22/01/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için 2020 Aralık Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı

Kaos GL Aralık 2020 faaliyetleri… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Aralık ayı faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Aralık 2020 bülteninden işte bazı başlıklar…

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele

Pandeminin yanı sıra LGBTİ+’lar için yoğun hak ihlalleri de devam ediyor. Kaos GL’nin hak ihlallerini konuşmak için düzenlediği Pandemi Buluşmaları’nın raporları yaşananlara ışık tutuyor.

Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi Derneklerde Neler Getiriyor: Tematik alanlarda yayınladığı bilgi notlarıyla LGBTİ+ toplumunu güçlendirmeyi amaçlayan Kaos GL Derneği, bu teklife ilişkin bilgi notu hazırladı.

Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi Anayasa’ya ve örgütlenme özgürlüğüne aykırıdır: Ortak açıklama: Sivil toplum susturulamaz!

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu e-ticaret sitelerinde “LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlere” +18 uyarısı koyulması şartı getirdi. Kaos GL, Ticaret Bakanlığı’nın e-ticaret sitelerindeki ayrımcı uygulamasına ilişkin bilgi edinme başvurusu yaptı.

2015 yılı Hrant Dink Ödülü sahibi Kaos GL Derneği, “bu ödülü bir sorumluluk biliyoruz” diyerek son yıllarda artan nefret dalgalarına karşı bir araya gelmeye çağırdı. Dernek, “Nefret Tünelinden Çıkış: Umudu Hatırlamak” başlıklı panelin sonuç raporunu da yayınladı.

Boysan’ın Evi, “HIV ile Yaşayan LGBTİ+’ların İnsan Hakları Raporu” sunumu için, Kaos GL ve 17 Mayıs derneklerinin ortaklaşa yayınladığı raporu hazırlayan Defne Güzel’i ağırladı.

Aydın LGBTİ+ Dayanışması’nın 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde düzenlediği söyleşiye konuşmacı olarak Kaos GL Derneği’nden Remzi Altunpolat katıldı.

Kaos GL ve 17 Mayıs Derneği 40+ Lubunya Çalışma Grubu’nun ortak düzenlediği ve Pandemi Buluşmaları kapsamında yapılan “Yaşlı LGBTİ+’lar ve Sosyal Politikalar” etkinliğinin sonuç raporu yayınlandı.

Kaos GL Derneği 2020 yılında, üniversite kulüpleri, sivil toplum kuruluşları ve LGBTİ+’lara 45 farklı queer karikatür atölyesi düzenledi.

LGBTİ+ haklarına dair uzman ve alandan kişilere “3 dakika 3 soru”, Kaos GL’nin podcast kanalının yeni programı olarak yayına başladı: Podcast: Av. Kerem Dikmen 3 Dakika 3 Soru’da, 3 Dakika 3 Soru: Yerel yönetimler, Podcast: Halim Kır 3 Dakika 3 Soru’da

Kaos GL Podcast’in haftalık LGBTİ+ gündeminden oluşan “Queer Haber Bülteni” Aralık boyunca yayına devam etti.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor.

Danışmanlık almak isteyen LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları

Kaos GL Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma Merkezi; Türkiye’de kamu ve özel sektörde LGBTİ+’ların durumunu inceledikleri yıllık araştırma sonuçlarını açıkladı.

İstihdamda LGBTİ+’ların durumunu araştıran çalışmanın 2020 sonuçları “Türkiye’de Kamu Çalışanı LGBTİ+’ların Durumu” ve “Türkiye’de Özel Sektör Çalışanı LGBTİ+’ların Durumu” başlıklı iki raporda kamuoyu ile paylaşıldı.

Kaos GL Derneği’nin hakemli queer çalışmaları dergisi KaosQueer+’nın “Tarih” dosya konulu dokuzuncu sayısı yayınlandı.

Kaos GL Dergisi’nin Kasım-Aralık, 175. sayısı, “Biseksüel+” dosya konusuyla yayınlandı. Kaos GL Dergisi’nin 2021 Ocak-Şubat sayısı dosya konusu: “Diyalog”

Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın derece alan öykülerinin yer aldığı Aşkın L* Hali kitap seti NotaBene Yayınları’ndan çıktı.

Kaos GL’nin tematik röportaj serilerinden kitaplar yayında: Gazeteci Sibel Yükler’in hak örgütleriyle röportajlarından oluşan “Şimdi Tam da Sırası”, Yunus Emre Demir’in hazırladığı “Lavanta Tavan”, Defne Güzel’in hazırladığı “AIDS’li İğne” kitapları yayınladı.

Cinsellik Eğitmeni ve Danışmanı Efsun Sertoğlu’nun hazırladığı “LGBTİ+ Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı?” kılavuzu yayınlandı.

LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran homofobik nefret söyleminin Aralık ayı seyri, Kaos GL’nin sosyal medya raporunda.

Kaos GL Derneği Kasım 2020 Aylık Faaliyet Raporu işte burada…

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında Kaos GL Derneği etkinlikleri online yapılıyor. kaosGL.org internet gazetesi ve Kaos GL dergisi üzerinden yayın hayatını sürdüren derneğin danışmanlık faaliyetleri devam ediyor.

Şehrinizde gökkuşağı etkinliklerine ev sahipliği yapmak ve Kaos GL Derneği ile bağlantıya geçmek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!      


Etiketler: yaşam
İstihdam