27/12/2021 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL’yi ve çalışmalarını hedef gösteren hükümet yanlısı medyanın Kasım ayı homofobik nefret nöbetini Milat ve Akit tuttu

Milat ve Akit homofobik nefret suçuna teşvik ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Gizem Karagöz / KaosGL.org için stok görsel

Kaos GL Derneği’nin Medya İzleme Raporu’na göre, sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+ örgütlerini, LGBTİ+ insan hakları çalışmalarını hedef haline getiren hükümet yanlısı muhafazakâr medya organlarından Milat, Kasım ayında da nefret yayına devam etti.

“Nefret” yetmeyince LGBTİ+’ların insan hakları çalışmalarını “terör”le yaftalayan hükümet yanlısı muhafazakâr medyadan Milat, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonla Kaos GL Derneğini doğrudan hedef aldığı LGBTİ+ karşıtı nefret yayınına muhbir muhabiri aracılığıyla yaz başında (1, 2, 3) başladı.

LGBTİ+’ların hak ve özgürlüklerini tanımayan, eşit yurttaşlık hakkını inkâr yetmeyince yaftalayan, hedef gösteren, kriminalize eden, düşmanlaştıran, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemiyle nihayet “terör” ile ilişkilendiren hükümet yanlısı ve de muhafazakâr medyanın karalama ve nefret kampanyalarıyla işleyen yayınını devralan Milat, kadın muhabiri aracılığıyla, İçişleri Bakanlığına kayıtlı LGBTİ+ derneklerinin çalışmalarını sanki gizli saklı ve yasadışıymış gibi servis ederken, LGBTİ+ toplumunu, kurumlarını ve doğrudan Kaos GL Derneği’ni de hedef gösteriyor.

Karalayan, düşmanlaştıran, doğrudan hedef gösteren Milat’ın nefret yayınlarına imza atan muhbir muhabirinin Kasım ayındaki hedefi, Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı Dr. Koray Başar oldu.

Milat, “Eşcinselliği empoze edip artırıyorlar - LGBT misyoneri doktoru durdurun!” başlıklı nefret suçu bülteninde hedef aldığı Hacettepe Üniversitesi Psikiyatri’den uzman doktoru, twitter hesabından paylaştığı “Bakın, Türkiye Psikiyatri Derneği’nin başında kim var? Geçtiğimiz günlerde siyasetçileri de ziyaret eden Hacettepe Üniversitesi hastanesi doktorlarından LGBT uzmanı Doç. Dr. Koray Başar’ın faaliyetlerine yorumu size bırakıyoruz.” muhbir mesajıyla, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya şikâyet etti.

Milat’ın nefret teşvikini gören twitter takipçileri sıraya girerken, twitter hesabını “Akparti Adalar…” diye tanıtan bir takipçi, “Bu kişilikler hakkında her kim terörize çalışma yaparsa, Türk aile yapısına zarar verecekse derhal kanun devreye girmesi ve önüne geçilmesi gerekli. Yeterli kanun yoksa, kanun çıkartılıp bu yapılara gerekli en üst cezanın verilmesi gerekli.” buyurdu.

“"Homofibi" diye bir hastalık yoktur. Bunu dikta eden eşcinsel sapıklar vardır. Küresel Soy tüketimi için, 70'li yıllarda uydurulmuştur. LGBT+ adıyla Dünya'nın en büyük terör örgütüdü, örnekte olduğu ana destek başta DSÖ ve diğer ülke sağlık birlikleri içerisinde kalıplaşmıştır.” / “Yaptıklarını bilim kabul edip, bunları da bilim adamı diye makam ve mevkilere getiriyorlar ya!..” / “LPGTüpluler bu psikiyatri derneği makaleleri ile insanların kendilerin hoş görmeleri, hatta gel sende lpgtüplü ol diye ahlaksız örgüte adam topluyor. Aman homofibi hastalıkmış diye kusuru kendinde arıyor, saf gençler. Kimse bilmiyor küresel oyunları.” / “Asıl bataklık Medeni Kanun Sponsoru KANCIK Politika” / “Eşcinsellik fıtrata terstir. Eşcinsel yönelim diyerek kendi heva ve hevesine tapan sapıklar vardır.”

