimin merkezi olarak görülen kadim İslam medeniyetinin muazzez şehirlerinden olan İzmir’in birçok yerinde, LGBT sapkınlığına dikkat çekerek “Ailenizi Ancak İslam Korur” başlıklı afişler astı.” Akit, “LGBT sapkınlığı”na dikkat çeken “Ailenizi Ancak İslam Korur” başlıklı afişlerin, “Alevilerin merkezi olan İstanbul Küçükçekmece’de” de asıldığını aktarıyor.

Akit, LGBTİ+ toplumunu sistematik olarak hedef alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Ağustos ayında İstanbul Şile Muharip Gaziler Derneği’nde “LGBTİ’yi Avrupa ülkelerinin yaygınlaştırmak istediğini” söyleyip, “LGBTİ’ye alıştırıp gençliğimizi elimizden alacaklar” diye konuşması, “Bakan Soylu, Avrupa ülkelerinin 5. kol faaliyetini açıkladı: Gençliğimizi LGBTİ’ye alıştırıp elimizden alacaklar” başlığıyla aldı: “LGBTİ midir nedir?”

Akit, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Ağustos ayında, Zafer Bayramı’nda yaptığı, LGBTİ+ karşıtı ikinci konuşmasını, “Bakan Soylu: Biz sizin gibi LGBT çocuğu değiliz” başlığıyla aktardı: “Biz sizin gibi LGBT çocuğu değiliz, biz Ayetel Kürsilerin çocuğuyuz”

Akit, homofobik ve transfobik nefret söylemleriyle 2016 İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ve Trans Onur Yürüyüşü’nü tehdit etmekten yargılanan ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan ceza alan Kürşat Mican’ın başkanlığını yaptığı “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” isimli grubun “Aileni ve Neslini Koru, Sapkınlığa Dur De” sloganıyla yürüttüğü nefret kampanyasını takip ediyor: “İslami hassasiyete sahip STK'lardan sapkınlara karşı istişare toplantısı! 'Küfre karşı tek yumruk olacağız’ “LGBTİ'li sapkınlar”, “sapkınlıkla mücadele”, “LGBTİ'li sapkınlarla mücadele”, “sapkın akımlar”, “sapkınlara karşı bir protesto gösterisi”

Akit, son dönemim gözde imamı Halil Konakçı’nın kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrılarına aracı oluyor: “Halil Konakçı'dan kritik çağrı: Devlet engel olmalı… LGBTİ+ bayrağı açanlar… LGBTİ+ propagandası… lgbt paçavrası… ahlak teröristleri… ahlak yoksunları…”

Akit, damgalamaya devam ediyor: “Yeni bir virüs mü var? Hollanda'da korkutan artış! İlk kez bini geçti… Eşcinsel ilişki yaşayanlarda daha çok görülüyor!”

Akit’e damgalamak yetmiyor, açık adres doğrudan hedef gösteriyor: “Küçük bebek, eşcinsel sapkınların eline düştü! Aileyi dinamitliyorlar, Aile Bakanı ne iş yapar? Sosyal medyada eşcinsel bir ikili… Eşcinsel sapkınlık yapan 2 kişi… Sapkınlar…”

“Lezbiyen Ebrar'dan küstah paylaşım! gençliğe zehir saçan ve lezbiyen olduğunu kendisi açıklayan voleybolcu Ebrar Karakurt…”

“Gülşen'den skandal 'özür' açıklaması! 'Espri amaçlı sözlerim kötü niyetli kişilerce öne çıkarıldı'… konser sırasında LGBT bayrağı açarak sapkınların propagandasını yapan ve gayriahlaki giyim kuşamı nedeniyle tepki toplayan Gülşen…”

Gülşen yargılanırken, Akit, “Gülşen” haberi yapmaya devam ediyor: “Asıl sapık sensin! LGBTİ’li sapkınların bayrağını açarak, eşcinsellik propagandası yapan çıplak yobaz Gülşen… LGBTİ adlı sapkın grubun paçavrası… sapık LGBT zihniyeti…”

“Sapkınlığın önüne geçilmeli! Şarkıcı Gülşen, Yenikapı’da verdiği konserde LGBT bayrağı açtı… LGBT sapkınlığı… sözde sapkın sanatçılar… LGBT, eşcinsel ve lezbiyenleri normal görenlere Cenab-ı Allah’ın Lut kavmini nasıl helak ettiğini tekrar hatırlatarak…”

