12/07/2021 | Yazar: Ali Erol

Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef alan hükümet yanlısı medyanın cinsiyetçi ve homofobik nefreti Haziran boyunca elden ele devam etti

Milat, Akit, Şafak, Aydınlık hepsi LGBTİ+ toplumuna karşıdır Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Gizem Karagöz, Kaos GL için stok görsel

Cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemi üretme, yayma ve teşvik etmede birbirleriyle yarışan hükümet yanlısı ve muhafazakâr yayın organları, karalama kampanyasıyla düşmanlaştırdıkları Kaos GL Derneği’ne karşı yayınlarına Haziran boyunca devam ettiler.

Hükümet yanlısı ve de muhafazakâr medyanın karalama ve nefret kampanyalarıyla işleyen yayınını Haziran ayında devralan Milat gazetesi, kadın muhabiri aracılığıyla Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kadın kurucusunu fotoğraflarıyla hedef gösterirken, Kaos GL Derneği, çalışmaları ve yayınlarını da hedef listesine dahil etti.

Milat’la birlikte Haziran ayında Yeni Akit, Yeni Şafak ve Aydınlık “köşe” yazıları ve “haber”leriyle Kaos GL Derneği’ni hedef aldılar.

“Nefret” yetmeyince LGBTİ+’ları “terör”le yaftalayan muhafazakâr medya yarışında bayrak Milat gazetesinde

Kaos GL Derneği’nin Medya İzleme Raporu’na göre, sistematik karalama ve nefret kampanyalarıyla LGBTİ+’ları ve LGBTİ+ örgütlerini hedef haline getiren hükümet yanlısı muhafazakâr medya organlarından olan Milat isimli yayın, İstanbul’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinden Tarlabaşı Toplum Merkezi’ne yönelik Haziran ayında nefret yayını başlattı.

İstanbul'un çok boyutlu dezavantajlı bölgelerinden biri olan Tarlabaşı'nda sosyal hayattan dışlanan, her türlü yoksulluk ve yoksunlukla mücadele eden bölge sakinlerinin kent yaşamına eşit katılımını desteklemek için 2006 yılında kurulan, dezavantajlı çocuk, genç ve kadına sosyal, psikolojik ve eğitsel destek ve danışmanlık sağlayan Tarlabaşı Toplum Merkezi, Milat gazetesinin nefret siyasetinin doğrudan hedefi oldu.

LGBTİ+’ların hak ve özgürlüklerini tanımayan, eşit yurttaşlık hakkını inkâr yetmeyince yaftalayan, hedef gösteren, kriminalize eden, düşmanlaştıran, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemiyle nihayet “terör” ile ilişkilendiren hükümet yanlısı ve de muhafazakâr medyanın karalama ve nefret kampanyalarıyla işleyen yayınını devralan Milat, kadın muhabiri aracılığıyla Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kadın kurucusunu hedef gösterirken, Kaos GL Derneği, çalışmaları ve yayınlarını da hedef listesine dahil etti.

İçişleri Bakanlığına kayıtlı LGBTİ+ derneklerinin çalışmalarını sanki gizli saklı ve yasadışıymış gibi gösteren hükümet yanlısı medya organlarının nefret yayınlarıyla doğrudan hedef gösterdiği LGBTİ+ derneklerini, “nefret” yetmeyince “terör” ile ilişkilendirip kriminalize ettikleri kampanyayı devralan Milat gazetesi, “İstanbul'un göbeğinde Müslüman çocuklara korkunç tuzak” manşetiyle başladı: “Çocukları LGBTİ+ Çukuruna Çeken Bu Suç Merkezine Dur Deyin!”

Milat’ın kadın muhabiri, Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni “TarlabaşıToplumMerkeziKapatılsın” etiketiyle hedef alırken, kadın kurucusunu da “PKK Propagandacısı” olarak yaftalıyor: “Yurt dışından aldığı fonlarla İstanbul'un göbeğinde Müslüman çocukları hedef alan Tarlabaşı Toplum Merkezi, Türk, Kürt, Arap ve Roman çocuklara LGBTİ sapkınlığı ve PKK propagandası yapıyor.” 

