25/09/2022 | Yazar: Ali Erol

Aydınlık, her yayınıyla Kaos GL Derneği’nin Raporlarını doğrularken; Akit, “eşcinsel sapkınların temsilcisi Kaos GL” nefret nakaratına devam ediyor.

Akit’le Aydınlık’ın Ağustos ayı hedefi: Kaos GL Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Anayasal haklar kapsamında kurulan, Dernekler Kanunu’na göre çalışmalarını yürüten LGBTİ+ derneklerini “sapkın dernekler” ifadesiyle nitelemekte sakınca görmeyen Akit ve Aydınlık, Ağustos ayında, Kaos GL Derneği’ni bir kez daha doğrudan hedef aldılar.

Aydınlık, her yayınıyla Kaos GL Derneği’nin raporlarını doğruluyor!

İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin ardından Sözleşme karşıtı kampanyasına devam eden Aydınlık gazetesi, “İstanbul Sözleşmesi'nin asıl niyetini” açık etmelere doyamıyor. Homofobik “nefret kokteyli” ile “terör kokteyli”ni harmanlayan komplo korosundan Aydınlık, “İstanbul Sözleşmesi'nin saklanan yüzü”nü geçen sene de deşifre etmişti.

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını “iç düşman” dezenformasyonuyla düşmanlaştıran Aydınlık, “İstanbul Sözleşmesi'nin saklanan yüzü” başlıklı manşetinde, “Soros’un Vakıfları tarafından desteklenen ve çalışma alanlarında ün yapmış “tarafsız” GREVIO üyeleri” diyerek İstanbul Sözleşmesi Türkiye İzleme Platformu’nu karalarken Kaos GL Derneği’ni de saymıştı.

(Aydınlık gazetesinin İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona karşı “bir uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesiyle ilgili doğru değerlendirmeler yapabilmek için, uluslararası toplumun/uluslararası hukukun genel bir takım özelliklerini, ulusal hukuktan farklarını ve bazı temel ilkeleri ortaya koymak zorunluluğu” hisseden ve “Bir günah keçisi: İstanbul Sözleşmesi” başlıklı değerlendirmesiyle Aydınlık yayınlarını yanlışlayan DEÜ Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk ABD’dan Dr. Münevver Aktaş’ın yazısını görmek de mümkün.)

LGBTİ+’larla ilgili ürettikleri neredeyse tüm içeriklerini ayrımcı dil ve nefret söylemiyle kuran hükümet yanlısı muhafazakâr nefret medyasına yanaşan Aydınlık gazetesi, Kaos GL Derneği’nin “2021 Medya İzleme Raporu”nu, “Her yıl düzenlenen LGBTİ yürüyüşlerinde milli devleti ve aileyi hedef almasıyla öne çıkan dernek, Batı merkezli çürümenin Türkiye'deki temsilci örgütü konumunda” ifadeleriyle okumuştu.

Aydınlık, bu sefer de, Kaos GL Derneği’nin “LGBTİ+’ların İnsan Hakları 2021 Raporu”nu okuyor: “Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı, Kaos GL tarafından LGBTİ’lere yönelik ‘uluslararası güvencenin yitirilmesi’ diye yorumlandı. İsveç’in fonladığı Kaos GL raporunda, Avrupa Birliğinden Türk yetkilileri kınaması istendi.”

Kaos GL Derneği’nin, “Her Şeye Rağmen!” üst başlıklı raporunun kapak görseline büyükçe yer veren Aydınlık, rapordan yaptığı alıntıları, “cinsiyetsizleşme propagandasının bir parçası haline gelen İstanbul Sözleşmesi” söylemiyle sunuyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi ile resmen aday olduğu Avrupa Birliği’ni “dış güç” gibi gösteren Aydınlık, Adalet Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın da ortak çalışmalar yürüttüğü İsveç’in SIDA programı kapsamında Türkiye’de desteklediği STK’lar arasında Kaos GL’nin yanı sıra Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da faaliyet yürüten KAMER ile Denge ve Denetleme Ağı’nı da sayıyor.

Aydınlık, hak hukuk alanında onca gerileme arasında, Kaos GL Derneği’nin İnsan Hakları Raporu’nu “evlenme hakkı” ara başlığı altında okuyor: “Raporda İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe sokulması istendi. LGBTİ+’ların İnsan Hakları 2021 Raporu’nda ayrıca Türkiye’de LGBTİ’lere evlenme, üreme ve evlat edinme hakkı verilmesi talep edildi. Kaos GL, Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’ne “Türkiyeli yetkililerin nefret söylemlerini her fırsatta ve basın önünde kınayın” çağrısında bulundu. Dernek, Avrupa Birliğinden de homofobik/transfobik üniversitelerin işbirliği protokollerini iptal etmesini istedi.”

Akit’in değişmez nefret nakaratı: “Eşcinsel sapkınların temsilcisi Kaos GL”

Akit, Ağustos ayı boyunca yürüttüğü nefret siyasetiyle LGBTİ+’ların en temel anayasal haklarına karşı “haber” adı altında kurumsal ayrımcılık ve nefret suçu çağrısı yapmakla yetinmedi, LGBTİ+’ları ve derneklerini doğrudan hedef aldı, hedef alanların “sapkınlar” söylemine aracılık etti.

Akit, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın LGBTİ+’ları ve HIV’le yaşayanları hedef gösteren nefret hutbesini hatırlatan haberi, “Hani eşcinsel hastalığı değildi? Kaos GL'den ücretsiz HIV testi kampanyası!” başlığını taşıyor. “Eşcinsel sapkınların temsilcisi İsveç fonlu Kaos GL, temsil ettikleri reziller için ücretsiz HIV testi kampanyasını büyüttüklerini duyurdu” diye devam eden Akit’in damgalayıcı haberi aynı zamanda doğrudan Kaos GL Derneği’yle çalışmalarını da hedef gösteriyor.

kaosGL.org’un “Anonim ve ücretsiz HIV testi Adana ve Samsun’da” haberini alıp çarpıtıp damgalayan ve hedef gösteren bir nefret söylemine çeviren Akit, “HIV virüsünün eşcinsel sapkınlardan yayıldığı gerçeğini hemen her platformda inkar eden sapkın temsilcileri” ifadesini kullandı.

***

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemiyle yetinmeyen hükümet yanlısı ve muhafazakâr medya, düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef gösterdiği yayınlara 2021’in ardından 2022’de (1, 2, 3) de devam etti.


Etiketler: medya
İstihdam