Sapkınların bezini açtı! Edepsiz Gülşen'den bir skandal daha: Rahatsız olan arkaya gitsin

Ahlak dışı kıyafetleriyle ve sapkın LGBT'lilere verdiği destekle büyük tepki toplayan edepsiz Gülşen'den bir skandal daha… Ahlak dışı kıyafetiyle konsere çıkan Gülşen, eşcinsel sapkınların bezini açmaya kalktı…”

“Gülşen'den hadsizlik! İmam Hatiplilere çirkin sözler… LGBT'lilere açtığı bayrakla verdiği destekler ile tepki çeken ve teşhirciliğiyle tanınan şarkıcı Gülşen… LGBT bayrağı açmıştı…”

“Alkışlanacak karar! Ahlaksız Gülşen'e ekranlar kapatıldı… LGBT bayrağı… Gayr-i meşru giyim-kuşamı ve sahnede açtığı LGBT renklerini temsil eden paçavra ile kamuoyunun tartışmalı ismi haline gelen Gülşen…”

“Şarkıcı Gülşen için flaş karar! Azgın azınlığın istediği oldu, mahkemeden 'sapık'a skandal tahliye! Edepsiz Gülşen hakkında karar verildi…”

“Kadir Has’ta LGBT’ye yer var, mescide yok… Bünyesinde ‘LGBT Kulübü’ barındıran Kadir Has Üniversitesi… Sapkına var dindara yok… eşcinsel sapkınlar… Kadir Has bünyesinde kurulan LGBT tandanslı “Kadir Has Üniversitesi Cinsiyet Kimliği Çalışma Kulübü”… Üniversite bünyesinde rahatlıkla etkinlikler düzenleyen LGBT’liler…”

“Kadir Has Üniversitesi nihayet ses verdi! Rektörlük'ten 'mescid' açıklaması… Bünyesinde LGBT Kulübü barındırmasına karşın… Okulda LGBT kulübünün bile olmasına karşın…”

Akit’in homofobik nefret siyaseti Ağustos listesi

Hükümet destekli kurumsal homofobik nefret söylemi ve ayrımcı dile aracılık etmekle yetinmeyen Akit, muhalefete yönelik karalama kampanyası bahanesiyle nefreti doğrudan üretiyor, yayıyor ve teşvik ediyor. LGBTİ+’ların eşit yurttaşlık hakkını inkâr yetmeyince yaftalayan, hedef gösteren, kriminalize eden, düşmanlaştıran Akit’in cinsiyetçi ve homofobik nefret siyasetinin Ağustos ayı seyrinden başlıklar şöyle sıralandı…

“Hz. Ömer'in yolundan giden(!) Meral Akşener'den sapkınlara vaat… İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener, sapkınların legalleşmesine yardımcı olan İstanbul Sözleşmesi'ni yaşatacaklarını söyledi… LGBT'nin yolunu açan İstanbul Sözleşmesi…”

“Konakçı Hocaya destek devam ediyor… İslam’ın kadın-erkek ilişkisine ilişkin emirler… LGBT gibi toplumu ifsat eden unsurlarla mücadele eden Halil Konakçı hocamız…”

“Yeniden Refah Partisi'nden Seda Sayan ve Gülşen'e tokat! 'Yaptıkları Allah'a savaş açmaktır'… eşcinsel sapkınların propagandası… Eşcinsellerin desteklenmesinin dinde yeri olmadığını vurgulayan Çolak… "Allah Lut Kavmi’ni yerle bir etti. Sen diyorsun ki ben serbest bırakıyorum, bu düpedüz Allah’a savaş açmaktır.”

“Eşcinsellerin 'kardeşi' bir başörtülü! Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' tiyatrosunda konuşturuldu… LGBT'li eşcinsel sapkınları savunmak… eşcinsel sapkınlara destek…”

“CHP'li belediyenin müdüründen Türk bayrağına alçak hakaret! 'Şehit' yerine 'ib*e' kelimesini kullandı… LGBT'lere destek olmak için yaptığı skandal sosyal medya paylaşımı… "Bayrakları bayrak yapan velev ki ib*elerdir" paylaşımı… "Yürüyüşte çektiğim LGBT simgesi olan gökkuşağı bayrağı fotoğrafını paylaşıp aşağılanan kesime destek vermek istedim. Paylaşımında Türk bayrağı değil, gökkuşağı bayrağı vardı"… 'İb*e' kelimesinin Türk Dil Kurumu'nca da hakaret içerikli bir kelime olduğu bildiren Hakimlik, Türk bayrağı ve şehitlere yazılmış mısralara benzetme yapılmasının ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemeyeceğini…”

“Mustafa Karahasanoğlu ağabey Fatma Yavuz gibi tiplere yıllar önce böyle ders vermişti! lanetlenen topluluk… birçok LGBT yürüyüşüne katılarak, başörtüsünün üzerini eşcinsel sapkınları temsil eden renklerle donattığı…”

“Bu ahlâksızlığı siz yayıyorsunuz… ahlaksızlığa çanak… eşcincel sapkınlığı meşrulaştırma… fahri LGBT üyesi… zillet… fesat İstanbul Sözleşmesi… LGBT’yi, eşcinselliği savunan bunlar hangi ahlaktan bahsediyor…”

“Kılıçdaroğlu'nun 'yasaklayamazsınız' dediği müzik festivalleri, uyuşturucu ve tecavüz yuvası! İşte o iğrenç görseller! ahlaksız müzik festivalleri… aile kurumunu yıkmak için programlanmış olan LGBT'yi açıkça savunan 6'lı masa…

“Manevi ve Ahlaki Kalkınma Yasası hayata geçmeli… Yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de… Çıkarılacak ‘Manevi ve Ahlaki Kalkınma Yasası’ ile toplumu ifsat eden eşcinsel LGBT dernekleri ve benzeri tüm örgütlerin faaliyetleri yasaklanacak…”

“Anlatın beyler bu nasıl ittifak! Saadet ve CHP arasında ‘edepsiz Gülşen’ çatlağı…

Altılı masada sadece Erdoğan’ı devirmek için bir araya gelen partiler arasında şimdi de Gülşen çatlağı oluştu. Saadet Partisi cephesi Gülşen’i, “Sapkın, hadsiz, ahlaksız” olarak nitelerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sanatçı” diyerek serbest bırakılması çağrısı yaptı…”

“CHP'ye sarılan Karamollaoğlu Gülşen'in hadsizliğine ses çıkartamadı… LGBT bayrağı açan şarkıcı Gülşen…”

“Mücahit Birinci’den sanatçı müsvettelerine tepki… LGBT’li sapkınların paçavrası… sanatçı müsveddeleri… sanatçı bozuntusu… AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci’den tepki… LGBT paçavrası…

“Nefret dili kullanan şarkıcı Gülşen'e bir tepki daha… Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, haddini bilmez şarkıcı bozuntusuna tepki gösterdi… Çıplaklığı ve LGBTİ'li sapkınların kirli düşüncelerini halka empoze etmeye çalışan Gülşen…”

Akit’in homofobik nefreti sınırları aşıyor

Akit’in cinsiyetçi ve homofobik nefret yayınında sınırları aşan başlıklar Ağustos ayında şöyle listelendi…

“İsveç'te LGBT karşıtı sağcı parti oylarını artırdı… İsveç Demokratlar Partisi (SD), LGBT, cinsiyetsizleştirme, siyonizm ve neo liberalizm gibi kürselci yapılara karşı olmasıyla da biliniyor…”

“Sırbistan'da halk sapkınlığa karşı sokaklara döküldü! Piskopos silahlanma çağrısı yaptı… sapkınlığı protesto… LGBT nüfusu karşı silahlanma çağrısı… eşcinsel sapkınlar tarafından yapılması planlanan LGBT etkinliği… küreselcilerin nüfus artışını durdurmak için dünyada yaymaya çalıştıkları LGBT sapkınlığı…”

“LGBT'li sapkınlara Sırbistan'da gereken cevap verildi! LGBT’li sapkınlara büyük tokat…”

“Dünya halkları uyanıyor! LGBT'li sapkınlara Sırbistan'dan sonra bir tokat da ABD'den… eşcinsel sapkınların düzenlemek istedikleri etkinliğe karşı sokağa dökülen binlerce aile… Kettle Moraine Okul Yönetimi, LGBT'lileri temsil eden sembollerle renklerin kullanılmasını yasakladı… Eşcinsel sapkınlığa karşı dünya genelinde tepki sesleri… LGBT karşıtı yürüyüş…”

“Ailesinden zorla alınan Emir bebek eşcinsellere evlatlık verildi! Annesi skandala isyan etti…”

Akit’in kültür-sanat ve medyada nefret siyaseti

Akit, kültür-sanat, spor, eğitim ve medya alanında cinsiyetçi ve homofobik sansür savunuculuğuna devam ederken, ayrımcı uygulamalar ile homofobik nefret siyasetine Ağustos ayında da aracılık etmeyi sürdürdü.