Milat’ın doğrudan hedef gösteren nefret yayınında manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyon nakaratları şöyle sıralanıyor: “Küresel çete LGBTİ+ kirli ve sapkın projeleri”, “Müslüman çocukları hedef seçen LGBTi+’nin tuzakları”, “eşcinsellik propagandası”, “LGBT’i+yi empoze eden Tarlabaşı Toplum Merkezi”, “Suriyeli ve Türk çocuklarına sapkınlık aşılıyor”, “‘LGBTi+ çocuklar’ başlığıyla program hazırlayan merkez zehir saçıyor”, “8 Mart Dünya Kadınlar gününde utanç verici müstehcen pankartlar açan ve ahlakdışı çizimleriyle tanınan (…)”

Milat, cinsel sömürüden korunma hakkı, cinselliğini ifade etme hakkı ve cinsel eğitim hakkı da dahil olmak üzere çocuk hakları (1, 2, 3) alanında çalışan kurumları doğrudan hedef gösteriyor: “2006 yılında kurulan Tarlabaşı Toplum Merkezi’yle, sapkınlıklarıyla bilinen ‘Beraberce Derneği’, KAOS GL gibi LGBTİ+ dernekler de ortak çalışıyor, programlar düzenliyor.”

“Sapıklık diz boyu” ara başlığı altında devam eden Milat, gazetenin ana manşetinden fotoğrafıyla hedef göstermemiş gibi, “2015’te Fransız Kültür Merkezi’nde "LGBT Hakları için Farkındalık Projesi" kapsamında yapılan programa katılan Tarlabaşı Toplum Merkezi kurucularından LGBTİ+ savunucusu” dediği ismin bu kez sadece adının baş harflerini veriyor, ardından Kaos GL Derneğinin yayınlarını sıralıyor: “Tarlabaşı Toplum Merkezi’nde küçücük çocukların, gençlerin okuması için kütüphanelere KAOS GL’nin desteğiyle ‘Biseksüel’, ‘Cinsellik Queer Güç’, ‘AIDS’li iğne’, Yaşlı LGBTİ+ler ve diğer LGBTi+ kitapları yer alıyor.”

Milat’ın hedef gösteren nefret yayınına imza atan kadın muhabir, Kaos GL Dergileri ve Kaos GL Derneği yayınlarının fotoğraflarıyla twitter hesabından devam ediyor: “Küçücük çocukların, ergenlik çağında gençlerin ve kadınların sözde eğitim aldığı Tarlabaşı Toplum Merkezi kütüphanesine eklenen kitapların ahlaksızlığına bir bakın! Hepsi sapkın cinsellik içerikli.”

Milat’ın kadın muhabiri, Tarlabaşı Toplum Merkezi’ni “TarlabaşıToplumMerkeziKapatılsın” heştegiyle hedef gösterirken, Kaos GL Derneği’nin LGBTİ+ öğrenciler ve aileleriyle çalışan eğitimciler için yayınladığı “LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” isimli kılavuzu hazırlayan Cinsellik Eğitmeni ve Danışmanını da hedef listesine dahil ediyor: “Bu iki isim, çocuklara, gençlere hiç durmadan eşcinsellik eğitimi veriyor. Bu iki isme instagram hesaplarından tepki gösterin.”

Milat muhabiri, twitter hesabından, Kaos GL Derneği’nin kılavuzunu hazırlayan cinsellik eğitmeni ve danışmanını hedef göstermeye devam ediyor: “Deştikçe iğrençlik fışkırıyor. Sapkınlık eğitimi veren (…) adlı bu kadın “cinsellik eğitimi için 5. Sınıflara hazırım” diyor. İlkokul çocukları!!! Üstelik okul psikoloji danışmanlarıyla çalışıyor. Durum vahim. lgbt yan kuruluşlarıyla birlikte derhal kapatılmalı.”

Sosyal medya hesabından, “Eşcinsel şer örgütünün başçıbanları” olarak yaftaladığı iki kadının twitter hesaplarını veren Milat muhabiri, “Tepkiye devam edin, Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin Twitter hesabına da tepki yazın” çağrısı yapıyor.

Milat muhabiri, hedef gösterdiği iki kadınla ilgili cinsiyetçi ve homofobik nefret kampanyasında hızını alamıyor: “Tarlabaşı Toplum Merkezi Suriyeli, Türk ve Roman çocuklarına eşcinsellik ve ahlaksızlık aşılıyor. Bu merkezde çocukları, gençleri istismar eden CHP Şişli Mülteci birim sorumlusu (… …) tutuklansın.”