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ı da ziyaret eden Türkiye Psikiyatri Derneği Başkanı doktoru Sağlık Bakanı’na ihbar eden Milat’ın muhbir mesajını, “Bunlar ideolojik bir örgüt. Başı sonu belli bir plan/programla ilerliyorlar. Bir şebeke gibi çalışıp çocuk avlıyorlar. Aileler, öğretmenler, sivil toplum, emniyet, siyaset ve medya üzerine düşeni yapmazsa nesilleri kaybedeceğiz.” söylemiyle rt eden, kendisini nothaber sitesi yazarı olarak tanıtan ismin tweetini rt’leyen Milat’ın muhbir muhabirinin rt ettiği diğer tweetler ise şöyle sıralanıyor…

“LGBT misyoneri doktoru durdurun!” başlıklı Milat’ın hedef gösteren nefret yayınını Selman Öğüt, “Önemli bir haber. Bir de böyle tiplere gençleri emanet ediyoruz! Çok vahim..” tweetiyle paylaştı.

Milat’ın muhbir muhabirinin hedef gösteren ("LGBT Türkiye’de birçok derneği de ele geçirmiş durumda. Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) Başkanı Doç. Dr. Koray Başar da LGBT adına çalışmalar yürütüyor.") nefret yayınını alıntılayan bir takipçi, “Lanetli sapıklar her yerde aşırı faal bunlar tesbit edilip gereği yapılmalı fuatoktay başkanım” mesajıyla, bu kez, “Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı”na ihbar ediyor.

Bir diğer takipçi ise “Barolar, odalar ve meslek birlikleri vs ne durumda inanılmaz Bunların gelir-giderleri kontrol edilmeli, dışarıdan fonlanmalarına kısıtlama getirilmeli "Bağımsız ülke" olmak sadece lafta kalmayacaksa ülkemizi bu tür uluslararası projelerden kurtarmamız gerekmiyor mu? mahirunal” twitter mesajıyla, “AK Parti Grup Başkanvekili”ne (1, 2) ihbar ediyor.

“Türkiye Psikiyatri Derneği, LGBTİ ve Kaos GL Derneği işbirliği ile LGBT misyonerliği yapan Koray Başar” saydırmasıyla hedef gösteren ve nefret saçan Milat’ın muhbir muhabirinin nakaratları şöyle sıralanıyor: “skandal LGBT faaliyetleri”, “küresel sapkınlık LGBT”, “karanlık ideoloji”, “çocukları ve gençleri hedef alan LGBT”, “LGBT’nin fonladığı isimler ve misyonerler”, “toplum ahlakına saldırı”

Komployla harmanladığı nefretiyle “LGBT Türkiye’de birçok derneği ele geçirmiş” söylemiyle, Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) Başkanı ve aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Koray Başar’ı ve çalışmalarını hedef gösteren Milat’ın muhbir muhabiri, akademiye ve kamuoyuna ilan edilmiş hak temelli sosyal etkinlik ve tıbbi çalışmaları, “ortaya çıktı” ve “saptandı” diye sunarken, “İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı” olarak tanıttığı Prof. Dr. Ahmet Akın’ı homofobik nefret yayınına ortak ediyor.

Milat’ın “Psikolojik Danışmanı” Ahmet Akın, olayı çözmüş, “LGBT PR’ı yüzünden vakalar arttı” diyor ve devam ederken cinsiyetçi ve homofobik inkârıyla bilmediği konularda “Anayasa’ya aykırı” gibi, “yasalara aykırı” gibi sözler sarf etmekte beis görmüyor: “Son zamanlarda eşcinsellikteki artış, özendirme ve reklamını yapmaktan kaynaklanıyor. Biz bireyin haklarına karşı değiliz, fakat sözde onur yürüyüşü adı altında yapılan topluma aykırı eylemler Anayasa’ya da aykırı. Zira devletin önemli görevlerinden biri de aileyi korumak. LGBT tarafından empoze edilen trans aile, LGBT çocuklar ve gençler konusunda ülkemizde hiçbir yasal alt yapı yok. Dolayısıyla yürüttükleri faaliyetler yasalarımıza da aykırı. LGBT’yi meşrulaştırma ve normalize etme çalışmalarına karşıyız.”

LGBTİ+ toplumuna, kurumlarına ve kişilere karşı cinsiyetçi ve homofobik dezenformasyona ortak olan, doğrudan üreten, yayan ve teşvik eden muhafazakâr ve hükümet yanlısı medya organlarından Diriliş Postası isimli yayında “köşe” de yazan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık öğretim üyesi ve de Prof. Dr. olan Ahmet Akın, daha önce de, LGBTİ+’ların “bir sapık tarikat” olduğunu buyurmuştu: “Aslında olay; yeni bir insan tanımı yapmak, fıtratı değiştirmek ve aileyi bitirmek. Queer, tuhaf biçimsiz bir cinsiyet, ara bir form, üçüncü cinsiyet ve cinsiyetsiz-akışkan bir cinsel kimlik şeması oluşturmak. Böylece nesli ve nefsi fesat etmek. Bundan kimse muaf değil herkesin evinde veya sülalesinde varlar. Veya her an olabilirler. Bir sapık tarikat usulüyle çalışıyor sistem. Ezoterik bir yapı, girdin mi çıkamazsın, ailen de, vatanın da, milletin de bu yapı olur, müzik bahane. Bu yüzden belli bir süre sonra ulusal güvenlik meselesi olacaklarını düşünüyorum.”

