21/12/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında takipçilerini bilgilendirmek için Kasım Ayı Faaliyet Raporunu yayımladı

Kaos GL Kasım faaliyetleri… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği yaptığı çalışmalar hakkında üye, gönüllü ve takipçilerini bilgilendirmek amacıyla hazırladığı “Aylık Faaliyet Raporu” yayınlarına devam ediyor. Derneğin Kasım ayı faaliyet raporunun tamamı dijital ortamda yayımlandı.

Derneğin resmî sitesinde yayımladığı Kaos GL Aylık Faaliyet Raporu Kasım 2020 bülteninden işte bazı başlıklar…

Gökkuşağı, dayanışma, birlikte mücadele

Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği ve Kaos GL, LGBTİ+ ve kadın haklarına küresel saldırılar, bu saldırılara karşı direniş yöntemlerini tartışmak, sınırları aşan aktivizmden “ilham almak” için panel düzenledi: “Umut kas gibidir, düzenli çalıştırmamız gerekir” & “Aktivistler olarak birbirimize bakmalı, iyiliğimizi ve refahımızı düşünmeliyiz”

Kaos GL Derneği Pandemi Buluşmaları kapsamında Sendikal Haklar toplantısı düzenledi.

Kaos GL Mülteci Hakları Programı, ‘Hikaye Anlatımı’ atölyeleri düzenledi. Atölyeler Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir ve Kayseri’de yaşayan mülteci LGBTİ+’ların katılımıyla yapıldı

Kaos GL ve SPoD LGBTİ+, Kaos GL’nin Pandemi Buluşmaları kapsamında İnsan Hakları Savunucuları Dayanışma Ağı üyeleriyle bir araya geldi.

Kaos GL Derneği online ortamda “Pandemi, LGBTİ+’ları Nasıl Etkiledi?” paneli düzenledi. Kaos GL’nin bu etkinliğinde Genç LGBTİ+ ve SPoD LGBTİ+ derneklerinin pandemi raporları tartışıldı.

Kaos GL, HIV ve Ayrımcılık Karşıtı Paydaş Çalıştayı’nın ikincisini online ortamda düzenlediği Çalıştay’ın sonuç raporunu yayınladı.

Kaos GL ve 17 Mayıs Derneği 40+ Lubunya Çalışma Grubu iş birliğiyle çevrimiçi düzenlenen “Yaşlı LGBTİ+'lar ve Sosyal Politikalar Toplantısı” sonuç raporu yayınlandı: Rapor

Kaos GL Derneği 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde yalnızca trans deneyimli kadın ve erkeklere ve non-binarylere açık olan online karikatür atölyesi düzenledi.

Kaos GL’den Aslı Alpar’ın moderatörlüğünde TED Üniversitesi Kültür ve Sanat Kulübü karikatür atölyesi ile Marmara Üniversitesi Kadın Hakları Kulübü karikatür atölyesi yapıldı.

Danışmanlık hizmeti: danisma@kaosgl.org

Kaos GL Derneği hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara danışmanlık hizmeti sağlamaya devam ediyor.

Danışmanlık almak isteyen LGBTİ+’lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL araştırma ve yayınları

Kaos GL Dergisi’nin Kasım-Aralık, 175. sayısı, “Biseksüel+” dosya konusuyla yayınlandı.

Kaos GL Derneği’nin biseksüel kimliğe ve biseksüel+ların yaşadığı ayrımcılıklara odaklanan “Bi+seksüeller Burada!” broşürünün üçüncü baskısı çıktı.

Kaos GL, “Cinsel Yönelim, Cinsiyet Kimliği, Cinsiyet İfadesi ve Cinsiyet Özellikleri ile İlişkili Olarak Uluslararası İnsan Hakları Hukukunun Uygulanmasına Dair Yogyakarta İlkeleri”nin 2017 yılında güncellenen versiyonunu Türkçeleştirerek yayınladı.

Kaos GL Derneği’nin lezbiyen kimliğe odaklanan “Söylemekten Çekinme: Lezbiyen” broşürünün güncellenmiş üçüncü baskısı çıktı.

Kaos GL Derneği’nin sosyal hizmet uzmanları için yayınladığı “Heteronormatif Olmayan Bir Sosyal Hizmet Mümkün” kitapçığının güncellenmiş ve geliştirilmiş beşinci baskısı yayınlandı.

2020 Yılında İşlenmiş Homofobi ve Transfobi Temelli Nefret Suçları Araştırması anketi devam ediyor.

LGBTİ+’ların hak ve eşitlik mücadelesini hedef gösteren, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını meşrulaştıran homofobik nefret söyleminin Kasım ayı seyri, Kaos GL’nin sosyal medya raporunda.

Kaos GL Derneği Ekim 2020 Aylık Faaliyet Raporu işte burada…

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle alınan önlemler kapsamında Kaos GL Derneği etkinlikleri online yapılıyor. kaosGL.org internet gazetesi ve Kaos GL dergisi üzerinden yayın hayatını sürdüren derneğin danışmanlık faaliyetleri devam ediyor.

Şehrinizde gökkuşağı etkinliklerine ev sahipliği yapmak ve Kaos GL Derneği ile bağlantıya geçmek isterseniz bilgi@kaosgldernegi.org adresine mail atmanız yeterli!

 


Etiketler: yaşam
İstihdam