Sabah yazarı Hilal Kaplan da, Milat muhabirinin, Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin instagram hesabından alarak, “eşcinsellik/PKK eğitimi veren merkezle ilgili bilgiler” manipülasyonu ve de dezenformasyonuyla paylaştığı atölye fotoğraflarıyla yaptığı çağrıya, “Bu fotoğraf, çocuklara nasıl bir “eğitim” verildiğinin özetidir!.. Yetkililerin dikkatine” tivitiyle dahil oldu.

Milat’ın cinsiyetçi ve homofobik nefret çağrısıyla, “yetkilileri harekete geçmeye davet” etme kampanyasına, twitter paylaşımıyla KADEM de katıldı: “Bir gazetecinin, yurt dışı destekli Tarlabaşı Eğitim Merkezi'ne ilişkin paylaştığı belgeler, küresel LGBT lobisini işaret etmektedir. Çocukları LGBT ve PKK sempatizanlığına yönlendiren bu oluşum hakkında yetkilileri harekete geçmeye davet ediyoruz.”

Milat’ın, iki eğitmen kadını ana sayfadan hedef gösterdiği nefret yayını, “Sapıklık sistematik” manşetiyle sürdü: “Sapkınlık yuvası Tarlabaşı Toplum Merkezi, CHP Şişli Mülteci birim sorumlusu eşcinsellik propagandacısı (…), Eşcinsellik propagandacısı (…)”

Milat gazetesinin, “'Çocuk hakları, çocukları koruyalım' deyip çocuklar üzerinden cinsellik propagandası yapan da bu sapkınlar” ifadesiyle duyurduğu “Tarlabaşı” “ToplumMerkeziKapatılsın” etiketiyle teşvik ettiği nefret kampanyası yayını, “Çocukları zehirleyen LGBT sapıklığı kapatılsın” manşetiyle devam etti: “Milat Gazetesi'nin Tarlabaşı Toplum Merkezi skandalı haberi toplumda büyük yankı uyandırdı. CHP destekli sapkın LGBT eğitmenlerinin iğrenç eylemlerinin bununla sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Koç, Bilgi, Kadir Has gibi üniversitelerin kucak açtığı bu sapkınlar özellikle ilkokul çağındaki çocukları ve gençleri zehirliyor.”

“CHP’de çalışan LGBT’li sapkın”, “Bu kadını durdurun”, “LGBT okulları hedef alıyor” ara başlıkları altında manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyon yayınına devam eden Milat, hedef gösterdiği iki kadının fotoğraflarını yayınlarken, Kaos GL Derneği ve yayınlarını da doğrudan hedefine dahil etmeyi sürdürdü: “KAOS GL tarafından basılan ‘LGBTi+, öğrencileri aile ve okul kıskacına karşı nasıl korumalı’ adlı sözde kitapla okullara girmeye çalışan sapkın zihniyet temsilcisine bir an önce dur denmesi gerekiyor. Kadir Has Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi gibi okulların da desteklediği bu sapkınlığa dur demek için harekete geçen Milat Gazetesi’nin haberinin ardından sosyal medyadan tepki gösteren vatandaşlar, LGBTi+, KAOS GL, Beraberce Derneği gibi eşcinsel şer örgütlerinin ve Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kapatılmasını, başta (…) ve (…) olmak üzere tüm LGBT eğitmenlerinin hesap vermesini istiyorlar.”

Vakit, Akit derken Milat köşe yazarı ve genel yayın koordinatörü olan Serdar Arseven, ayrımcılığa ve nefrete teşvikle yetinmiyor, doğrudan üretiyor ve yayıyor: “MİLAT’ın Özlem Doğan imzalı “SAPIKLIK SİSTEMATİK” manşeti, sistematik sapıklığı teşvik eden derneklerin bazı okullarda bu işlere ÇATIR ÇATIR devam ettiklerini gösteriyor? Bu nasıl bir iş? Çocuklarımızı korumak Devlet’in Anayasal görevi değil mi? Neler oluyor ve niçin oluyor?”

Milat gazetesi, karalama ve nefret kampanyasına, “Mülteci çocukları dışarıdan fonlanan STK'lardan kurtarın! İrin Akıyor” manşetiyle devam etti: “"Eşcinsel bir sığınmacımız geldi ve ailesinde sorunlar yaşadığını, baskı gördüğünü, eşcinselliğin onun kararı ve doğal bir durum olduğunu söylese ona nasıl davranırdın?" sorusuyla muhatap oldum.” Adı geçen stk’ya iş başvurusunda bulunan arapça öğretmeni, “Hiç beklemediğim için bu soru karşısında ne cevap vereceğimi şaşırdım.” diyor ve devam ediyor: "Sizinle bir sığınmacımızı cinsiyet değiştirme ameliyatına göndersek ona nasıl davranırsınız?"

LGBTİ+’lara karşı cinsiyetçi ve homofobik nefretiyle manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyona doyamayan Milat, doğrudan hedef gösterme kampanyasına bu kez de Onur Yürüyüşü’nü vesile ediyor: “Sapkınlar başörtülü kadına saldırdı… Çocuklara ahlaksız eğitim”

Milat’ın “TarlabaşıToplumMerkeziKapatılsın” etiketine katılan bazı isimler ise şunlar oldu: 1, 2, 3, 4, 5

Kadın muhabiri aracılığıyla Tarlabaşı Toplum Merkezi’nin kadın kurucusunu hedef gösterirken, Kaos GL Derneği, çalışmaları, yayınları ve çalıştığı uzmanları da hedef listesine dahil eden Milat’ın nefret kampanyasını yeniden üreten, yayan, takipçilerini teşvik eden adresler ise şunlar oldu: Akittv, Yeni Akit, Haber7, Takvim, Yeni Söz, Haberik, HaberE, Ajanskamu, YekVücut, MedyaPress

Milat’ın, LGBTİ+’ları düşmanlaştıran cinsiyetçi ve homofobik nefret kampanyasını Yeni1Mecra ile SiyasiHaber haber siteleri ise “Milat Gazetesi çocuk hakları savunucularını isim isim hedef gösterdi” başlığı ile eleştirdiler: “Düşmanlaştırıcı bir dille yazılan haberde şahısların bu denli açık hedef gösterilmesinin can ve mal güvenliğini tehlikeye atacağı net bir şekilde anlaşılmakta. Haberi yapan Doğan’ın adını andığı kuruluşların Türkiye’deki birçok resmi kurumla çalışmalar yürüttüğü bilinmekte.”

Akit, Şafak, Aydınlık hepsi LGBTİ+ toplumuna karşıdır

Akit’in muhalefet karalama bahaneli homofobik nefret siyasetinin “haber” adı altında her seferinde LGBTİ+’ları hedef aldığını, cinsiyetçi ve homofobik nefret söylemini doğrudan üreten, yayan, okurlarıyla takipçilerini teşvik eden Akit’in kadınlara ve LGBTİ+’lara karşı öfkesinin ve de nefretinin dinmediğini kayda geçiren kaosGL.org’un “Akit’in homofobik nefretinin Mayıs seyri” başlıklı dosyasından Yeni Akit’in okuyup anladığı: “Eşcinsel sapıklar gazetemizi Avrupalı ağababalarına şikayet etti! Aile yapımızı ifsad projesinin en önemli ayaklarından birisi olan Avrupa fonlu eşcinsel sapıkların savunucuları, amaçlarına engel olarak gördükleri gazetemizi hedef aldı.”

Konusu, gündemi fark etmeden her vesileyle ürettikleri, yaydıkları ve teşvik ettikleri cinsiyetçi, transfobik, homofobik nefret söylemleri ile hep aynı nakaratla tekrar ettikleri hakaret ve küfürlerinin yanlarına kâr kalmasının rahatlığıyla Akit gene saydırıyor: “Yazarları eşcinsel sapıklardan oluşan Kaos Gl”, “sapkınlık”, “sapkınlıkla mücadele”, “sapıkların yayın organı 'Kaos Gl'”, “Türk toplumunda küçücük karşılığı olmayan sapıklar”, “Avrupa fonları ile beslenen, tek gayeleri ahlak ve aile yapımızı bozmak olan sapıklar”