Kaos GL raporunu “haber”leştiren Akit, “nefret söylemi”ni yeniden ve doğrudan üretiyor

Nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden Akit, Kaos GL Derneği’ni hedef gösteren (1, 2, 3, 4, 5) nefret medyasının başını çekiyor.

Akit, nefret yayınıyla LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran homofobik nefret söylemlerine katılmaları yönünde kamu ve siyaset temsilcilerini kışkırtarak devlet destekli kurumsal homofobik nefrete de aracılık ediyor.

LGBTİ+ toplumu ve kurumlarını düşmanlaştıran, manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonlarıyla hak savunucularına, LGBTİ+’lara ve örgütlerine doğrudan saldıran nefret medyasının başını çeken Akit, hakaret ve hedef göstermelerine Kasım ayında da devam etti.

Kaos GL Derneği’nin, istihdamda LGBTİ+’ların durumunu araştıran, “Türkiye'de Kamu ve Özel Sektör Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu Araştırması” başlıklı raporun kamuoyuyla paylaşılmasını “haber”leştiren Akit, Rapor’un ortaya koyduğu “ayrımcılık ve nefret söylemi”ni doğrudan üretiyor: “İsveç destekli Kaos GL sapkınlık çalışmalarına ara vermiyor!”

Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef gösteren “haber” başlığının devamında, raporun açıklamasından alıntı, “'LGBTİ'li bireyler iş yerlerinde kendini saklamak zorunda'” ifadesini kullanan Akit, gecikmeden, “Toplumumuzu Eşcinsel Sapkınlıkla Zehirlemeye Çalışıyorlar” nefret ifadesiyle kolajladığı bir görsel devam ediyor: “"Gökkuşağı Projesi" kapsamında, İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA tarafından fonlanan Kaos GL internet sitesi, LGBTİ sapkınlığını meşrulaştırmak için gece gündüz çalışıyor.”

Akit, ayrımcı diliyle, “kamu ve özel sektörde çalışan eşcinsel sapkınlar” şeklinde homofobik nefret söylemini kullanırken, “Türkiye’de Kamu Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu” ve “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ+'ların Durumu” başlıkları ile hazırlanan raporu, “eşcinsel sapkınların propoganda aracı Kaos GL yayımladı”ğını belirtiyor.

LGBTİ+ çalışanlarının ayrımcılığa uğrama korkusundan işyerlerinde açık olamadıklarını, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim ve cinsiyet özelliklerin saklamaya zorlandıklarını, işyerinde açık olamamanın kendisinin de bir ayrımcılık olduğunu vurgulayan bölümü, Rapor’dan olduğu gibi alıntılayan Akit, İsveç fonluyor, Kaos GL çalışıyor” ara başlığı ile devam ediyor: “Eşcinsel sapkınlığı topluma yaymayı hedefleyen Kaos GL, eşcinsellerin kendilerini gizlediklerinden, toplumda rahatça sapkın olduklarını açıklayamamalarından şikayet etti.

Kaos GL, araştırmanın sonuçlarını şöyle aktardı…”

Akit, LGBTİ+ onur yürüyüşlerini tehdit etmekten yargılanan ve ceza alan isimlerin açtığı “SapkınlığaDurDe” etiketli homofobik nefret nefret kampanyasına aracılık ederek yeniden üretmeye devam etti: “Sapkınlığa savaş açtılar” Zekeriya Say imzalı Akit’in nefret yayını, “eşcinsel sapkınların propaganda ve aktivitelerinin yasaklanması için mücadele etme kararlılığını bir kez daha vurguladı” ifadesiyle ayrımcılık ve nefret suçu çağrısına ortaklık ediyor: ““Türk aile yapısının ruh kökünü hedef alan LGBTİ sapkınların faaliyetlerinin durdurulması ve yasaklanması için çalışma başlatan Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu mücadeleden vazgeçmiyor.”

***

2020 boyunca LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemiyle yetinmeyen hükümet yanlısı ve muhafazakâr medya, düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef gösterdiği yayınlara 2021’in Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında da devam etti.



Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam