08/09/2021 | Yazar: Ali Erol

LGBTİ+ onur yürüyüşlerini tehdit etmekten yargılanan ve ceza alan isimlerin açtığı homofobik nefret kampanyasında muhafazakâr imzalar sıraya girdi.

Saadet Partisi’nin Millî Gazete’si ayrımcılık ve nefret suçuna imza atıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Saadet Partisinin yayın organı Millî Gazete, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanıyken homofobik ve transfobik nefret söylemleriyle 2016 İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ve Trans Onur Yürüyüşü’nü tehdit etmekten yargılanan (1, 2, 3, 4) ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan ceza alan Kürşat Mican’ın, “Yesevi Alperenler Derneği Genel Başkanı” sıfatıyla “LGBT Faaliyetlerinin durdurulması ve yasaklanması için” başlattığı “SapkınlığaDurDe” kampanyasını “İmzamızı Atıyoruz” manşetiyle karşıladı.

Millî Gazete’nin “İmzamızı Atıyoruz Sapkınlığa Dur De!” manşeti, gazetenin facebook takipçilerince sadece bir adet “yorum”la, “İyi ki varsın milli görüş” paylaşımıyla karşılanırken, gene tek bir adet “yorum”la, kendisini “KKTC Din İşlerinde İmam” olarak tanıtan bir twitter takipçisi tarafından da “On line olarak katılabiliyormuyuz ?” mesajı aldı.

Bekir Şirin imzalı, “İmzamızı atıyoruz sapkınlığa dur de!” manşet haberi, gazetenin internet sayfası takipçileri tarafından sadece 4 adet “yorum” alırken, “Akli Selim” isimli bir Millî Gazete “okur”u ise “Kim Gelipte Bu Standları Bulupta İmza Atacak?” mesajı paylaştı.

Millî Gazete, “manşet” haberine, “Konuya dair yapılan açıklama” notuyla “tırnak” içinde aktarmayla başlasa da, muhabiri Bekir Şirin imzasıyla “tırnak”tan vazgeçip daha baştan “imza” atma gerekçesini doğrudan “Başta LGBT olmak üzere tüm ifsat örgütlerinin faaliyetlerinin durdurulması ve yasaklanması amacıyla” olduğunu ilan etti.

Saadet Partisinin yayın organı (1, 2) tarafından “İmzamızı Atıyoruz Sapkınlığa Dur De!” manşetiyle duyurduğu, hem Anayasal bir hak hem Dernekler Kanunu’na göre kurulmuş (1, 2) LGBTİ+ örgütlerine yönelik doğrudan kurumsal ayrımcılık çağrısı yapan homofobik nefret kampanyasının çağrısı, Yesevi Alperenler Derneği’nden geldi: “Alperenler Neslimize Sahip Çıkıyor… SapkınlığaDurDe! Ailenikoru! Müslümanlar Tek Ses, Tek Yumruk ve Tek Vücut Olmalıyız!”

“Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” isimli twitter hesabı, söz konusu ayrımcılık ve nefret suçu kampanyasını, 5 Eylül’de, İstanbul “Eyüp Sultan Meydanında “SapkınlıklaraDurDe ve AileniKoru” sloganıyla” ve “bir ay boyunca tüm yurt genelinde devam edecek olan imza kampanyamız” açıklamasıyla duyurdu.

“Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu olarak; "Sapkınlıklara Dur De / Aileni Koru" sloganıyla” başlattıklarını söyleyen Yesevi Alperenler Derneği Genel Başkanı Kürşat Mican ise “Eyüpsultan'da LGBTİ faaliyetlerinin sonlanması için imza kampanyası”nın henüz ikinci gününde “sözde müslüman görünümlü yumuşaklar” dediği birilerini tehdit etti: “Sapkınların Aktivitelerinin yasaklanması için başlattığımız İmza çalışmamızı Manüpile etmek isteyen sözde müslüman görünümlü yumuşaklar adam olun yoksa ayaklarınızı elinize alırsınız..!!!”

158 takipçisi bulunan “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu” twitter hesabının, "Sapıklığı savunan STK'lar YASAKLANSIN mal varlıklarına el konulsun" çağrısı yaparken düzenli olarak “Kürşat Mican” ile “Yesevi Alperenler Derneği” paylaşımlarını retweet ettiği görülüyor.  

EyüpGündem internet sitesinin, “Eyüpsultan'da, Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu tarafından LGBTİ faaliyetlerinin durdurulması ve yasaklanması için imza kampanyası” başlığıyla İHA’dan aktardığına göre, “Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu Başkanı Kürşat Mican” tarafından yapılan açıklamada, “hedonist hayat felsefesi”, “ahlaksızlık”, “aile yapımızı dinamitleme” ve “özgürlük maskesi” gibi ifadeler geçerken, “ahlaki çöküntü” ve “sapkın LGBTİ örgütü” söylemiyle sona eriyor: “Ahlakı çöken bir millet çözülmeye, yok olmaya, tarihten silinmeye mahkum olur. Dolayısıyla sapkın LGBTİ örgütünün tüm faaliyetlerinin yasaklanması ve ceza kapsamına alınması için imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Niyet hayır, akıbet hayır olur inşallah.”