“Bi defol git artık hayatımızdan! Yaptığı sansasyonel hareketlerle edepsizlikte sınır tanımayan Bahar Candan… Yaptığı ahlaksızlıklarla adından söz ettiren Bahar Candan, geçtiğimiz günlerde cinsel tercihi itirafıyla olay olmuş ve lezbiyen olduğunu açıklamıştı…”

“CHP'nin eşcinsel sapkınlara yönelik vaatlerine imza atan, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe alınacağı sözüne tek itiraz etmeyip 6'lı masada yer alarak merhum Necmettin Erbakan Hoca'ya en büyük ihaneti gerçekleştiren Saadet Partisi'nin yayın organı Milli Gazete…”

“Oda TV İslami Dayanışma Oyunları'nı savunup, 'muhafazakar' Saadet'in yayın organını hedef aldı! Eşcinsel sapkınlara vaatler verenlerle, terör destekçileri ile ittifak edip, merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın gölgesine sığınan Milli Gazete…”

“Edepsiz Gülşen'le başörtülü kızları bir tuttu! Fatih Altaylı'dan tepki çeken çıkış… Habertürk yazarı Fatih Altaylı, edepsiz Gülşen'in ahlak dışı kıyafetleri konusundaki tavrıyla, başörtülülerin geçmişte yaşadığı zulme karşı gösterdiği direnişi bir tutmaya kalktı… eşcinsel sapkınların LGBT bezini…”

“Toplum ahlakına organize operasyon! Gülşen'den sonra Seda Sayan'dan da sapkınlığa destek… Kendisinden 25 yaş küçük 8. kocası ile İsviçre'ye giden Seda Sayan, eşcinsellerin yürüyüşüne katılarak sapkınlığa destek verdi… Gayr-i ahlaki sahne kıyafetleri ile tepki çeken Gülşen de sahnede eşcinselleri temsil eden renklerin oluşturduğu paçavrayı açarak sapkınlara destek vermişti…”

“Austria Wien maçında skandal! Fenerbahçeli taraftarlardan Gülşen sloganları! LGBT'lilere açtığı bayrakla verdiği destekler ile tepki çeken ve teşhirciliğiyle tanınan şarkıcı Gülşen…”

“Milyonların sesi oldular! Aleyna Tilki'ye büyük şok: Burada görmek istemiyoruz… Toplumun ahlakıyla zıt hayat yaşayan, LGBT savunucusu kişilerin sanatçı kimliğiyle insanların önüne rol model gibi sunulmasına karşıyız…”

“Tamer Karadağlı'ya Twitter'dan kısıtlama! 'LGBT dedikçe saldırıyorlar'… LGBT paçavrası… LGBT'li sapkınlara destek veren şarkıcılar… eşcinsel sapkınlığa karşı bir duruş…”

“Allah'a savaş açıldığını söyleyen Tuğçe Kazaz'dan tarihi çağrı: Bu işgale karşı protesto yürüyüşü başlatıyorum! LGBT bir tercih değil dayatmadır. LGBT aileyi yok etmek, nesli durdurmak, nüfusu azaltmak, dini ortadan kaldırmak, bu nesilleri ulus devletlere düşmanlaştırarak yıkmak ve şeytani düzenin sağlayıcısı olan tek dünya devletini kurmak için küresel şeytanın hayata geçirdiği bir operasyon ve Allah'a karşı açtığı bir savaştır…”

“LGBT sapkınlığına yönelik çarpıcı tespitlerde bulunan Tuğçe Kazaz, LGBT'nin işgaline karşı protesto yürüyüşü başlatacağını açıkladı…”

“Yurt dışı fonlu Ruşen Çakır'dan sapkınlara destek! LGBT'lilere özel haber bülteni.. eşcinsel sapkınların hayatına ilişkin gelişmelerin yer aldığı günlük haber bülteni… LGBT propagandası… Gayr-ı ahlaki giyim kuşam… eşcinsel sapkınları temsil eden paçavralar…”

Akit yazarlarından Ağustos ayı homofobik nefret köşeleri

Akit köşe yazarı Ali Osman Aydın, “CHP- LGBT Koalisyonuyla “O Biçim” Topluma Doğru!” başlıklı köşe yazısını, Gülşen ve reyhan Karaca’nın konserlerinde açtığı “LGBT bayrağı” ile dalgalandırmış: “LGBT’nin toplum içinde ve medya mecralarında görünürlüğü giderek artıyor… Fakat LGBT’nin toplumsal tabanını büyütmesinde, örgütlenmesinde, finans kaynaklarına erişiminde, söz konusu bireylerin “eğitilmesinde” en büyükhâmi CHP… Belediyelerinin finans ve insan kaynaklarını bu oluşum için seferber eden CHP’nin kamusal himayesi LGBT’nin güçlenmesinde ana etken…”, “Kadının tutuklanması onun LGBT ile ilgili aylardır yaptığı onca kirli propagandayı, kucak danslarını, neredeyse çıplak yaptığı şovlarını temize çekti resmen…”

Çalışma hayatında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığının yasaklanması için CHP’nin 2015 yılında TBMM’ne sunduğu kanun teklifini köşesine taşıyan Akit yazarı, söz konusu ayrımcılık karşıtı kanun teklifinden anladığı: “CHP gay generallerin komuta ettiği ponçik bir ordu hayal ediyordu… TSK’nın kimyasını bozacak bir kanser hücresine benzeyen bu tehlikeli kanun teklifi…”

Anlaşılan, kaosGL.org taraması yapan Akit yazarı, CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun gene 2015’te TBMM Başkanlığına sunduğu LGBT’leri de kapsayan Sosyal Uyum ve Sosyal İçerme Kanun Teklifi’yle devam ediyor: “Hep olageldiği gibi “Toplumsal kimliğin tüm çeşitliliği içinde tanınması” denerek meselenin özellikle LGBT ile ilgili boyutu örtük bir biçimde vurgulanıyordu.”

Akit yazarı Ali Osman Aydın, “CHP’li belediyelerin LGBT ile ilgili hizmetleri” diyerekten siyasetin eski defterlerini karıştırmaya devam ederken yaklaşan seçimler öncesi olsa gerek sadete geliyor: “CHP hep olduğu gibi küresel kültür endüstrisinin taşeronluğunda başrolü oynuyor. Onur yürüyüşlerine kurumsal destek veren en büyük siyasi yapı CHP. Bu parti, İsviçre çakısı kadar yapay transseksüellerden ve seks oyuncağı halinde gezen bireylerden oluşan, ailenin tarih olduğu, kirli bir toplum inşa etmeye çalışıyor. Daha fazla tatmin arayışıyla bir cinsel kimlikten diğerine geçen, hazzı saplantı haline getirmiş, akışkan ve cinsel yönden belirsiz kimlikleri çoğaltmak istiyor.”

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik yayın organı Akit’in köşe yazarlarının nefret nakaratlarıyla doldurdukları Ağustos ayı “köşe”lerinin tamamına buradan bakılabilir.

Muhafazakâr iktidarın mainstream’i…

Nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede iktidarın “yaygın medya organı” halini almış olan Akit’in aylık nefret söylemi listesi, LGBTİ+’lara (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) yönelik ayrımcı dil, cinsiyetçi, transfobik ve homofobik nefret söylemleri içeren “haber” ve “köşe” yazılarının takibi ve kaydından oluşuyor.

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden muhafazakâr medya organlarından Akit, iktidarın yaygın medya organı olmasından kaynaklı rahatlıkla ayrımcı dil ve nefrette sınır tanımıyor.

En son savcılığın, “ifade özgürlüğü” bahanesiyle, LGBTİ+’lara yönelik nefretini görmezden gelmesinin getirdiği güvence ve iktidara yakınlığın sağladığı ayrıcalık ile homofobik hoyratlığını iyice arttıran Akit, LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran Devlet kaynaklı kurumsal homofobik nefret söyleminin de ayyuka çıkmasıyla “köşe” yazıları ve “haber” adı altında hazırladığı nefret yayınını sürdürüyor.


Etiketler: medya
İstihdam