Hükümet destekli kurumsal homofobik söylem ve ayrımcı dile aracılık ederken, yetmediğinde muhalefete yönelik karalama kampanyasını doğrudan üreten, yayan, teşvik eden Akit’in manipülasyon, dezenformasyon ve provokasyonla harmanladığı cinsiyetçi ve homofobik nefret siyasetine sardırdığı her seferinde olduğu gibi gene LGBTİ+ kurumları ve doğrudan Kaos GL oluyor. “Kur-an ayeti okuyunca kuduran CHP'li İBB'den LGBT yayını!” başlığı ile devam ediyor Akit: “İstanbul Kitapçısı, LBGT propagandası yapan dergi ve kitapları satış listesine ekledi”, “LBGT yayınları”, “LBGT propagandası yapan dergi ve kitaplar”, “Dergiler arasında en dikkat çekeni Gökkuşağı Projesi kapsamında İsveç Uluslararası Kalkınma ve İş birliği Kurumu SIDA tarafından desteklenen KAOS-GL dergisi. Yayın 24 yıldır Türkiye’de eşcinsellik, trans hakları ve toplumsal cinsiyet propagandası yapıyor.”

İstanbul Kitapçısı'nda satılan bir kitapta, “Modern toplumdaki homofobik, cinsiyetçi, ırkçı, milliyetçi ve diğer ayrımlar egemen sınıfın çıkarlarını yansıtır” deniyormuş, Yeni Şafak’ın haberine göre!

LGBTİ+ karşıtı yayıncılıkta muhafazakâr iktidarın mainstream’i Akit'le yarışma aşamasını çoktan geride bırakan hükümet medyasından Yeni Şafak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na karşı muhalaefet bahaneli cinsiyetçi ve homofobik nefret yayınında daha önceki haberlerini (1, 2) tekrar etmeye devam ediyor: “Daha önce terör örgütü PKK’ya müzahir yayın ve kitapları satışa sunduğu için tepki çeken İBB iştiraki Kültür A.Ş.’ye bağlı İstanbul Kitapçısı, bu kez de LBGT yayınları ile gündemde.”

Akit’in olduğu gibi aktardığı “İstanbul Kitapçısı’nda LGBT yayını” başlıklı Yeni Şafak haberi, İstanbul Büyükşehir Belediyesine karşı muhalefet bahanesiyle, yasal, kayıtlı Kaos GL Dergisini hedef gösteriyor: “Daha önce terör örgütü PKK’ya müzahir yayın ve kitapları satışa sunduğu için tepki çeken İBB iştiraki Kültür A.Ş.’ye bağlı İstanbul Kitapçısı, bu kez de LBGT yayınları ile gündemde. İstanbul Kitapçısı, LBGT propagandası yapan dergi ve kitapları satış listesine ekledi. Dergiler arasında en dikkat çekeni Gökkuşağı Projesi kapsamında İsveç Uluslararası Kalkınma ve İş birliği Kurumu SIDA tarafından desteklenen KAOS-GL dergisi. Yayın 24 yıldır Türkiye’de eşcinsellik, trans hakları ve toplumsal cinsiyet propagandası yapıyor.”

İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden önce, “İstanbul Sözleşmesi’nin amacı kadını korumak değil, kadın üzerinden Türkiye’ye emperyalist baskıyı arttırmaktır. Grevio Raporu’na karşı olup İstanbul Sözleşmesi’ni desteklemek olmaz. İstanbul Sözleşmesi silah, Grevio Raporu mermidir” yazan Aydınlık gazetesi, Sözleşme’nin feshinin ardından, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, “eğitimci-yazar” Işıl Çetin imzasıyla, “Wendy Sherman’ın maskesi” başlığı altında gene kendi söylüyor kendi deşifre ediyor!

Aydınlık yazarı, “ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman’ın siyasi konumu ve görevi Türkiye gibi ülkelerdeki ‘sivil toplumu’ kontrol altına almak ve kendi kontrolleri dışındaki bağımsız vatansever kadın hareketine engel olmaktır.” diye yazıyor ve listesini sıralıyor: “Kadın Kooalisyonu Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Selma Acuner, Kaos GL temsilcisi Damla Umut Uzun ve ÜniKuir Derneğinden Melike Balkan…”

2020 boyunca LGBTİ+ toplumu ve kurumlarına yönelik ayrımcı dil ve nefret söylemiyle yetinmeyen hükümet yanlısı ve muhafazakâr medya, düşmanlaştırdığı Kaos GL Derneği’ni doğrudan hedef gösterdiği yayınlar 2021’in Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında da devam etti.



Etiketler: medya
İstihdam