LGBTİ+ derneklerine karşı ayrımcılık ve nefret suçuna çağıran “imza kampanyası” haberini DHA da, aynı bülten ve fotoğraflarla (1, 2) aktarıyor.

“Kampanya”nın duyurduğu “faaliyet planı”nda kısa adı “ADAM” olan “Aile Değerlerimizi Araştırma ve Muhafaza Merkezi” kurulması da bulunuyor. “Cinsiyet Eşitliği” ile “LGBTİ Hakları” ise “sapkın fiiller” olarak niteleniyor ve “egemen güçlerin aile yapımızı ve toplumumuzu dinamitlemek adına sergiledikleri ve önlem alınmazsa ilerleyen süreçte başımıza çok işler açacak bir iğrenç oyundur” deniliyor.

saadet-partisi-nin-milli-gazete-si-ayrimcilik-ve-nefret-sucuna-imza-atiyor-1

Yesevi Alperenler Derneği, “SapkınlığaDurDe ve AileniKoru diyerek LGBT Faaliyetlerinin durdurulması ve yasaklanması için başlatılan imza kampanyasına yoğun ilgi” gösterildiğini söylediği, “Gerici olan bizler değil MÖ 1900 Yıllarda yaşayan Lut kavmine özenenler gericidir!” diyerek savunduğu “imza kampanyası”na sosyal medyada “ilgi” gösteren isimler arasında, eşcinsellere “sapık” dediği için Kaos GL Derneği’nin açtığı davada “hakaret”ten mahkum olan Serdar Arseven de bulunuyor. Artık, Milat’ın genel yayın koordinatörü olan Arseven, “SapkınlığaDurDe” etiketli ayrımcılık ve nefret suçuna çağrı yapan “imza kampanyası”na twitter hesabından yaptığı “Sapkınlık hiç bu kadar destek bulmamıştı! Kanıksandı adeta!” paylaşımıyla katıldı.

Yeni Şafak köşe yazarı Yusuf Kaplan, “AileniKoru” ve “SapkınlığaDurDe” etiketleri altında twitter hesabından, “Akîde çökerse, aile çöker. Aile çökerse toplum ayakta duramaz. Toplum çökerse ülke silinir gider tarihten.” paylaşımı yaptı. (1, 2)

Akit köşe yazarı Abdurrahman Dilipak (1, 2) ise aşı karşıtı paylaşımını aynı zamanda “SapkınlığaDurDe” etiketine de eklemeyi tercih etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Sosyal İşler Başkan Yardımcısı ise twitter hesabından, “SapkınlığaDurDe” etiketi altında, “Kişilerin dört duvar arasında yaşadıkları kendilerini bağlar ama Toplumsal Cinsiyet Eşitliği safsatasıyla TV dizileri, Yayınlar ve Dernekler aracılığıyla cinsiyetsizliğin, ahlak dışı birlikteliklerin normalleştirilmesi asla kabul edilemez. Burası Hollanda değil.” paylaşımı yaptı.

“SapkınlığaDurDe” etiketine katılan bir twitter hesabı da, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan imzalı “Eşcinselliği yaygınlaştıran LGBT DERNEKLERİNİ ve buna benzer bütün yerleri kapatacağız.” (1, 2) kartını paylaştı.

Sendikal gongo Mil Diyanet Sen’siz homofobik nefret kampanyası mı olur haliyle Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül (1, 2, 3) de, “Sapkınlığadurde” ve “Ailenikoru” twitter etiketlerine, “sapkın derneklerin kapatılması ve tüm faaliyetlerinin yasaklanması için ilk dilekçeyi biz verdik diyor: “Mil Diyanet Sen olarak bu sapkın derneklerin kapatılması ve tüm faaliyetlerinin yasaklanması için Şubat ayında İçişleri Bakanlığına dilekçe verdik. O gün hiçbir STK yanımızda yoktu. Dilekçemizin takipçisiyiz. Atılacak her adımı destekliyoruz.”

Saadet Partisinin yayın organı Millî Gazete’nin “İmzamızı Atıyoruz” manşetiyle sahiplendiği “Aileni Koru Sapkınlığa Dur De!” kampanyası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “İnancımıza göre LGBT bir sapkınlıktır. Aile yapımızı korumakla mükellefiz” sözlerini hatırlatıyor: “LGBT'yi dinimiz yasaklıyor. Bana göre sapkınlıktır. Ben inanan bir insanım. Bizim inancımıza göre bu sapkınlıktır. İki iki daha dört. Şimdi ben bu değerlendirmeleri yapmakla mükellefim. Aile yapımızı korumakla mükellefiz. İlk önce bir birey, bir ailenin mensubu olarak, aynı zamanda bu toplumun bir ferdi olarak ve bir Müslüman olarak bunu söylemekle mükellefim. Bunları anlatmakla da mükellefim. Dinim de bunu emrediyor.”

Ayrımcılık yasağı ve eşitlik ilkesi gereğince vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayıp, her türlü tehdit ve baskıya karşı korumakla yükümlü İçişleri Bakanlığı, sene başında, LGBTİ+ yurttaşlara yönelik ayrımcı bir dille nefret söyleminde (1, 2) bulunmuştu.


Etiketler: medya, nefret suçları
İstihdam