22/03/2022 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL Derneği’ni karalayan ve doğrudan hedef gösteren Aydınlık, “çürüme” söylemini sürdürüyor.

Aydınlık, Kaos GL’yi hedef almayı Şubat ayında da ihmal etmedi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aydınlık gazetesi, Kaos GL 2021 Medya İzleme Raporu’na göre BirGün gazetesinin hak haberciliğinde öne çıkmasını “Çürümenin Sesi BirGün Gazetesi” manşetiyle karşıladı.

Kaos GL Derneği’ni karalayan ve doğrudan hedef gösteren Aydınlık, “Batı merkezli çürümenin Türkiye'deki temsilci örgütü” ifadesiyle “çürüme” söylemini Şubat ayında da sürdürdü.

Kaos GL Derneği’nin Medya İzleme Raporu’na göre Aydınlık gazetesi, sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+ örgütlerini, LGBTİ+ insan hakları çalışmalarını hedef haline getiren hükümet yanlısı muhafazakâr medya organlarının ayrımcı dil ve homofobik nefret söylemi üretme işinde Yeni Akit, Milat ve Yeni Şafak’a yanaşıyor.

LGBTİ+’ların hak ve özgürlüklerini tanımayan, eşit yurttaşlık hakkını inkâr yetmeyince yaftalayan, hedef gösteren, kriminalize eden, düşmanlaştıran, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemiyle nihayet “terör” ile ilişkilendiren hükümet yanlısı ve de muhafazakâr medyanın karalama ve nefret kampanyalarıyla işleyen yayınını, Yeni Şafak, Milat ve Akit’in ardından Aydınlık devraldı.

Aydınlık, Kaos GL’nin Medya İzleme Raporu’nu doğruluyor!

LGBTİ+’larla ilgili ürettikleri neredeyse tüm içeriklerini ayrımcı dil ve nefret söylemiyle kuran hükümet yanlısı muhafazakâr nefret medyasına yanaşan Aydınlık gazetesi, 2022’nin ilk ayı Ocak’ta Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef alırken, Şubat ayını da boş geçmedi: “Kaos GL Derneği, 2021 Medya İzleme Raporu yayınladı. Her yıl düzenlenen LGBTİ yürüyüşlerinde milli devleti ve aileyi hedef almasıyla öne çıkan dernek, Batı merkezli çürümenin Türkiye'deki temsilci örgütü konumunda.”

Türkiyeli LGBTİ+'ların da cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile homofobik ve transfobik nefrete karşı “pankart”larında çeyrek yüzyıldır anayasal tanınma, hak, hukuk ve hürriyet talepleri apaçık yazdığı halde Aydınlık, Akit ağzıyla, manipülasyon ve dezenformasyonla bağlamından kopardığı sloganlarla yetinmiyor, Kaos GL Derneği’ni, “Hem o...puyuz hem çocuğu” sloganının öncülüğünü yapmakla karalıyor.

“Çürümenin Ortaklarına Ödül” ara başlığı altında, Onur Yürüyüşleri’ni “çürüme yürüyüşleri” ifadesiyle karalayan Aydınlık gazetesi, hak haberciliğini gözeten BirGün, Cumhuriyet ve Evrensel’in Kaos GL’nin Medya İzleme Raporu’nda öne çıkmasını “ödüllendirme” olarak sunarken, kendi konumunu ise “çürümenin ideolojik ve kültürel boyutlarını ele alan gazetemizi de "nefret söylemi kullananlar" kategorisinde değerlendirdi” yorumuyla aldı.

Aydınlık, “Çürüme BirGün’ün Birinci Sayfasında” ara başlığı altında devam ederken, “BirGün Gazetesi ise Kaos GL Derneği'nden aldığı bu ödülü bir madalya gibi göğsünde taşıyarak birinci sayfada "LGBTİ+'ların sesi Birgün" başlığıyla paylaştı” ifadelerini kullandı.

Perinçek’in “Eşcinsellik ve Yabancılaşma” nakaratı

Aydınlık gazetesi, Şubat ayındaki yayınında, hak haberciliğini gözeten BirGün gazetesi ile cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılıklarına karşı anayasal eşitlik mücadelesi yürüten Kaos GL Derneği’ni karalayıp hedef aldığı yayınını Doğu Perinçek’in “Eşcinsellik ve Yabancılaşma” nakaratıyla kapıyor.

“Çürümenin Tarihsel Kökleri” ara başlığı altında reklamı yapılan “Eşcinsellik ve Yabancılaşma” kitabını, Vatan Partisi Genel Başkanı ve Aydınlık yazarı Doğu Perinçek yıllar önce Haymana cezaevindeyken kaleme almıştı. Akit ile HUDAPAR’ın gazetesi DoğruHaber’in desteklediği Doğu Perinçek’in cinsiyetçi ve homofobik nakaratlarını hatırlayalım: “Eşcinsellik ve cinsel yönelim adı altında erkek kadın cinsiyeti dışında yozlaşmaları teşvik edecek ve toplumları bu şekilde bölecek, parçalayacak…” 

***

2020 ve 2021 boyunca LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemiyle yetinmeyen hükümet yanlısı ve muhafazakâr medya, düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef gösterdiği yayınlara 2022’nin Ocak ayı ile devam etti.


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam